Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 22 /23:56

„Lietuvos ryto“ titulų badas tęsiasi: „Žalgiris“ – LKF taurės čempionas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų savo pačių arenoje Kaune. LKL čempionai trečią kartą šį sezoną įveikė pagrindinį varžovą Vilniaus „Lietuvos rytą“ – 82:76 (16:21, 30:11, 13:21, 23:23). Edgaras Ulanovas pripažintas naudingiausiu žaidėju. Tai penktoji „Žalgirio“ LKF taurė. „Lietuvos ryto“ titulų badas prasitęsė – po 2009-2010 m. laimėto LKL čempionato ir LKF taurės vilniečiai jau penktąjį sezoną iš eilės nelaimi nieko.
„Žalgiris“ – LKF taurės čempionas
„Žalgiris“ – LKF taurės čempionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai mačo pradžioje kauniečius perliejo šaltu dušu – per kelias minutes išsiveržė į priekį 11:1. Ant atsarginių žaidėjų suolelio mačą pradėję Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis neilgai trukus žengė į aikštę ir pradėjo taisyti padėtį.

Antrajame ketvirtyje Kauno klubo žaidėjai jau buvo visai kitokie. „Lietuvos rytas“ labai greitai susirinko keturias komandines pražangas, o netrukus nesportinę užsidirbo A.Valeika. Tai baigėsi trimis taikliomis P.Jankūno baudomis ir A.Milaknio tritaškiu – kauniečiai persvėrė rezultatą (25:23) ir nuo šios akimirkos jis lygus nebebuvo. Ketvirčiui persiritus į antrą pusę atsirišo krepšys „Žalgirio“ snaiperiams. Pataikė W.Cherry, E.Ulanovas, S.S.Vene ir ketvirtį kauniečiai laimėjo net 30:11.

VIDEO: DNB LKF taurė: „Žalgiris“ iškovojo čempionų titulą

Po pertraukos „Lietuvos rytui“ pavyko stabilizuoti padėtį, tačiau kėlinio viduryje kauniečiai turėjo dviženklį pranašumą – 55:45. Traumą patyrė A.Gudaitis, tad G.Krapikui teko į aikštę leisti nežaidusį D.Songailą, kuris užsidirbo nesportinę pražangą. Po jos vilniečiai priartėjo (50:55) ir netoli „Žalgirio“ liko iki ketvirčio pabaigos – 53:59.

Sužaidus porą minučių 4-ajame kėlinuke S.S.Vene smeigė tritaškį (66:55), prabilo ir E.Ulanovas, pataikę du iš eilės. Antrasis buvo ypač demoralizuojantis – įkrito nuo lentos (72:59). Likus žaisti porą minučių A.Milaknio dvitaškis apramino kiek priartėjusius varžovus (74:63), o prasidėjus lemiamai minutei atrodė, kad viskas jau išspręsta. Per paskutines 40 sek. „Žalgiris“ dar paerzino savo sirgalius, kai prarado kelis kamuolius, tačiau „Lietuvos rytui“ irgi pritrūko tikslumo.

„Žalgiris“: E.Ulanovas (3/4 trit., 6 klaid., 6 atk. kam.) 16, W.Cherry (3/4 dvit., 2/2 trit.), S.Vene (2/5 trit.) ir P.Jankūnas (5 atk. kam.) po 12, A.Milaknis 9, L.Lekavičius (5 rez. perd.) 7, A.Gudaitis 6, R.Javtokas 4, D.Songaila ir J.Andersonas (5 rez. perd.) po 2.

„Lietuvos rytas“: A.Kavaliauskas (6/8 dvit., 8 atk. kam.) 18, M.Gecevičius  (3/8 trit.) 13, A.Juškevičius 11, Ž.Janavičius (2/4 trit., 4 rez. perd.) ir B.Baronas (4/5 dvit., 0/4 trit.) po 10, G.Orelikas 7, M.Lukauskis 4, A.Valeika 3.


Ketvirtasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 76:82 (21:16, 11:30, 21:13, 23:23)

10 min. „Lietuvos rytas“ ėmė varžovus gaudyti tyčinėmis pražangomis. A.Milaknį stabęs M.Lukauskis gavo nesportinę pražangą. A.Milaknis pataikė vieną baudą.

A.Kavaliauskas likus 37 sek. įmetė du taškus su pražanga ir pataikė baudą – 71:79. S.S.Vene netrukus prarado kamuolį, tačiau B.Baronas neįmetė. 

E.Ulanovas sumetė baudas, tačiau B.Baronas pataikė iš po krepšio, o „Žalgiris“ dar kartą suklydo isšsimesdamas kamuolį. B.Baronas pataikė dar kartą – 76:81. A.Milaknis pataikė tik vieną baudą, tačiau „Lietuvos rytas“ suklydo ir čempionas buvo aiškus.

9 min. Iniciatyvos ėmęsis A.Kavaliauskas kirto į baudos aikštelę nuo pat tritaškio ir išprovokavo pražangą. Baudos buvo taiklios. Aktyvi vilniečių gynyba beveik privertė prarasti kamuolį, tačiau P.Jankūnas pastebėjo R.Javtoką, kuris laisvas kalė iš viršaus. Du taškus įmetė ir M.Lukauskis – 67:76.

8 min. Po atkaklaus ir pasisekusio darbo gynyboje B.Baronas greitos atakos metu nubraukė dviženklę varžovų persvarą – 63:72. G.Krapikas prašė minutės pertraukėlės. A.Milaknis atsakė dviem taškais.

6 min. B.Baronas po prasiveržimo pataikė iš po krepšio.

5 min. EDGARAS ULANOVAS norėjo rungtynes užbaigti anksčiau. Tritaškis nuo lentos – 72:59.

4 min. Dar vienas tritaškis – pataikė E.Ulanovas. A.Juškevičius paskutinę atakos sekundę pataikė neįtikėtinai sunkų dvitaškį – 59:69.

3 min. Antrą kartą iš eilės M.Lukauskiui nepasisekė įmesti, o S.S.Vene toliau demonstravo puikų krepšinį – tritaškis – 66:55. Dvitaškį po prasiveržimo įmetė A.Juškevičius.

2 min. M.Lukauskis puikiai sužaidė prieš A.Milaknį ir įmetė iš toliau, R.Javtokas puolime pelnė pirmuosius savo taškus – 63:55.

1 min. Į aikštę grįžęs S.S.Vene po varžovo pražangos pataikė tik vieną baudą. Kauniečiai apsigynė, o po netaiklaus L.Lekavičiaus metimo kamuolį sugriebęs S.S.Vene išprovokavo dar vieną pražangą ir vėl pataikė tik vieną baudą – 53:61.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas

Trečiasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 53:59 (21:16, 11:30, 21:13)

10 min. Po „Žalgirio“ klaidos toli į priekį pabėgęs ir perdavimą gavęs A.Juškevičius įmetė du taškus. L.Lekavičius prieš pat ketvirčio pabaigą įmetė iš toliau – 59:53.

9 min. A.Juškevičiui antrą kartą iš eilės tinkamai „centruoti“ prieš žemesnį L.Lekavičių nepasisekė – P.Jankūnas laiku prišoko ir išrašė stogą. „Žalgirio“ lyderis netrukus įmetė du taškus.

8 min. G.Orelikas gavo ketvirtąją asmeninę pražangą. „Žalgiris“ nespėjo išsimesti kamuolio iš užribio ir jį prarado.

7 min. A.Juškevičius pagaliau pataikė – įmetė tritaškį. D.Songaila prametė labai sunkų metimą, o gynyboje grubiai sustabdė A.Valeiką ir gavo techninę pražangą. Pastarasis pataikė tik vieną baudą, o pražangą išprovokavęs A.Juškevičius įmetė abi – 50:55.

6 min. Ž.Janavičius pataikė dvitaškį, o į tai tritaškiu atsakė W.Cherry. Šis tritaškis atstatė dešimties taškų „Žalgirio“ persvarą – 55:45.

5 min. Pirmuosius taškus pagaliau įmetė J.Andersonas. A.Kavaliauskas pataikė tik vieną baudą, o po R.Javtoko pražangos puolime pridėjo ir dvitaškį – 43:50. A.Gudaitis susižeidė ir į aikštę pirmą kartą žengė D.Songaila – jis iškart pataikė dvitaškį.

3 min. Du taškus laisvas iš po krepšio įmetė A.Kavaliauskas, „Lietuvos rytas“ apsigynė. M.Gecevičius nepataikė iš toli, tačiau atsikovojus kamuolį netrukus įmetė G.Orelikas. Dviženklės persvaros neliko – 40:48.

2 min. G.Orelikas ir A.Kavaliauskas pataikė po dvitaškį, tačiau tarp jų įsiterpė E.Ulanovo metimas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Antrasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 32:46 (21:16, 11:30)

10 min. S.S.Vene smeigė tritaškį iš kampo – 46:31. G.Orelikas pataikė tik vieną baudą. M.Gecevičius perėmė kamuolį, tačiau vienas nulėkęs į priekį neįmetė – jį pavijo ir sutrukdė J.Andersonas. Paskutinės 3,6 sek. dar priklausė vilniečiams, tačiau B.Barono tritaškis neįkrito.

9 min. „Žalgirio“ gynyba visiškai surakino svečius, du taškus įmetė S.S.Vene. „Sausra“ baigėsi M.Gecevičiaus tritaškiu – 31:43.

8 min. Vilniečiai pradėjo piktnaudžiauti tolimais metimais, o „Žalgiriui“ jie puikiai krito. Tolimą metimą pataikė ir W.Cherry – 41:28.

7 min. „Lietuvos rytas“ jau beveik buvo pavijęs kauniečius, tačiau gavo tritaškį nuo E.Ulanovo. S.S.Vene dar pridėjo dvitaškį – 38:28.

6 min. M.Gecevičius jau džiaugėsi trečiuoju tritaškiu, tačiau užmynė liniją – 28:31. Su 10 taškų jis tapo pirmuoju rungtynių dviženklininku.

5 min. A.Valeika per 4 žaistas minutes susirinko 4 pražangas. Prasiveržimu taškus įmetė W.Cherry.

4 min. Į aikštę po minutės pertraukėlės grįžęs Ž.Janavičius smeigė antrą tritaškį, tačiau L.Lekavičius sužaidė puikiai – du taškai ir pražanga. Baudos nepataikė.

3 min. A.Gudaitis prametė abi baudas, kauniečiai atsikovojo kamuolį, o A.Valeika jį jau buvo beveik perėmęs iš A.Gudaičio. Kamuolį sugriebė P.Jankūnas, kuriam per rankas sugriebė A.Valeika, o nesutikęs su pražanga dar gavo techninę pražangą.

P.Jankūnas sumetė tris baudas, išsimetus kamuolį A.Milaknis smeigė tritaškį ir „Žalgiris“ jau priekyje – 25:23. Po nesėkmės puolime „Lietuvos rytas“ dar gavo du taškus nuo E.Ulanovo – 23:27.

2 min. L.Lekavičius pataikė savo pirmą metimą – tai buvo tritaškis. Per dvi minutes „Lietuvos rytas“ surinko keturias komandines pražangas.

1 min. A.Valeika pirmoje kauniečių atakoje perėmė kamuolį iš bendravardžio Gudaičio. „Lietuvos rytas“ rengė ilgą ataką, kurios pabaigoje A.Valeika po G.Oreliko perdavimo įkrovė iš viršaus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius ir Willas Cherry
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žygimantas Janavičius ir Willas Cherry

Pirmasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 21:16

10 min. M.Gecevičius tolimą metimą prametė, bet po G.Oreliko sugriebto kamuolio metė dar kartą ir pataikė. Iškart po to pirmuosius taškus dvitaškiu pelnė A.Milaknis. Sulig sirena E.Ulanovui trūko labai nedaug, kad metimas iš pusės aikštės būtų taiklus.

9 min. Aikštėje prieš porą minučių pasirodęs A.Juškevičius pirmuosius du metimus prametė. Puikiai gynyboje dirbęs J.Andersonas taškų neturėjo, tačiau antrą kartą puikiai surado A.Gudaitį – po jo dvitaškio skirtumas 4 taškai (18:14).

8 min. M.Gecevičius per varžovo rankas pataikė tolimą dvitaškį nuo lentos – 18:12.

7 min. Vienas prieš vieną G.Oreliko pražangą išprovokavęs P.Jankūnas įmetė abi baudas. J.Andersonas perėmė kamuolį ir W.Cherry pataikė du taškus šuoliu – 16:10. „Žalgiris“ apsigynė dar kartą, o A.Gudaitis sulaukė idealaus J.Andersono perdavimo ir įkrovė iš viršaus.

6 min. Į W.Cherry dvitaškį baudų metimais atsakė A.Kavaliauskas.

5  min. Į aikštę žengė P.Jankūnas su A.Milakniu ir „Žalgirio“ kapitonas iškart pataikė tritaškį. Ž.Janavičius netikėtai atsakė tuo pačiu – 14:4.

4 min. Kauniečių atakos toliau strigo. Ž.Janavičiaus tolimas dvitaškis suteikė dviženklę persvarą – 11:1.

3 min. Ž.Janavičius pirmu žingsniu paliko už nugaros W.Cherry ir pelnė du taškus iš po krepšio. Kauniečiai suklydo ir A.Kavaliauskas įmetė tolimą dvitaškį. G.Krapikas iškart prašė minutės pertraukėlės – 9:1.

2 min. Kauniečių amerikiečiai užsižaidė su kamuoliu, o kitoje aikštės pusėje tritaškį smeigė M.Gecevičius. Pirmąjį tašką „Žalgiriui“ baudos metimu pelnė E.Ulanovas – 5:1.

1 min. G.Krapikas į starto penketą leido S.S.Vene, o traumą patyrusį A.Juškevičių vilniečių starte pakeitė Ž.Janavičius. Mačas prasidėjo G.Oreliko dvitaškiu.


Į lemiamas rungtynes dėl LKF taurės komandos ateina kiek skirtingų nuotaikų. „Žalgiriui“ taurės pusfinalis šeštadienį susiklostė itin lengvai – pačioje rungtynių pradžioje jėgą parodę LKL čempionai iki pat mačo pabaigos didelių problemų nepatyrė ir „Juventus“ įveikė 91:65.

Nors kauniečių ir uteniškių mačas šeštadienį vyko kiek vėliau ir „Žalgirio“ krepšininkai poilsiui turėjo mažiau laiko, tačiau tai skirtumo finale neturėtų sudaryti. Gintaras Krapikas itin dažnai keitė žaidėjus, daugiausiai rungtyniavo V.Lipkevičius – 23 su puse minutės. Kauniečių treneris taip išbandė įvairiausius penketukų variantus, skirtingomis atkarpomis rėmėsi ir tritaškiais, ir priekine linija.

„Lietuvos rytas“ pusfinalyje su „Šiauliais“ labai sunkiai vargo daugiau nei 30 minučių. Vilniečiai po dviejų ketvirčių buvo sukrapštę vos 30 taškų, tačiau 10 krepšininkų naudojęs (K.Natiažko nežaidė nė minutės, T.Leslie – 4) Marcelo Nikola tiesiog išvargino jau ketvirtfinalyje pavargusius šiauliečius, kurie žaidė septyniese (A.Sajevičius rungtyniavo 4 min.).

Vilniaus ekipos žaidėjai suklydo net 23 kartus, tačiau juos gelbėjo triuškinančiai laimėta kova dėl atšokusių kamuolių – 50:27. Net 14 kartų „Lietuvos rytas“ turėjo progą kartoti netaiklius metimus.

Slaptuoju M.Nikola ginklu pusfinalyje tapo trečiojo ketvirčio pabaigoje iššovęs B.Baronas. Amerikiečio tritaškiai ir keli prasiveržimai, pasibaigę dvitaškiais su pražanga, šiauliečius varė į neviltį.

Tarpusavio susitikimai:

2014-10-19 „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 82:84
LR:
A.Kavaliauskas 23, G.Orelikas (6/7 trit.) 18, A.Juškevičius 15
Ž: P.Jankūnas 17, A.Milaknis (4/7 trit.) 12, L.Lekavičius ir E.Ulanovas po 10

2015-01-12 „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 91:77
Ž:
A.Milaknis (4/7 trit.) 16, J.Andersonas 13, E.Ulanovas 12
LR: G.Orelikas (5/6 dvit., 3/4 trit.) 28, A.Kavaliauskas 14, A.Juškevičius 13

LKF taurės finalai:

2007 m. Klaipėda. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 84:65
2008 m. Šiauliai. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 83:72
2009 m. Panevėžys. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 82:84
2010 m. Vilnius. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 77:65
2011 m. Alytus. „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 81:69
2012 m. Kaunas „Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“ 99:62
2013 m. Prienai. „Prienai“ – „Pieno žvaigždės“ 75:77 / 81:60 („Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ turnyre nedalyvavo)
2014 m. Panevėžys. „Prienai“ – „Lietuvos rytas“ 92:91

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius