Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

„Lietuvos rytas“ – Europos taurės pusfinalyje (nuotraukos, komentarai)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sėkmingai pradėjo Europos taurės finalo aštuoneto varžybas Turine. Ketvirtadienį jie ketvirtfinalyje 85:79 (18:27, 31:16, 16:19, 20:17) įveikė dvikovos favorite laikytą italų Trevizo „Benetton“ ekipą ir pateko į pusfinalį.
A.Jomantas kėlė daug problemų varžovams.
Vilniečiai kupini ryžto Turine nukeliauti iki pat pergalingos pabaigos. / T.Tumalovičiaus/reporteris.com

Pusfinalyje Lietuvos vicečempionų laukia akistata su serbų Vršaco „Hemofarm“ krepšininkais. Šie ketvirtadienį ketvirtfinalyje netikėtai 93:85 (20:18, 25:23, 25:19, 23:25) parklupdė galingą Maskvos „Dinamo“ su Robertu Javtoku ir Darjušu Lavrinovičiumi. Pirmasis pralaimėjusiems pelnė 12 taškų, o antrasis – 6.

Penktadienį bus žaidžiamos likusios ketvirtfinalio rungtynės – ispanų Valensijos „Pamesa“ grumsis su Maskvos srities „Chimki“, o ispanų Bilbao „iurbentia“ ir Renaldas Seibutis surems pečius su kroatų „Zadar“ ekipa.

Dvikovoje su italų komanda vilniečiai tik pradžioje nesustvarkė su jauduliu, tačiau po spurto antrame kėlinyje perėmė iniciatyvą ir nepaleido jos iki pat rungtynių pabaigos.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ treneris:
„Džiaugiuosi puikiu žaidėjų darbu. Jie jauni, bet pakankamai stiprūs ir gerai žaidžia. Tai nebuvo geriausias krepšinis, kokį mes galime žaisti, bet to užteko pergalei. Truputėlį geriau buvome pasirengę psichologiškai, nes mes turėjome jėgų toliau laikyti iniciatyvą savo rankose, o varžovai sustojo. Mums gal buvo paprasčiau, nes beveik visąlaik pirmavome. Manau, buvome geresni. Tiesa, komanda gali žaisti geriau. Padarėme per daug klaidų – 19.“

Chuckas Eidsonas, „Lietuvos ryto“ gynėjas:
„Benetton“ gera komanda, o Gary Nealas – puikus krepšininkas ir snaiperis. Mūsų tiksas buvo sustabdyti ne tik jį, bet ir kitus žaidėjus. Ši pergalė mus įkvepia ir dabar viskas, ko norime – laimėti dar dvejas rungtynes. Su „Hemofarm“ dvikova turėtų būti įdomi. Tai jauna komanda, mėgstanti bėgti ir mesti. Šįvakar 30 minučių žaidėme gerai. Pusfinalyje turime gerai žaisti 40 minučių. Tuomet pateksime ir į finalą.“

Artūras Jomantas, „Lietuvos ryto“ puolėjas:
„Raktas į pergalę buvo mūsų gynyba ir geresnė kova dėl atšokusių kamuolių. Turėjau daug traumų sezono pradžioje, todėl dabar laabai smagu būti čia ir padėti komandai. „Benetton“ – gera komanda, bet mes sugebėjome atsitiesti po varžovų gero starto ir sugebėjome likti čia Turine ilgiau. Tokios komandos negali įveikti 20 ar 30 taškų skirtumu, tačiau svarbiausia, kad laimėjome. Nesitikėjau, kad „Hemofarm“ pateks į pusfinalį. Maniau, mūsų kitas varžovas bus „Dinamo“, bet toks jau tas krepšinis.

Oktay Mahmuti, „Benetton“ treneris:
„Tokiuose turnyruose pirmosios rungtynės visuomet būna sunkios. Pasakysiu, kad pabaigoje buvo per daug nervingi. Nepataikėme baudos metimų, lengvų dvitaškių iš po krepšio, darėme kvailas klaidas gindamiesi. Kai taip nutinka, pabaigoje pralaimi. Nuo pat pradžių buvome pasirengę supančioti Eidsono veiksmus. Įdomu, kad visi varžovų lyderiai pelnė daugiau nei 10 taškų. Eidsonas puikiai žaidė ne dėl savęs, bet dėl kitų komandos draugų.“

Dashaunas Woodas, „Benetton“ gynėjas:
„Abi komandos kietai žaidė ir viskas sprendėsi pabaigoje. Vienu metu buvome išsiveržę į priekį, bet varžovai pranašumą greitai susigrąžino. Manau, kad pametėme galvas. Gavome keletą nereikalingų techninių pražangų, keletą kartų kvailai sužaidėme ir darėme klaidų. Tai nuvilia.“

M.Petravičiaus interviu po rungtynių: „žaidėme kaip komanda“ (video).

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Steponas Babrauskas 15 0 2 0 1
Mindaugas Lukauskis 28 11 5 2 1
Milko Bjelica 18 12 1 1 2
Chuckas Eidsonas 38 23 8 1 3
Donatas Zavackas 24 16 6 0 2
Marijonas Petravičius 35 12 7 2 4
Artūras Jomantas 30 11 6 3 6
Martynas Gecevičius 7 0 0 0 0
Evaldas Dainys 5 0 0 1 0

Starto penketai
„Lietuvos rytas“: Ch.Eidsonas, M.Lukauskis, A.Jomantas, D.Zavackas, M.Petravičius.
„Benetton“: G.Nealas, S.Nicevičius, M.Bulleri, M.Soragna, J.Wallace‘as.

Pirmas kėlinys

Komandos be didesnės žvalgybos kibo viena kitai į atlapus – matyt iš analizės pažįsta vieni kitus kaip nuluptus. Nustebinti nei vieniems, nei kitiems pradžioje nepavyko – įpusėjus dvikovai nežymų pranašumą turi „Benetton“ – 10:7.

Viniečių treneris Rimas Kurtinaitis nebijo dažnai keisti savo žaidėjų, ieško optimalios sudėties. Dvi Lietuvos komandos klaidas varžovai išnaudoja su kaupu – išsiveržia į priekį 18:11.

Po R.Kurtinaičio minutės pertraukėlės atsigauna vilniečių puolimas – Ch.Eidsonas pelno 5 taškus iš eilės, tačiau nepavyksta apsiginti. Po pirmo kėlinio Trevizo komanda pirmauja 27:18.

Antras kėlinys

Vilniečiai mėgina paspausti italų ekipą, pelno 7 taškus be atsako ir sumažina skirtumą iki 2 taškų – 27:25. Po Ch.Eidsono dėjimo iš viršaus lygu – 27:27. „Lietuvos ryto“ komanda tęsią spurtą – po M.Lukauskio tritaškio priekyje vilniečiai – 27:30. Pirmuosius taškus šiame ketvirtyje „Benetton“ pelno tik įpusėjus rungtynėms – 30:32.

Po G.Nealo nesportinės pražangos Vilniaus klubui pavyksta susikrauti nedidelį pranašumą – 32:38. Po puikaus A.Jomanto reido po krepšiu Lietuvos komanda pirmauja jau 9 taškais – 32:41. Tiesa, varžovams pavyksta skirtumą šiek tiek aptirpdyti. Įpusėjus rungtynėms „Lietuvos rytas“ pirmauja 43:49.

Trečias kėlinys

Po pertaukos abi komandos pradėjo žaisti agresyviau, tačiau ir nervingiau. Pasipylė klaidos. Laimei, vilniečiai turi inicatyvą savo rankose – įpusėjus šiam kėliniui jie priekyje 50:56.

„Benetton“ krepšininkų rankos ima drebėti – pro šalį iš po krepšio nepataiko G.Nealas, vėliau tikslo nepasiekia ir du iš eilės tritaškiai. Technine pražanga baudžiamas M.Bulleri, „Lietuvos ryto“ ekipa išsiveržia į priekį 10 taškų – 52:62.

Dar viena technine pražanga baudžiamas M.Bulleri. Jis sodinamas ant atsarginių žaidėjų suolo. Iš to vilniečiams pavyksta išpešti tik tašką – 57:65. Tuo tarpu „Benetton“ mažina skirtumą. Po trečio kėlinio skirtumas tik 3 taškai – 62:65.

Ketvirtas kėlinys

Lemiamą ketvirtį M.Bjelica pradeda dviem taikliais baudos metimais – 62:67. Abiejų ekipų žaidėjų ima jausti įtampą. Klysta vilniečiai, M.Soragna dviem baudos metimais lygina rezultatą – 67:67. G.Nealas susižeidžia ir negali žaisti. Įpusėjus ketvirčiui Ch.Eidsono dėka minimali vilniečių persvara – 70:71.

Prasideda nervinga kova taškas į tašką. Kieno nervai stipresni? Likus žaisti pusantros minutės po M.Lukauskio ir Ch.Eidsono tritaškių „Lietuvos rytas“ priekyje 74:79. Likus žaisti minutę vilniečiai pirmauja 77:81.

M.Petravičius puikiai kovoja dėl kamuolio ir stabdomas pražanga. Po jo taiklaus vieno baudos metimo – 77:82. „Lietuvos rytas“ nepaleidžia pergalės iš rankų ir laimi 79:85.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius