Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 24

„Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas: „Krepšinio aikštėje man patinka atsidavimas ir kovingumas, už aikštės ribų – nuoširdumas“

„Lietuvos ryto“ aukštaūgis Jonas Valančiūnas triumfavo šių metų LKL „Žvaigždžių dienos“ rinkimuose. Jis tapo ir daugiausia balsų per visą tokių rinkimų istoriją surinkusiu krepšininku. Jaunasis talentas dėkojo visiems gerbėjams už palaikymą ir pripažino, kad jis yra labai svarbus. J.Valančiūnas taip pat pažadėjo Šiauliuose sukurti įsimintiną reginį.
Jonas Valančiūnas prie klubo prisijungs vėliau
Jonas Valančiūnas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

– Tapote LKL „Žvaigždžių dienos“ rinkimų nugalėtoju, o jūsų triumfas paženklintas dar ir rekordu. Ar toks aistruolių įvertinimas jums yra svarbus?LKL.lt paklausė J.Valančiūno.

– Žinoma, kad svarbus. Aistruolių palaikymas skatina dar labiau stengtis, jis suteikia daug labai gerų emocijų, papildo jėgų. Tik nereikia pamiršti, kad taip pat svarbu neužmigti ant to populiarumo laurų, reikia nenustoti stengtis, nors atrodo, kad jau daug pasiekta, reikia dirbti, kitu atveju atsiranda pavojus sustoti, likti tik amžinai perspektyviam...

– Iš pažiūros esate kuklus, tad ar netrikdo didelis gerbėjų dėmesys?

– Ne, gerbėjai manęs netrikdo, nejaučiu jokio diskomforto, tai tiesiog malonu.

– Kam labiausiai jaučiatės dėkingas už tai, kaip klostosi jūsų krepšinio karjera?

– Esu dėkingas treneriams, komandos draugams už tai, kad kiekvieną dieną sužinau, išmokstu, patiriu ką nors naujo ir naudingo. Jie visi padeda man eiti į priekį.

– Kokias žmogaus charakterio savybes labiausiai vertinate?

– Krepšinio aikštėje man patinka atsidavimas ir kovingumas, už aikštės ribų – nuoširdumas. Labiausiai vertinu gerą žmogų.

– Kokias didžiausias svajones, susijusias su krepšiniu, norėtumėte įgyvendinti?

– Tiesiog noriu žaisti krepšinį. Šiuo metu esu patenkintas, kad atstovauju „Lietuvos ryto“ komandai ir turiu puikias sąlygas dirbti bei tobulėti.

– Ką patartumėte jauniems krepšininkams, kurie norėtų eiti jūsų pėdomis?

– Daug dirbti, stengtis, atiduoti 120 procentų savęs, kad pasiektum savo tikslą.

– Grįžkime prie LKL „Žvaigždžių dienos“ renginio. Kaip manote, ar apskritai reikalingos tokios šventės kaip LKL „Žvaigždžių diena“? Kas jums pačiam tokio tipo renginiuose yra smagiausia?

– Manau, tokios šventės reikalingos tiek žiūrovams, kurie pamato ryškiausias krepšinio žvaigždes, tiek patiems krepšininkams, kurie turi puikią progą atsidėkoti sirgaliams gražiais pasirodymais ir tuo pačiu atsipalaiduoti nuo įtempto rungtynių grafiko. Man pačiam smagiausia būna žaisti rungtynes, stebėti dėjimų konkursą, nors pats jame nesu dalyvavęs.

– Tai gal norėtumėt dalyvauti?

– Gal šįkart atsisakysiu (šypsosi).

– Ką pats jau dabar galite pažadėti į LKL „Compensa Žvaigždžių dienos“ šventę atvyksiantiems krepšinio aistruoliams?

– Stengsiuosi, kad žiūrovai pamatytų įsimintiną reginį, kad visiems, kurie į mus žiūrės, būtų smagu. Ir bent dešimt dėjimų į krepšį? Mažiausiai (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius