Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Lietuva neįpirks vardinio kvietimo į pasaulio krepšinio čempionatą?

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei vardinis kvietimas į kitų metų pasaulio čempionatą Turkijoje brangiai kainuotų. Tai patvirtino FIBA būstinėje viešėjęs ir su organizacijos vadovais apie tai kalbėjęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Rungtynių akimirka
Lietuvos rinktinei gali netekti krauti lagaminų į Turkiją. / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

2010 metų pasaulio čempionate Turkijoje dalyvaus 24 komandos, 20 ekipų jau yra žinomos, dar 4 šalims FIBA įteiks vardinius kvietimus. Skelbiama, kad vieno žemyno atstovai gali gauti daugiausia 3 kvietimus. Vardiniai kvietimai bus dalijami atsižvelgiant į sportinius ir ekonominius kriterijus.

Su LKF atstovu keletą valandų diskutavo FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas ir sporto vystymo direktorius Zoranas Radovičius, praneša oficiali LKF interneto svetainė.

„Sportinius kriterijus mes atitinkame, kiek sunkiau dėl ekonominių. Tačiau svarbiausias paaiškėjęs dalykas yra tai, kad gauti vardinį kvietimą galime tik tuo atveju, jei už jį sumokėsime FIBA apvalią sumą. Kitaip FIBA kvietimo neduos. Sumos skelbti negaliu, tačiau mums ji yra didelė, prilygsta didelei daliai LKF metų biudžeto, – pasakojo M.Balčiūnas. – Pakviečiau P.Baumanną lapkritį atvykti į Lietuvą ir pristatyti FIBA reikalavimus mūsų šalies sporto vadovams. Reikalingas bendras sprendimas, vienai LKF tas mokestis būtų per didelė našta. Reikia diskutuoti, ar tikslinga mums tokiu būdu siekti kvietimo.“

Teigiama, kad Lietuvai FIBA padarytų nuolaidą ir ta suma būtų apie pusė milijono eurų. Pagrindinės pretendentės gauti vardinius kvietimus Europoje yra Rusija ir Didžioji Britanija. Be jų, dar yra trys ar keturios valstybės, pasirengusios sumokėti už vardinį kvietimą į Turkiją net pusantro milijono eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius