-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 24

Lietuvos jaunių krepšinio rinktinė sutriuškino ir Slovėnijos bendraamžius

Šeštadienį „Siemens“ arenoje Lietuvos vaikinų rinktinė baigė pirmąjį Europos jaunių (iki 18 metų) pirmenybių etapą. Kazio Maksvyčio auklėtiniams šios rungtynės jau nieko nebelėmė, tačiau palaikomi savo sirgalių lietuviai rezultatu 90:68 (28:20, 23:13, 18:14, 21:21) nepaliko vilčių ir svečiams iš Slovėnijos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į kitą etapą iš kiekvienos grupės pateko po tris komandas. Naujai suformuotoje E grupėje Lietuvos aštuoniolikmečiai su dviem įskaitinėmis pergalėmis žais su trimis geriausiomis B grupės rinktinėmis – nė karto turnyre nesuklupusiais Latvijos, Ispanijos ir Prancūzijos krepšininkais. Į Ketvirtfinalį pateks po keturias iš šešių ekipų.

Rungtynėse geriau startavo lietuviai: dviem V.Čižausko dvitaškiais ir J.Valančiūno metimu išsiveržė į priekį 6:0. Apsipratę aikštėlėje slovėnai pradėjo sparčiai vytis lietuvius ir penktą rungtynių minutę pirmą kartą įsiveržė į priekį 8:9. Netrukus K.Maksvytis į aikštę išleido Deividą Pukį ir šis iš karto smeigė tritaškį į priešininkų krepšį – 17:14.

Kėlinio pabaiga priklausė J.Valančiūnui: jis aštuntą rungtynių minutę pelnė savo dešimtą tašką, o dar po minutės apdovanojo varžovus ir antru bloku. Po pirmo kėlinuko Lietuvos komanda pirmavo 28:20.

Antrą ketvirtį lietuviai pradėjo žemesniu penketu: aikštėje vienu metu žaidimui dirigavo R.Simanavičius ir V.Čižauskas. Pagreitėjęs puolimas davė rezultatų – priešininkai baudžiami nesportine pražanga. Po sėkmingo lietuvių spurto (6:0) 13-ą rungtynių minutę lietuviai pirmą kartą rungtynėse įgijo dviženklę taškų persvarą. Per likusias septynias minutes lietuviai pavojingai artėjo prie saugesnės dvidešimties taškų persvaros, o įpusėjus dvikovai rezultatas buvo 50:33.

Trečiame ketvirtyje lietuviai įsivėlė į nervų karą: V.Čižauskas gavo pražangą puldamas, o D.Redikas po pokalbio su teisėju buvo nubaustas technine pražanga. Naudodamiesi tuo varžovai sumažino deficitą iki 15 taškų. Tačiau D.Pukis galutinai užkariavo visų sirgalių simpatijas – po jo penkių iš eilės pelnytų taškų salė ėmė skanduoti: „Pukis, Pukis.“ Trečio ketvirčio pabaigoje lietuviai susigrąžino turėtą daugiau nei dvidešimties taškų persvarą – 69:47.

Ketvirtą kėlinį mūsų šalies rinktinė pradėjo penkiais iš eilės taškais: Žygimantas Skučas pataikė tritaškį, o Rolandas Jakštas drąsiai nėrė po krepšiu. Kėlinio pabaigoje D.Pukis pelnė savo 18-ą tašką ir rezultatyvumu pasivijo J.Valančiūną. Iki rungtynių pabaigos likus minutei tribūnos pradėjo skanduoti „mes laimėjom”, o slovėnai pripažino pralaimėjimą ir neberezgė paskutinės atakos. Rezultatu 90:68 Lietuvos jaunuoliai šventė trečią pergalę iš eilės.

Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Deividas Pukis ir Jonas Valančiūnas – 18, Dovydas Redikas ir Vytenis Čižauskas – 14, Renaldas Simanavičius – 9, Tautvydas Sabonis ir Žygimantas Skučas – 5, Rolandas Jakštas – 4, Edgaras Ulanovas – 3.

Slovėnija: Alenas Omičius – 22, Klemenas Prepeličius ir Luka Rupnikas – 12.

Komentarai po rungtynių:

Deividas Pukis, gynėjas: „Pradėjome rungtynes labai susikaupę, o antrame kėlinyje pradėjome žaisti savo žaidimą. Taip atsitiko, kad sirgaliams patikau. Pirmą kartą per rungtynes skandavo mano vardą. Jau įsijaučiau, kad esu šeštas komandos žaidėjas ir pirmas kylu nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Žaisti krepšinį atstovaujant Lietuvai smagu, būtinai grįšiu čia, kai baigsiu mokslus JAV.“

Kazys Maksvytis, treneris: „Pirmo kėlinio pradžioje buvome gana vangūs. Atsipalaidavimas kišo koją, nes žinojome, kad patekome į kitą etapą. Klaidų jauniai visada daro daug, palyginti su vyrais. Vaikinams nuolat sakome, kad atėjus lemiamoms rungtynėms reikės sumažinti tą klaidų skaičių, nes antrame etape visos komandos bus labai stiprios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius