2009 08 10

Lietuvos jaunučiai sumindė turkus

Europos jaunučių iki 16 metų krepšinio čempionato antrąjį etapą Lietuvos rinktinė pradėjo įspūdinga pergale. Pirmadienį turnyro šeimininkai E grupės pirmose rungtynėse 66:47 įveikė iki šiol pralaimėjimo kartėlio nepatyrusią Turkijos komandą.
Mantas Mockevičius nugalėtojams pelnė 25 taškus
Mantas Mockevičius nugalėtojams pelnė 15 taškų ir buvo antras pagal rezultatyvumą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dariaus Dikčiaus auklėtiniai per laisvą dieną sugebėjo tinkamai pasirengti antrojo etapo kovoms. Kaune vykstančiose Senojo žemyno pirmenybėse mūsų šalies atstovai laimėjo jau antrąkart. Iškovoję pirmą įskaitinę pergalę E grupėje jie padidino savo šansus prasibrauti į ketvirtfinalį. Ar pateks lietuviai į atkrintamąsias varžybas, gali paaiškėti jau antradienį po dvikovos su Juodkalnija.

Nuo pat rungtynių su turkais pradžios lietuviai išsiveržė į priekį ir po pirmo kėlinio turėjo nedidelį pranašumą – 15:11. Taiklių tritaškių liūtimi užklupę turkus, mūsų šalies krepšininkai spurtavo antrame ketvirtyje ir įpusėjus rungtynėms jau pirmavo 40:26.

Atrodo, toks skirtumas įsismarkavusių lietuvių netenkino. Po pertraukos jie ėmė triuškinti sutrikusius varžovus. Po trijų kėlinių D.Dikčiaus auklėtiniai jau pirmavo 54:37, o paskutiniame ketvirtyje skirtumas pasiekė net 25 taškus – 66:41. Įtikinama ir graži pergalė.

Nugalėtojams Tauras Jogėla pelnė 18 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, Mantas Mockevičius pridėjo 15 taškų, Paulius Semaška – 9. Lietuviai padarė net 22 klaidas (turkai – 17), tačiau akivaizdžiai lenkė varžovus pagal dvitaškių pataikymo procentą (lietuvių – 51,8 proc. (14/27) ir turkų – 19,5 proc. (8/41).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius