-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 17

„Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Trifunovičius: „Šarūnas Jasikevičius jau yra istorija“ (nuotraukos)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius vėl priverstas sukti galvą, kaip sulipdyti darnią komandą. Kone stebuklą sukūrusi ir į Eurolygos „Top-16“ etapą patekusi vilniečių ekipa metų sandūroje išgyveno ne vieną pokytį, todėl yra priversta vėl keisti žaidimą.
Treniruotės akimirka
Didžiausias Aleksandro Trifunovičiaus galvos skausmas – įžaidėjo pozicija. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komandą palikus Šarūnui Jasikevičiui, Jerry Johnsonui ir Igoriui Miloševičiui, anot A.Trifunovičiaus, „Lietuvos ryto“ žaidime atsivėrė didžiulė skylė įžaidėjo pozicijoje. Treneris prasitarė, kad jau artimiausiu metu Khalidui el Aminui į pagalbą gali atvykti naujas įžaidėjas, tačiau komentuoti Lietuvos žiniasklaidos pranešimų šia tema nebuvo linkęs.

„Stengiamės prisitaikyti prie sudėties, kurią turime šiuo metu“, – pirmadienį po atviros „Lietuvos ryto“ treniruotės neslėpė A.Trifunovičius.

Tačiau daug laiko Lietuvos čempionai neturi. Jau trečiadienį jų laukia pirmasis išbandymas „Top-16“ etapo E grupėje – grėsmingoji Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ekipa.

– Kokia nuotaika komandoje prieš trečiadienio rungtynes? – žurnalistai paklausė A.Trifunovičiaus.
 

– Tai „Top-16“ startas. Kadangi žinau šio sezono pradžioje mus kankinusias problemas, mano nuomone, vien patekimas į „Top-16“ etapą mums jau yra pasiekimas. Tačiau nenoriu, kas tai būtų maksimumas. Pasistengsime parodyti viską, ką galime geriausio, „Top-16“ etape.

– Kaip vertinate „Panathinaikos“ ekipą?

– Visi mūsų varžovai yra labai stiprūs, tačiau „Panathinaikos“ ekipa turbūt yra pati stipriausia iš jų. Jų sudėtis ir istorija iškalbingos. Tačiau „Top-16“ etape mes norime per kiekvienas rungtynes kautis nuoširdžiai. Nedalijame jokių skambių pareiškimų, tačiau norime būti kariai, nesvarbu, su kuo ir kur žaisime.

Nemanau, kad verta net vardyti „Panathinaikos“ sudėtį. Taip, šiame sezone jie šiek tiek pasikeitė. Jų sudėtis nebėra tokia plati, įžaidėjo pozicijoje nebėra Šarūno Jasikevičiaus, Vassilio Spanoulio. Tačiau jie žaidžia gerai ir yra alkani, nes praėjusį sezoną Eurolygos sezonas jiems susiklostė nesėkmingai.

– Kaip sudėtyje pokyčiai veikia „Lietuvos ryto“ žaidimą?

– Stengiamės prisitaikyti prie sudėties, kurią turime šiuo metu. Taip, įžaidėjo pozicijoje jaučiame trūkumą. Tai sukelia problemų. Kita vertus, turime didelį pasirinkimą iš lengvojo krašto puolėjų. Turime tai išnaudoti.

Stengiamės žaidėjams įdiegti kovotojų dvasią, ypač savo arenoje. Pažadame kautis, o kaip mums seksis, pamatysime.

– Šarūno Jasikevičiaus netektis yra didžiulis smūgis?

– Š.Jasikevičius jau yra istorija. Nereikia ieškoti pasiteisinimų, kad jo čia nėra ir kas būtų, jei jis būtų. Šiuo metu komandoje jo nebėra. Tačiau yra kiti krepšininkai, kurie taip pat nusipelnė žaisti „Top-16“ etape. Žinoma, būtų buvę puiku, jei Šaras būtų likęs Vilniuje, tačiau dabar mes esame kita komanda. Kas žino, gal sulauksime kito žaidėjo, kuris mus pakeis.

– Ką galite pasakyti apie galimą naujoką įžaidėjo pozicijoje. Sklando įvairių kalbų...

– Gandai yra gandai. Jūs labai mėgstate gandus (juokiasi). Nieko jums nesakysiu, nes tai gali neišsipildyti. Nekomentuoju gandų.
 

– Komanda dabar stipresnė ar silpnesnė?

– Pasakykite jūs.

– Pralaimėjote „Šiauliams“ (95:96 – aut. past.). Tai didelė nesėkmė?

– Ne, nedidelė. Sutinku, kad būdas, kaip mes pralaimėjome, yra skaudus, tačiau pats pralaimėjimas – ne. Pralaimėjimas yra niekas – tai žaidimo sudedamoji dalis. Prie rungtynes nugalėtojas niekada nebūna nulemtas, todėl turime gerbti visus varžovus. „Šiauliai“ nusipelnė šios pergalės, nes žaidė gerai, priešingai nei mes. Galbūt nepakankamai gerbėme varžovus, savo pareigas – kartais taip nutinka.

– Ko tikitės iš „Lietuvos ryto“ naujoko Karolio Petrukonio?

– K.Petrukonis yra jaunas žaidėjas, kuris mums labai padės per treniruotes. Aišku, Lietuvos krepšinio lygoje jį išbandysime ir pažiūrėsime, ką gali. Visą šį sezoną per treniruotes dirba tik keturi aukštaūgiai. Buvo ir taip, kad keli iš jų negalėjo žaisti dėl traumų, tuomet treniruotėse plušo tik trys ar du aukštaūgiai. Įsivaizduokite, ar tokios treniruotės yra visavertės. Dabar užsitikrinome, kad mūsų treniruotės nenukentės. Ir jeigu K.Petrukonis dirbs taip, kaip dirbo iki dabar, žinoma, jis turės savo šansą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius