Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 13

Lietuvai – išskirtinis FIBA vadovų dėmesys

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Špokas trečiadienį ir ketvirtadienį lankėsi centrinėje Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) būstinėje Šveicarijoje. Miesto gyvenvietėje įsikūrusiuose Krepšinio namuose (House of Basketball) LKF vadovai susitiko su FIBA vadovybe ir aptarė bendradarbiavimą.
Iš kairės: M.Špokas, P.Baumannas, H.Muratore, A.Sabonis, T.Demirelis.
Iš kairės: M.Špokas, P.Baumannas, H.Muratore, A.Sabonis, T.Demirelis. / LKF nuotr.

„Pagal šiuo metu FIBA vykdomas reformas, didesnė iniciatyva atiduodama nacionalinėms federacijoms. Norėjome išsiaiškinti naujosios FIBA vadovybės požiūrį, artimiausius planus ir bendradarbiavimo perspektyvas“, – sakė iš Šveicarijos grįžęs M.Špokas.

FIBA vadovybė labai aiškiai pareiškė, kad nepaprastai vertina Lietuvos krepšinį, jo indėlį į šio sporto plėtrą visame pasaulyje, Lietuvą, krepšinio požiūriu, priskiria didžiosioms valstybėms.

Pasak jo, pokalbiai su naujuoju FIBA prezidentu argentiniečiu Horacio Muratore, generaliniu sekretoriumi Patricku Baumannu ir „FIBA Europe“ prezidentu Turgay Demireliu vyko ypač konstruktyviai.

„FIBA vadovybė labai aiškiai pareiškė, kad nepaprastai vertina Lietuvos krepšinį, jo indėlį į šio sporto plėtrą visame pasaulyje, Lietuvą, krepšinio požiūriu, priskiria didžiosioms valstybėms. Taip pat jie pabrėžė, jog kai kurie Lietuvos krepšinio federacijos projektai gali būti pavyzdžiu didžiosioms krepšinio valstybėms“, – pasakojo M.Špokas.

Lietuvos vyrų rinktinė pagal oficialų FIBA reitingą pastaruosius ketverius metus yra tarp keturių pajėgiausių pasaulio rinktinių. Pernai vykusioje FIBA Pasaulio taurėje Lietuvos rinktinė taip pat užėmė ketvirtąją vietą, o užpernai Slovėnijoje vykusiame Europos čempionate iškovojo sidabro medalius.

Ypač gerą įspūdį FIBA vadovams palieka Lietuvos jaunųjų krepšininkų ugdymo programos, tokios kaip „Talentų U15 karta“. Joms Tarptautinė krepšinio federacija skiria didelį dėmesį ir numačiusi visokeriopą pagalbą.

Pagal šiuo metu FIBA vykdomas reformas, didesnė iniciatyva atiduodama nacionalinėms federacijoms.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, FIBA vadovybė taip pat informavo, kad nuo 2019-ųjų pradės labiausiai prie krepšinio populiarinimo prisidedančių federacijų skatinimo programą, į kurią pretenduoja ir Lietuva.

Pokalbiai vyko naujojoje FIBA būstinėje, esančioje ant Ženevos ežero kranto, už 10 minučių kelio nuo Ženevos tarptautinio oro uosto. Ten, Mieso gyvenvietėje, specialiai buvo pastatyti ir įrengti 7000 kv. m ploto Krepšinio namai. A.Sabonis ir M.Špokas taip pat apžiūrėjo juose įrengtą krepšinio muziejų su unikalia ekspoziciją su FIBA Šlovės muziejumi ir Pedro Ferrandizo biblioteka.

Į FIBA Šlovės muziejų 2010 m. buvo įtrauktas ir A.Sabonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius