Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 01

Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinė tikisi medalių

Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 20 metų) krepšinio rinktinė ruošiasi Europos krepšinio čempionatui, vyksiančiam liepos 8-18 dienomis Kroatijoje. Kol kas įvykusias septynias draugiškas varžybas lietuviai laimėjo.
Krepšinio kamuolys
Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 20 metų) krepšinio rinktinė kol kas laimėjo visas draugiškas rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Jaunimo rinktinės treneris Vitoldas Masalskis džiaugiasi, kad į Europos čempionatą vyksta lygiaverčio stiprumo Lietuvos žaidėjai. „Komandoje nėra ryškaus lyderio –  jie visi gali žaisti. Ne taip kaip 2008 metais, kai į čempionatą, galima sakyti, važiavo šeši žaidėjai ir šeši turistai”,  – sako V. Masalskis. Taip pat Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės treneris stipriosiomis komandos pusėmis vadina vaikinų patirtį, tarpusavio supratimą, gerą pataikymą bei stiprią priekinę liniją. 

Komandos treneris V. Masalskis nedrįsta nieko žadėti ar prognozuoti, tačiau rintinės kapitonu trečius metus iš eilės išrinktas įžaidėjas Matas Sapiega yra nusiteikęs kur kas optimistiškiau.

„Be abejo, mes tikimės medalių“, – sako M. Sapiega ir priduria, kad komanda yra puikiai susižaidusi, nes joje beveik vien seni nariai. „Komanda jaučiasi labai gerai, treneris puikiai suplanavo mūsų pasiruošimą, nenuvargino žaidėjų“, –  teigia rinktinės kapitonas.

Šiemet su vaikinų rinktine nežais 2008 metų Europos krepšinio čempionate naudingiausiu turnyro krepšininku išrinktas centro puolėjas Donatas Motiejūnas. „Mums gali jo trūkti, tačiau yra kitų stiprių žaidėjų ir darysime, ką galime“, – sako rinktinės kapitonas M. Sapiega.

Komandos treneris V. Masalskis įžvelgia kitų rinktinės trūkumų – tai skubėjimas ir atsakingumo bei susikaupimo stoka. „Vaikinams ne svetimos yra klaidos ir baudų nepataikymas, tačiau tai galima pataisyti“, –  sako V. Masalskis.

Liepos 8-18 dieną Kroatijoje įvyksiančiose Europos pirmenybėse Lietuvos krepšininkų varžovės B grupėje bus Turkijos, Juodkalnijos ir Serbijos komandos. Lietuvos rinktinės treneris neslepia, kad jiems pakliuvo patys stipriausi konkurentai, tačiau, sako per daug dėl to nesukantis galvos.

„Aštuonios komandos pretenduoja į pirmąsias tris vietas. Lietuviai – tarp jų“, – sako V. Masalkis.

Šiuo metu Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinė yra išvykusi į Madridą, kuriame sužais dar trejas draigiškas varžybas su Ispanijos, Čekijos ir Prancūzijos rinktinėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius