-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Lietuvos krepšinio federacija siekia į vietą pastatyti LKL kenkiančią rusišką VTB Jungtinę lygą

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdis. Jo metu daugiausia diskusijų ir dėmesio teko klausimams dėl LKF taurės varžybų formatų ir nacionalinių čempionatų tvarkaraščio.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LKF vykdomojo komiteto nariai pritarė įpareigoti visas nacionalinius čempionatus vykdančias krepšinio lygas baigti sezoną ne vėliau kaip kiekvienų metų birželio 14 d. Šią nuostatą paskatino šio sezono precedentas, kai LKL komandoms teko laukti, kol Vilniaus „Lietuvos rytas” baigs rungtyniauti VTB Jungtinėje lygoje.

LKF vykdomasis komitetas tai pat nutarė oficialiu raštu kreiptis į Jungtinę lygą pabrėžiant, kad LKF nedalyvavo ir nedalyvauja VTB Jungtinės lygos organizacinėje veikloje.

Vykdomojo komiteto nutarimu, kitą sezoną LKF taurės varžybos vyks kitokiu nei šįmet formatu. Aštuonios LKL komandos rungtyniaus dėl Didžiosios taurės, NKL, RKL ir mėgėjų ekipos – dėl Mažosios taurės.

Visos nacionalinius čempionatus vykdančios krepšinio lygos sezoną baigti turės ne vėliau kaip kiekvienų metų birželio 14 d.

Savo ruožtu šešios po dviejų ratų geriausios Lietuvos moterų krepšinio lygos komandos kovos dėl LKF moterų taurės. Dvi geriausios komandos iškart pateks į pusfinalius, o likusios kovos dėl teisės ten patekti.

Posėdyje taip pat patvirtinti kriterijai, pagal kuriuos skiriami Lietuvos U16 jaunučių vaikinų krepšinio rinktinės treneris ir trenerio asistentai. Jais vadovaujantis suteikiamos geresnės galimybės tobulėti jauniems treneriams.

Be kita ko, buvo patvirtintas patikslintas kalendorinis LKF renginių planas ir LKF su juo susijęs biudžetas. Pabrėžta, kad pirmąsyk LKF drauge su kompanija „Nike” rengia Lino Kleizos įgūdžių tobulinimo stovyklas vaikams. Tarp naujų šių metų renginių – Pasaulio taurės demonstracija Lietuvoje pristatant artėjantį pasaulio čempionatą, ir jaunųjų krepšinio talentų ugdymo programa.

Taip pat svarstyti kiti einamieji klausimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius