-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 28

Lietuva – JAV: pasaulio 19-mečių čempionato finalo repeticija?

Šiandien rungtynėmis tarp pasaulio 19-mečių čempionatui besirengiančių Lietuvos ir JAV rinktinių (pradžia — 19 val. 10 min.) Vilniaus „Siemens“ arenoje baigsis pirmą kartą už JAV ribų surengtas turnyras „Global Games“. Iki šiol Dalaso „Mavericks“ klubas jį rengdavo savo mieste.
Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė
Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lietuvos ir JAV rinktinėms šios dienos rungtynės bus generalinė repeticija prieš ketvirtadienį Latvijoje prasidėsiantį pasaulio čempionatą. Dauguma ekspertų ir aistruolių būtent šių komandų mačą tikėjosi ir tebesitiki išvysti pasaulio čempionato finale.

Lietuvos rinktinė šiandien rungtyniaus stipriausios sudėties, žais ir Jonas Valančiūnas, kurį NBA naujokų biržoje penktuoju šaukimu pasirinko Toronto „Raptors“. JAV rinktinėje surinkti vaikinai kol kas tik svajoja apie NBA naujokų biržą ir tokio dėmesio kaip J. Valančiūnas krepšinio pasaulyje nesulaukia.

Amerikiečiai šiandien bandys pataisyti reputaciją po užvakar Panevėžyje katastrofiškai pralaimėtų rungtynių Lietuvos 20-mečių rinktinei (72:101).

„Čia žaidžiamas kietesnis krepšinis, ne toks, su kuriuo mūsų vaikinai paprastai susiduria. Reikia daugiau jėgos įveikiant užtvaras ir kovojant dėl kamuolio po krepšiais. Mes sparčiai tobulėjame, antradienio rungtynėms būsime pasirengę geriau“, — po netikėtos nesėkmės kalbėjo amerikiečių rinktinės vyriausiasis treneris Paulas Hewittas.

Lietuvos rinktinė šiandien dar treniravosi ir analizavo varžovų žaidimą Panevėžyje. Komanda į Vilnių atvyks tik žaisti rungtynių.

„Bandysime iškovoti pergalę, — taip komandai keliamą užduotį apibūdino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis. — Amerikiečiai su mūsų 20-mečiais sužaidė ne pačias geriausias rungtynes, tačiau jie buvo po skrydžio, veikė aklimatizacija. Manau, šiandien jie žais daug geriau.“

Lietuvos ekipos strategui šiandien taip pat bus itin svarbu leisti kuo daugiau rungtyniauti J. Valančiūnui.

„Jonas jau lyg ir atsigavo po kelionės į JAV, žiūrėsime, kaip jis šiandien jausis aikštėje. Be abejo, norime su juo išbandyti viską, ką darėme be jo“, — tvirtino K. Maksvytis.

Krepšinio aistruoliai bilietus į rungtynes gali įsigyti „Tiketoje“, pigiausias bilietas šiuo metu kainuoja tik 20 litų (įskaitant visus mokesčius).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius