Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 17

Linas Kleiza: „Kai pralaimėjimų tiek daug, gyvenimas nėra geras ir laimingas“

Dvi pergalės iš eilės NBA čempionate į „Toronto Raptors“ stovyklą sugrąžino viltį ir šypsenas. Persirengimo kambaryje tai buvo akivaizdu. Nors kai kurias komandas pralaimėjimai suartina, Linas Kleiza sako, kad jų ekipa ne tokia. „Mūsų komandą gali suartinti tik pergalės“, – įsitikinęs puolėjas iš Lietuvos.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / Linos Paulauskaitės nuotr.

19 pralaimėjimų ir 6 pergalės.  Dvi iš jų praėjusią savaitę namuose – ketvirtadienį Toronto klubas palaužė „Dalas Mavericks“, o sekmadienį „Houston Rockets“ krepšininkus. „Visi stengiasi ir nori laimėti. Sezonas kol kas tikrai nelengvas, tų pergalių nėra daug. Galbūt dabar po truputį užsikabinsime, komandoje atsiras pasitikėjimas ir sugebėsime dažniau nugalėti. Mūsų darbas yra laimėti ir, patikėkit, kai pralaimėjimų tiek daug, gyvenimas nėra geras ir laimingas“, – 15min.lt po mačo rūbinėje kalbėjo L.Kleiza.

Dėl traumų ir asmeninių problemų vienas geriausių Lietuvos krepšininkų šį sezoną dar nespėjo įsivažiuoti NBA. Jis jaučia pasekmes po sunkios vasaros su Lietuvos krepšinio rinktine – kojų ir nugaros skausmai vis kartojasi, tačiau laiko ilsėtis Kanadoje nėra.

Kai kalti kiti, bet tik ne tu, atsiranda labai daug problemų.

„Žinoma, kad traumos trukdo ir žaisti, ir treniruotis. Metai bėga, aš senstu (šypsosi). Po sunkios vasaros buvo pora traumų, bes nieko negaliu padaryti. Bandau žaisti, kaip galiu. Tempas toks žvėriškas, kad neturiu laiko ilsėtis“, – teigė L.Kleiza.

Kai iki sekmadienio rungtynių su „Rockets“ buvo belikę keliolika minučių, puolėjas dar gulėjo aikštelės viduryje – komandos gydytojas masažavo lietuviui nugarą. Aikštėje L.Kleiza praleido 15 minučių ir pelnė 2 taškus. Tiesa, pastaruoju metu treneris jam duoda kitą užduotį – rungtyniauti trečiojo numerio pozicijoje. 

L.Paulauskaitės nuotr./Rungtynės Toronte
L.Paulauskaitės nuotr./Rungtynės Toronte

„Taip, ši pozicija ne visai mano, bet dabar keletą rungtynių laimėjome, vadinasi trenerio receptas ima veikti. Pradedame įsivažiuoti, žaidžiame tinkamą ir smagų žaidimą. Tikiuosi taip bus ir toliau“, – vylėsi L.Kleiza. 

Jis atskleidė, kad po virtinės nesėkmių, komandoje vyravo itin prastas mikroklimatas. Pasak L.Kleizos, suvienyti ir sustiprinti „Raptors“ ekipos žaidėjus gali tik kur kas geresni rezultatai: „Mūsų komandą gali suartinti tik pergalės. Turime visada išlikti kaip vienas kumštis, bet kai tų pralaimėjimų tiek daug – to nėra. Svarbiausia, neieškoti kaltų, o pirmiausia paklausti savęs, ką aš blogai darau. Kai kalti kiti, bet tik ne tu, atsiranda labai daug problemų.“

Krepšininkas iš Lietuvos tikino, kad kuomet laimi komanda, asmeniniai rodikliai nėra tokie svarbūs.

„Nesvarbu, kad sužaidei nelabai gerai, jeigu komanda iškovojo pergalę. Mūsų su Jonu vaidmuo svyruoja ir tiek. Bet kai laimi, viskas gerai“, – 15min.lt tvirtino L.Kleiza.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius