Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 17

Lietuvoje kitų metų rugpjūtį vyks Europos jaunučių krepšinio čempionatas

Ateinančių metų rugpjūtį Lietuvos gyventojai galės pamatyti rungtyniaujančias Europos krepšinio ateities žvaigždes. „FIBA Europe“ valdyba savaitgalį Miunchene patvirtino žemyno jaunimo čempionato tvarkaraštį, pagal kurį jaunučių (U-16) krepšininkų pirmenybės vyks Kaune rugpjūčio 6-16 dienomis.
2009 m. Europos jaunučių čempionate lietuviai iškovojo antrąją vietą.
2009 m. Europos jaunučių čempionate lietuviai iškovojo antrąją vietą. / T.Tumalovičiaus/FIBA Europe nuotr.

„Labai smagu, kad „FIBA Europe“ vėl įvertino Lietuvos krepšinio federacijos organizacinius sugebėjimus. Mes, savo ruožtu, siekiame parodyti, kad ir jaunimo krepšinio turnyrai gali būti rentabilūs, jau nekalbant apie įvairiapusę naudą visai šaliai“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, priklausantis ir „FIBA Europe“ valdybai.

Pasak M.Špoko, išgirdusi „FIBA Europe“ pasiūlymą, LKF kreipėsi į Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentą bei Kauno miesto savivaldybę ir gavo jų pritarimą. LKF taip pat nusimatė iškart kelis tikslus. Vienas jų – populiarinti krepšinį ir suteikti galimybę šalies jauniesiems krepšininkams bei aistruoliams pamatyti jaunuosius Europos krepšinio talentus. Kitas tikslas – pasitikrinti savo kompetenciją ir kvalifikaciją organizuojant tarptautinius turnyrus.

„Keli pastarieji jaunimo čempionatai Lietuvos krepšinio federacijai, kiek žinau, buvo nuostolingi. Tačiau mes puikiai prisimename, kad 2009-aisiais taip pat Kaune vykęs U-16 čempionatas buvo rentabilus ir sukėlė didžiulį krepšinio aistruolių susidomėjimą. O kitais metais Viniuje vykęs aštuoniolikmečių čempionatas net pasiekė Europos jaunimo čempionatų lankomumo rekordą. Norime parodyti, kad tai nebuvo atsitiktinumas, ir suteikti naudos visai valstybei“, – sakė M.Špokas.

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, numatytas Europos jaunučių čempionato biudžetas yra 1,2 mln. litų (kiek mažiau nei 350 tūkst. eurų). Pagal sudarytą LKF sąmatą, 1 mln. turėtų likti Kaune.

„Kalba eina apie arenas, logistiką, viešbučius, aprūpinimą ir panašius dalykus, kuriems bus išleista ši suma. Tačiau taip pat labai svarbu, kad PVM ir kitokie mokesčiai eis tiesiai į Lietuvos valstybės biudžetą, jau nekalbant apie tai, kiek šalyje pinigų per dvisavaites išleis atvykusios komandos, teisėjai, jaunųjų krepšininkų tėvai ir artimieji“, – sakė M.Špokas, pabrėždamas didžiulį Kauno savivaldybės norą prisidėti prie čempionato organizavimo.

Negana to, čempionato dalyviai, kaip rodo praktika, mielai atvyksta į tarptautinius turnyrus, rengiamus čempionatą organizuojančioje šalyje.

„Tai – papildomos lėšos, kurios lieka mūsų valstybėje. Be to, daugiau patirties bei pasitikėjimo gauna ir mūsų jaunieji krepšininkai, kurie ateityje papildys mūsų vyrų nacionalinę rinktinę. Ugdyti deramą pamainą nacionalinei rinktinei – dar vienas mūsų tikslas, prie kurio siekimo prisidės Europos jaučių čempionato organizavimas“, – sakė LKF generalinis sekretorius.

2009-aisiais Lietuvos jaunučiai Europos čempionate, kuris vyko Kaune, užėmė antrąją vietą, o po poros metų žemyno pirmenybėse, kurios vyko Latvijoje (Ventspilyje) ir Lietuvoje (Panevėžyje ir Vilniuje), tenkinosi 11-ąja vieta.

2015 m. Europos U16 vaikinų čempionato burtai bus traukiami lapkričio 30 d. Budapešte (Vengrijoje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius