-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 30

Lietuvos studentų krepšinio lygos finale – VDU ir MRU

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finale balandžio 12 dieną Šiaulių arenoje rungtyniaus Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Mykolo Riomerio universitetas (MRU).
Trečius metus iš eilės LSKL čempionais tapusius VDU studentus į pergalę vedė 25 taškus surinkęs komandos kapitonas P.Jankūnas.
VDU studentai gina čempionų titulus, kuriuos kasmet laimi nuo 2007 metų. Pernai finale į pergalę VDU vedė ir tada Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Paulius Jankūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai paaiškėjo po pirmadienį įvykusių vaikinų pirmosios grupės pusfinalio rungtynių. Dėl trečiosios lygos vietos kovos Šiaulių universitetas (ŠU) ir Vilniaus pedagoginis universitetas (VPU). Šiaulių arenoje merginų grupės finale žais Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) ir Mykolo Riomerio universiteto (MRU) ekipos.

Nenugalimieji VDU – finale

Kauno Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) Kaune be didesnio vargo įveikė Šiaulių universitetą (ŠU) rezultatu 94:71 (31:7, 19:22, 20:23, 24:19) ir dešimtą kartą iš eilės pateko į Lietuvos studentų krepšinio lygos finalą.

Iš eilės tris kartus čempionais tapę VDU krepšininkai galingai pradėjo rungtynes ir iškart nokautavo varžovus pabėgdami 21:2. Be Šiaulių „Šiaulių“ žaidėjų rungtyniavę ŠU krepšininkai nieko negalėjo priešpastatyti stipriausią sudėtį turėjusiems varžovams.

Trečiajame ketvirtyje ŠU krepšininkai buvo priartėję iki 13 taškų, tačiau daugiau nuveikti aikštelėje neįstengė. VDU turės galimybę ketvirtą kartą iš eilės tapti čempionais.

„Pavyko rungtynių pradžia ir vėliau didesnių problemų nekilo. Ne itin sunkios rungtynės, tad tikimės tapti čempionais“, – lakoniškai pergalę reziumavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

„Kai vaikinai pamatė varžovų sudėtį, kurioje Eurolygos lygio krepšininkai, tapo viskas aišku. Ne to lygio komandos, kad žaistų lygų krepšinį. Bandėme kovoti, tačiau nesugebėjome pasipriešinti“, – po pralaimėtų rungtynių sakė ŠU treneris Rolandas Vaičiūnas.

VDU – ŠU 94:71 (31:7, 19:22, 20:23, 24:19).

VDU: M.Valukonis 25, Š.Vasiliauskas 17, Ž.Janavičius 13.
ŠU: Ž.Petraitis 23, V.Grigaitis 9, A.Gurklys 8.

MRU sensacingai pateko į finalą

Tik paskutiniu momentu į atkrintamąsias varžybas patekęs Mykolo Riomerio universitetas (MRU) pasiekė lygos finalą. Pusfinalyje savoje aikštėje MRU rezultatu 90:80 (20:27, 14:24, 26:10, 30:19) įveikė Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU).

Rungtynes geriau praėjo svečiai, kurie nuolat didino persvarą ir greit įgijo dviženklį pranašumą. VPU krepšininkai prieš didžiąją pertrauką turėjo 17 taškų pranašumą ir jautėsi saugūs.

Tačiau trečiajame ketvirtyje vaizdas aikštelėje pasikeitė. MRU krepšininkai ėmė po truputį mažinti atsilikimą ir ketvirtajame kėlinuke persvėrė rezultatą savo naudai. Tokios įvykių eigos nesitikėję pedagogai sutriko ir nesugebėjo atsitiesti.

„Per didžiąją pertrauką vyrams sakiau, jog yra buvę dar blogesnių situacijų, kai komanda vos pateko į atkrintamąsias, tad dar nieko neprarasta ir reikia žaisti iki galo. Smagu, jog vyrai išgirdo ir pasiekė universiteto istorijoje geriausią rezultatą – pateko į lygos finalą ir užsitikrino mažiausiai sidabro medalius“, – po rungtynių džiūgavo MRU treneris Vytautas Poteliūnas.

„Trečiajame ketvirtyje ėmėme nebepataikyti, o varžovai, atvirkščiai, susirinko visus įmanomus taškus. Trūko keletos lyderių, kurie būtų pagelbėję ekipai, tačiau yra kaip yra“, – filosofiškai į pralaimėjimą žiūrėjo VPU strategas Algimantas Šatas.

MRU – VPU 90:80 (20:27, 14:24, 26:10, 30:19).

MRU: L.Samėnas 34, G.Žylė 22, A.Gydra 16.
VPU: J.Sinica, L.Brazdauskis po 21, E.Kairys 15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius