Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 31

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė kontrolinių rungtynių maratoną pradėjo triuškinama pergale (video)

Turkijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų nacionalinė komanda pirmose kontrolinėse rungtynėse iškovojo įtikinamą pergalę. Sėkmingai prie mūsų šalies rinktinės vairo debiutavusio Kęstučio Kemzūros auklėtiniai šeštadienį Šiauliuose 91:59 (28:16, 23:22, 30:14, 10:7) nugalėjo Suomijos krepšininkus.
Treniruotės akimirka
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuviai nutraukė Suomijos rinktinės šešių pergalių iš eilės per kontrolines rungtynes seriją.

Šiauliuose aktyviau rungtynes pradėjo lietuviai. Suomiai jiems rimčiau priešinosi tik per pirmąsias minutes. Po pirmojo kėlinio K.Kemzūros auklėtiniai pirmavo 19:9, o įpusėjus rungtynėms – 51:38.

Po pertraukos Lietuvos komanda pradėjo galingą spurtą triuškindama į šipulius visą suomių gynybą ir prieš paskutinį kėlinį susikrovė net 31 taško persvarą – 81:50. Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas, mūsų šalies krepšininkai vienu metu pirmavo net 37 taškais – 89:52. Galiausiai aikštės šeimininkai šventė pergalę 91:59.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai rungtyniavo 19 taškų pelnęs Martynas Gecevičius. 18 taškų pridėjo Renaldas Seibutis, 17 – Simas Jasaitis, 10 – Paulius Jankūnas, 6 – Robertas Javtokas, po 4 – Tadas Klimavičius, Giedrius Gustas ir Martynas Andriuškevičius, po 3 – Martynas Pocius ir Arvydas Eitutavičius, 2 – Donatas Motiejūnas, 1 – Mantas Kalnietis.

Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Mindaugas Lukauskis ir Tomas Delininkaitis rungtynėms nebuvo registruoti.

Antrąsias kontrolines rungtynes mūsų komanda sužais rugpūčio 2 dieną Panevėžio „Cido“ arenoje. 17.10 val. pirmadienį į aikštę Aukštaitijos sostinėje įbėgs Lietuvos ir Čekijos rinktinės. Po šių rungtynių paaiškės 14 krepšininkų, kurie tęs pasirengimą pasaulio čempionatui.

Rezultatyviausiai mūsų komandoje žaidęs M.Gecevičius tvirtino jautęs, kad debiutuoja pagrindinėje šalies ekipoje. „Pirmas blynas neprisvilo, rengėmės rungtynėms porą savaičių, patiems buvo įdomu pamatyti, kaip atrodysime. Įtampą jauti prieš kiekvienas rungtynes, tačiau ji dingsta, kai pradedi žaisti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo gynėjas.

Tuo tarpu svečių atstovai žarstė pagyras lietuviams. „Lietuvoje gavome krepšinio pamoką. Šiemet jau sužaidėme keletą gerų rungtynių, bet čia buvo visai kitas lygis. Mes iš šio mačo pasimokysime ir per 2011 metų Europos čempionato atrankos rungtynes atrodysime geriau“, – kalbėjo lietuviams puikiai pažįstamas buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Hanno Mottolla.

Suomių vyriausiasis treneris Henrikas Dettmannas lietuvių ir savo komandos auklėtinių žaidimą palygino itin vaizdingai: „Tai buvo lyg „Volkswagen“ ir „Maserati“ lenktynės. Neturime vieno pagrindinių savo žaidėjų Petteri Koponeno, kitam lyderiui nepavyko gerai pradėti rungtynių, jis ėmė blaškytis. Galima tokius dalykus kalbėti, tačiau svarbiausia buvo tai, kad žaidė dvi skirtingo lygio komandos. Anksčiau žaidėme B divizione, negalėjome pakilti, todėl neturėdavome galimybių susitikti su geresnėmis komandomis. Dabar pakilome į aukštesnį lygį, žaidžiame A divizione, o čia susidūrėme su pasaulinio lygio komanda. Jūsų komanda yra jauna, žaidėjai turi daug entuziazmo, manau, ši komanda bus labai gera. Lietuva yra krepšinio Meka. Man apsilankymas čia yra kaip vizitas į bažnyčią. Aišku, norėčiau stovėti prie kitos rinktinės suolelio, bet net ir būdamas pralaiminčios komandos pusėje mėgavausi atmosfera, grožėjausi lietuvių žaidimu“.

VIDEO: Kęstučio Kemzūros komentaras po rungtynių su Suomija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius