Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 26

„Lietuvos ryto“ treneris Dirkas Bauermannas: „Negalvoju, kas bus, jei pralaimėsime“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas ketvirtadienį stos į žūtbūtinį ir lemiamą mūšį Eurolygoje – po jo vilniečiai arba atsisveikins su galimybe prasimušti iš grupės į „Top 16“ varžybų etapą, arba padidins savo šansus kovoje dėl vieno iš keturių kelialapių grupėje.
Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Dirko Bauermanno kariauna ketvirtadienį namuose grumsis su rusų Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa, kuriai atstovauja du lietuviai – Simas Jasaitis ir Mantas Kalnietis.

Paskutinę vietą D grupėje užimantys ir tik vieną laimėjimą savo sąskaitoje turintys vilniečiai šį sezoną Rusijos komandą jau yra įveikę. Tačiau tai padarė VTB lygoje. Pirmame tarpusavio Eurolygos mače Vilniaus atstovai nusileido „Lokomotiv“ 53:68.

Po antradienį vykusios treniruotės „Lietuvos ryto“ treneris D.Bauermannas pabrėžė, kad blogiausia komandos žaidimo atkarpa jau praeityje. Krepšininkai buvo psichologiškai pavargę, sezono pradžioje turėjo nemenką emocinį krūvį – Eurolygos atrankos etapą.

„Mes laimėjome prieš Atėnų „Panathinaikos“, bet po to sekė du blogiausi mačai. Po labai skaudžių pralaimėjimų „Lokomotiv“ ir „Laboral Kutxa“ klubams emociškai buvo labai sunku“, – sakė Vokietijos krepšinio specialistas.

Tačiau, anot stratego, po minėtų mačų komanda žaidžia vis geriau ir stipriau.

„Mūsų žaidimas pagerėjęs ir žaisime namie, todėl manau, kad turime daug šansų laimėti“, – optimizmo nestokojo D.Bauermannas

– Jeigu pralaimėsite šį mačą, kiek iš tikrųjų lieka galimybių patekti į kitą etapą? – paklausė žurnalistai D.Bauermanno.

– Iš tikrųjų aš nežinau. Negalvoju apie tai ir nenoriu galvoti, kaip bus, jei pralaimėsime. Žinome tik tai, kad jei laimėsime – šansų turime. Mes galvojame tik apie pergalę. Visus klausimus svarstysime po rungtynių.

– Ar jau mąstote, kokiu būdu lengviausia būtų patekti į kitą etapą, ką būtinai reiktų nugalėti?

– Aš tikrai to negalvoju. Aš mąstau apie artimiausias rungtynes ir tai, kaip jose mums iškovoti pergalę. Viskas, ko mums reikia, – laimėti ketvirtadienį. O tada žiūrėsime.

Optimistiškai buvo nusiteikęs ir vienas iš Vilniaus ekipos lyderių Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Renaldas Seibutis.

– Renaldai, treneris kalba tik apie pergalę. Ar žaidėjų nuotaika tokia pati? – buvo paklaustas R.Seibutis.

– Neturime kur trauktis, tiesą sakant. Reikia įveikti „Lokomotiv“, kad dar liktų vilčių pakovoti dėl patekimo į kitą etapą. Esame nusiteikę rimtai kovai ir lengva tikrai nebus.

– Šios rungtynės – paskutinė viltis. Ar tas spaudimas turės įtakos žaidimui?

– Tai parodys kiekvieno iš mūsų charakterį, kiek esame tam pasirengę, kaip stipriai norime laimėti. „Lokomotiv“ per pirmąjį ratą parodė, kad yra aukščiausio lygio krepšinio komanda. Gerai žaidžia tiek išvykoje, tiek namuose. Na, turėsime nuo pirmųjų minučių įrodinėti, kad mūsų tikslas – laimėti.

– Kuris Krasnodaro komandos žaidėjas pavojingiausias?

– Jie turi daug krepšininkų, kurie gali gerai sužaisti. Vienose rungtynėse vienas, kitose – jau kitas. Ir Brownas, ir Hendrixas, ir lietuviai. Mantas Kalnietis, žaisdamas prieš mus, pridarė daug problemų. Tikrai turi jie tų žaidėjų, kurių reikia saugotis.

– Ar M.Kalnietis „Lokomotiv“ ekipoje pavojingesnis nei žaisdamas Lietuvos rinktinėje?

– Na, tai yra skirtingi dalykai. Rinktinėje – vienokios užduotys, klube jau kitokios. M.Kalnietis yra geras žaidėjas ir tai jau įrodė ne kartą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius