Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 23

Lietuvos krepšiniui – Davido Sterno, Jordi Bertomeu, Borislavo Stankovičiaus ir kitų pasaulio krepšinio atstovų sveikinimai

Kauno sporto halėje įvyko Lietuvos krepšinio 90 metų jubiliejui pažymėti skirtas šventinis renginys. Jame dalyvavo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, jo kolegos iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Gruzijos ir kitų šalių nacionalinių federacijų, „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas bei didelis būrys Lietuvos krepšiniui nusipelniusių žmonių – krepšinio veteranų, trenerių, teisėjų, organizatorių, politikų.
NBA komisaras Davidas Sternas
NBA komisaras Davidas Sternas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šventės svečiai išvydo 4 dalių istorinį siužetinį filmą apie Lietuvos krepšinio istoriją, sveikinimus lietuviams iš ekrano tarė FIBA prezidentas Yvanas Mainini, generalinis sekretorius Patrickas Baumannas ir Garbės prezidentas Borislavas Stankovičius, „FIBA Europe“ generalinis sekretorius N. Zanolinas, NBA komisaras Davidas Sternas, Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jose Luizas Saezas, Latvijos krepšinio federacijos prezidentas Valdis Voinis ir Eurolygos vykdomasis direktorius Jordi Bertomeu.

Ypač visus sužavėjo V.Voinio sveikinimas, įrašytas lietuvių kalba. V.Voinis priminė, kad pirmąsias rungtynes tarp Latvijos ir Lietuvos rinktinių 1925 metais 41:20 laimėjo latviai. „Latviai tuomet suprato, kad šiame žaidime nenugalimų varžovų nėra, o Lietuvai tai buvo paskata susiimti ir atsirevanšuoti“, – kalbėjo Latvijos krepšinio federacijos prezidentas.

NBA komisaras D.Sternas dėkojo Lietuvai už išugdytus talentus. „Krepšinis tapo globaliniu sportu, o Lietuva lieka viena pagrindinių krepšinio talentų kalvių pasaulyje. Trys bronzos medaliai per paskutines penkerias olimpines žaidynes ir bronza 2010 m. pasaulio čempionate tai įrodo. Lietuvos krepšinis labai aukštai iškėlė kartelę, kurią stengsis išlaikyti ateities kartos. Šis talentų ugdymas yra naudingas ir NBA lygai, kurioje žaidė arba žaidžia 9 Lietuvos krepšininkai, žinoma, įskaitant ir jūsų federacijos prezidentą Arvydą Sabonį. WNBA lygoje taip pat žaidė dvi Lietuvos krepšininkės. Neabejoju, kad ateityje sulauksime dar daugiau talentų iš Lietuvos. Ačiū už jūsų pastangas populiarinant krepšinį ne tik Lietuvoje, bet ir visoje planetoje“, – kalbėjo D.Sternas. 

FIBA prezidento Y. Mainini sveikinimas:

VIDEO: FIBA prezidento Y. Mainini sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

„FIBA Europe“ generalinio sekretoriaus N. Zanolino sveikinimas:

VIDEO: „FIBA Europe" generalinio sekretoriaus N. Zanolino sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

NBA komisaro D. Sterno sveikinimas:

VIDEO: NBA komisaro D. Sterno sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

Eurolygos vykdomojo direktoriaus J. Bertomeu sveikinimas:

VIDEO: Eurolygos vykdomojo direktoriaus J. Bertomeu sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

Ispanijos krepšinio federacijos prezidento J. Saezo sveikinimas:

VIDEO: Ispanijos krepšinio federacijos prezidento J. Saezo sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

Latvijos krepšinio federacijos prezidento V. Voinio sveikinimas:

VIDEO: Latvijos krepšinio federacijos prezidento V. Voinio sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

FIBA Garbės prezidento B. Stankovičiaus sveikinimas:

VIDEO: FIBA Garbės prezidento B. Stankovičiaus sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

FIBA generalinio sekretoriaus P. Baumanno sveikinimas:

VIDEO: FIBA generalinio sekretoriaus P. Baumanno sveikinimas Lietuvos krepšinio 90-mečio proga

Pasibaigus oficialiajai daliai Lietuvos krepšinį su jubiliejumi pasveikino ir specialias atminimo dovanas LKF prezidentui A.Saboniui įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Žemės ūkio ministerijos atstovas ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos viceprezidentas Leonardas Čaikauskas.

Primename, kad pirmosios oficialios krepšinio rungtynės Lietuvoje buvo sužaistos 1922-ųjų balandžio 23 dieną Kaune. Per jas susitiko laikinosios sostinės rinktinė ir Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos (LFLS) komanda. Istorinį mačą rezultatu 8:6 laimėjo LFLS ekipa. 1922-ųjų balandžio 23-ioji laikoma oficialia Lietuvos krepšinio gimimo diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius