Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 12

Lietuva gavo vardinį kvietimą į 2010-ųjų pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje (atnaujinta 16.10 val.)

Lietuva ir dar trys valstybės gavo vardinius FIBA kvietimus dalyvauti kitais metais Turkijoje vyksiančiame pasaulio krepšinio čempionate. „Dabar laukia kiti darbai – rinktinės formavimas, kontrolinių rungtynių planavimas“, – 15min.lt iš Stambulo sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Stebuklas neįvyko. Lietuvius įveikė ir ispanai.
Lietuviams suteikta galimybė įrodyti savo vertę Turkijoje. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Kaip pranešama oficialioje FIBA interneto svetainėje, be Lietuvos, tokius kvietimus taip pat gavo Vokietija, Libanas ir Rusija.

Vardiniai kvietimai buvo pradėti dalyti prieš trejus metus, kai pasaulio čempionato komandų skaičius buvo padidintas iki 24-ių. Tuomet vardinius kvietimus į planetos pirmenybes Japonijoje gavo trys rinktinės iš Europos – Turkija, Italija, Serbija ir Juodkalnija bei viena iš Amerikos – Puerto Rikas.

Šeštadienį FIBA savo sprendimą paskelbė anksčiau, nei jo buvo laukiama. Prieš tai skelbta, kad sprendimo galima tikėtis tik šeštadienio vakarą ar netgi sekmadienį. Galutiniame varžymosi dėl vardinių kelialapių etape buvo likusios aštuonios valstybės. FIBA sprendimu neabejotinai nusivylė kvietimų negavusios Kamerūno, Nigerijos, Korėjos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

Dabar jau žinomos visos 24 valstybės, dalyvausiančios 2010-ųjų pasaulio čempionate: Angola, Argentina, Australija, Brazilija, Dramblio Kaulo Krantas, Graikija, Iranas, Ispanija, JAV, Jordanija, Libanas, Lietuva, Kanada, Kinija, Kroatija, Naujoji Zelandija, Prancūzija, Puerto Rikas, Rusija, Serbija, Slovėnija, Tunisas, Turkija ir Vokietija.

Ateinantį antradienį Stambule vyks burtų traukimo ceremonija, per kurią visos 24 rinktinės jau bus suskirstytos į čempionato pogrupius. Pasaulio krepšinio čempionatas kitais metais vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 12 dieną keturiuose Turkijoje miestuose: Ankaroje, Kaiseryje, Stambule ir Izmire.

(Papildyta 16.10 val.) „Noriu visus pasveikinti. Bendromis pastangomis viskas pavyko ir esame tarp 2010 metų pasaulio čempionato Turkijoje dalyvių“, – 15min.lt telefonu iš Stambulo sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius M.Balčiūnas.

Anot jo, dėl vardinių kvietimų aktualumo FIBA posėdžio dienotvarkė buvo pakoreguota ir sprendimas priimtas anksčiau. „Iš šalių kandidačių buvau vienas atvykęs, pristatymas mūsų šalies tikrai padėjo. Nenorime susireikšminti, be pinigų, politikų, sirgalių ir didesnės dalies žiniasklaidos paramos to galbūt ir nebūtų pavykę padaryti“, – sakė jis.

LKF generalinis sekretorius pasakojo, kad didžiausia diskusija buvo, ar Europai duoti tris, ar du kvietimus. „Jeigu būtų buvę du, Lietuvos šansai būtų buvę menkesni, tačiau tarp trijų patekome be didesnių problemų“, – tikino jis.

M.Balčiūno nuomone, visa ši situacija – rinktinės nepatekimas į pasaulio čempionatą, siekimas gauti vardinį kvietimą ir 500 tūkst. eurų įmoka, kurią surinko penki LKF rėmėjai, – buvo subjektyviai suprantama.

„Tačiau dabar jau nesidairome atgal. Palauksiu burtų traukimo, nes po jų tikiuosi aptarti bendrus planus su ispanų, JAV ir kitų krepšinio federacijų atstovais. Laukia rinktinės formavimas, kontrolinių dvikovų planavimas ir kiti darbai“, – 15min.lt sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius