Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

„Lietuvos rytas“ pakartojo rekordą, „Sarthe“ treneris atsiprašė už beviltišką žaidimą

Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija) klubas sužaidė vienas blogiausių rungtynių Vilniaus „Siemens“ arenoje. Vos 49 taškus į šeimininkų krepšį įmetę svečiai leido „Lietuvos rytui“ pakartoti mažiausiai į savo krepšį praleistų taškų rekordą Europos turnyruose.
Rungtynių akimirka
Aleksandras Džikičius sveikino auklėtinius už nusiteikimą ir požiūrį. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Paskutinį kartą tiek mažai taškų į savo krepšį Europos turnyruose „Lietuvos rytas“ praleido net prieš septynerius metus, 2004-aisiais, prieš Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) ekipą – 74:49. Tai taip pat įvyko Europos taurėje, kuri tada dar vadinosi ULEB taurė.

Tragišką pralaimėjimą net 38 taškų skirtumu (49:87) patyrusios „Sarthe“ ekipos treneris Johnas Davidas Jacksonas po rungtynių atsiprašė už beviltišką auklėtinių žaidimą.

„Tai nebuvo krepšinio rungtynės. Viena komanda buvo labai labai gera, o kita – tiesiog žaidėjų grupė. Aš atsiprašau už savo komandą, nes tai – nepriimtina. Mūsų žaidimo lygis nebuvo profesionalus. Jokių komentarų apie rungtynes, nes viską, kas buvo blogai – darėme mes, o gerai – varžovai“, – apmaudo neslėpė „Sarthe“ strategas. Prieš savaitę namuose jo auklėtiniai „Lietuvos rytui“ pralaimėjo 17 taškų skirtumu (62:79).

Žurnalistų paklaustas, ar šios rungtynės nepriminė Lietuvos krepšinio čempionato, kur „Lietuvos rytas“ triuškina varžovus panašiais rezultatais, šeimininkų treneris Aleksandras Džikičius stojo ginti „Sarthe“ klubą, Prancūzijos pirmenybėse užimantį ketvirtą vietą (6 perg. ir 3 pral.).

Mums moka tiek pat, ar mes žaidžiame su „Techasu“, ar su CSKA, – teigė A.Džikičius.

„Visiškai nesutinku. Paprašykite bet kurio mano padėjėjo vaizdo medžiagos – „Sarthe“ yra tikrai gera komanda, – teigė A.Džikičius. – Mes žaidėme gerai ir toks mūsų žaidimas privertė juos žaisti blogai.“

Ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų iškovojęs „Lietuvos rytas“ ne tik įsitvirtino Europos taurės E grupės viršūnėje, bet tai pasiekė ir įspūdingu stiliumi – Lietuvos vicečempionai kiekvieną mačą laimėjo vidutiniu 22,8 taško skirtumu.

„Aš noriu sukurti „Lietuvos rytui“ tokią etiketę, kad visi žinotų, jog mes neskirstome varžovų, o su visais žaidžiame vienodai. Juk mums moka tiek pat, ar mes žaidžiame su „Techasu“, ar su CSKA“, – atviravo A.Džikičius.

„Laimėjome dominuodami. Sveikinu auklėtinius už jų nusiteikimą ir požiūrį. Sustabdėme varžovų lyderius, o patys puikiai pataikėme, – tęsė A.Džikičius. – Blogų dalykų galima surasti visose rungtynėse, visose komandose, net ir pačiose geriausiose, bet šį kartą mes gerai pataikėme, gerai kovojome dėl kamuolių, gerai judėjome aikštelėje. Dabar mūsų laukia rimtas iššūkis – įlieti į komandą po traumos atsigaunančius Bradą Newley ir Vilmantą Dilį. Tai nebus lengva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius