-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 12 17

Lietuvos sporto žurnalistai iš Sankt Peterburgo grįžo su bronza

Šeštadienį (12.14) Sankt Peterburge (Rusija) įvyko tradicinis tarptautinis žurnalistų krepšinio turnyras „Vilties taurė 2013“. Žuvusiems ir be žinios dingusiems kolegoms atminti skirtame forume bei vykusiose varžybose varžėsi ir Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) rinktinė. Ryčio Sabo, Aurimo Tamulionio, Gedo Saročkos ir Daliaus Matvejevo vedama LSŽF komanda tarp 8 ekipų iškovojo trečiąją vietą.
LSŽF komanda
LSŽF komanda

Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšinio klubo namų arenoje vykusiame turnyre iš aštuonių narių sudaryta mūsų šalies sporto žurnalistų ekipa tik per plauką nepateko į finalą.

Pirmajame mače lietuviai rezultatu 50:5 be vargo įveikė Sankt Peterburgo kabelinės televizijos „100 TV“ komandą. Pusfinalyje LSŽF vyrų laukė akistata su turnyro favorite laikyta „ROSSTELEKOM“ ekipa.

Pirmoje rungtynių pusėje LSŽF komanda „pramiegojo“ varžovų spurtą ir atsiliko net 13 taškų skirtumu, tačiau antroje mačo pusėje rezultatą išlygino ir net persvėrė savo naudai – 37:36. Deja, būsimų čempionų tritaškis ir netiksli paskutinė Lietuvos žurnalistų ataka pasiuntė lietuvius tik į kovą dėl trečiosios vietos – 37:39.

Atakuoja Gedas Saročka
Atakuoja Gedas Saročka

Mažajame finale užsivedę mūsiškiai 49:30 įveikė Sankt Peterburgo universiteto žurnalistikos studentų komandą. Be minėtų ekipų turnyre dalyvavo Stambulo žurnalistų, Maskvos ir Sankt Peterburgo spaudos atstovų bei veteranų – „Žurnalistų lygos“ – komandos.

„Trečia vieta, atrodo, turėtų būti geras rezultatas. Pergalių iškovojome daugiau, nei pralaimėjome. Tačiau mes, lietuviai, norime daugiau. Visuomet į šį turnyrą važiuodavome žalia apranga ir ji mums buvo bronzinė. Šįkart specialiai pakeitėme spalvą, tačiau rezultatas liko toks pats,“ – ambicijas laimėti turnyrą komentavo Lietuvos sporto žurnalistų komandos vadovas, 15 min.lt sporto žurnalistas Modestas Krukauskas.

„Situacija kartojasi ir lieka tik kaltinti save. Pernai iki finalo pritrūkome vieno taško, šiemet – dviejų. Apmaudu. Bet buvo ir gerų dalykų: patys sau įrodėme, kad sunkiomis akimirkomis galime mobilizuotis ir žaisti gerai, į komandą puikiai įsiliejo naujokai Sportin.lt žurnalistas Aurimas Tamulionis, alfa.lt žurnalistas Balys Šmigelskas ir Lietuvos krepšinio federacijos spaudos atstovas Dalius Matvejevas, o senoji gvardija irgi nepraranda formos,“ – sakė komandos kapitonas NKL lygos varžybų direktorius žurnalistas Gedas Saročka.

LSŽF komanda
LSŽF komanda

Pirmąją vietą savaitgalį vykusiame turnyre Rusijoje užėmė „ROSSTELEKOM“ atstovai, o antrąją vietą iškovojo „Sankt Peterburgo žurnalistų lygos“ ekipa, kuri finale nusileido 24:35.

Priminsime, jog lietuviai „Vilties taurės“ turnyre dalyvauja nuo 2007 metų. Per pirmąją išvyką lietuviai iškovojo nugalėtojų taurę. Visus kitus kartus tenkinosi antra-trečia vietomis. Prie septintosios Lietuvos žurnalistų krepšinio komandos išvykos į Sankt Peterburgą svariai prisidėjo Kūno kultūros ir sporto departamentas, UAB „Mantinga“, sportinės aprangos gamintojas „Hummel“ bei „Lietuvos geležinkeliai“.

Turnyro dalyviai
Turnyro dalyviai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius