Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 11

Linas Kleiza susipainiojo: nors žaidžia Eurolygoje, vis dar elgiasi kaip NBA

Lietuvos krepšininkas Linas Kleiza vis dar negali atsikratyti NBA įpročių. Nors Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas jau pusmetį atstovauja turkų Stambulo „Fenerbahce“, žaidžia Europoje ir pagal FIBA taisykles, tačiau L.Kleiza negali užmiršti NBA žaidimo niuansų.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / budivelnyk.ua nuotr.

Prisijunkite prie beveik 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE."

Ketvirtadienio Eurolygos „Top 16“ etapo akistatoje su „Barcelona“ ekipa jis pabandė FIBA taisykles suderinti su NBA varžybomis – pats paprašė mačo arbitro pertraukėlės.

„Fenerbahce“ ekipa puolė, vos neprarado kamuolio, o jį atkovojęs L.Kleiza buvo užspęstas aikštės kampe, kuriame iš jo kamuolį siekė atimti du „Barcelona“ krepšininkai.

Lietuvis, matydamas, jog negali niekam perduoti kamuolį, pasižiūrėjo į teisėją ir rankų gestais pradėjo rodyti, kad norėtų gauti minutės ar 20 sek.  pertraukėlę. NBA taisyklės leidžia žaidėjui pačiam prašyti pertraukėlės – sunkiu momentu tokia krepšininko paprašyta pertraukėlė leidžia žaidėjui išsaugoti kamuolį.

Tačiau tai ne NBA, teisėjas niekaip nereagavo į lietuvio prašymą, o L.Kleiza, supratęs, kad ši taisyklė Europoje negalioja, bandė permesti kamuolį kam nors iš saviškių, tačiau nesėkmingai – jis buvo prarastas. L.Kleiza NBA žaidė 7 sezonus ir atstovavo „Denver Nuggets“ bei „Toronto Raptors“ komandoms.

Ispanų „Barcelona“ (2/0) ketvirtadienį pratęsė pergalių seriją Eurolygos „Top 16“ etape. Be Juano Carloso Navarro rungtyniavę katalonai E grupės rungtynėse svečiuose 76:73 (23:18, 16:21, 19:17, 18:17) privertė pasiduoti L.Kleizos atstovaujamą Stambulo „Fenerbahce“ (0/2) klubą.

Tądien L.Kleiza sužaidė dar vienas blankias rungtynes šį sezoną – puolėjas iš Lietuvos per beveik 20 minučių įmetė 2 taškus (0/4 dvitaškiai, 2/2 baudų metimai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo varžovo pražangą, po sykį suklydo bei prasižengė ir surinko 2 naudingumo balus.

VIDEO: Linas Kleiza prašo minutės petraukėlės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius