Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 19

LKL bausmės lažybose dalyvavusiems „Naglio“ krepšininkams – po 3000 litų

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) nusprendė taikyti drausmines sankcijas Palangos „Naglio“ komandos žaidėjams, dalyvavusiems lažybose dėl savo ekipos rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ baigties.
Vienas iš nubaustųjų – Vidmanatas Užkuraitis.
Vienas iš nubaustųjų – Vidmanatas Užkuraitis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiam atvejui tirti Lietuvos krepšinio federacija (LKF) sudarė specialią komisiją, kuri, surinkusi ir ištyrusi su įvykiu susijusią medžiagą, balandžio 18 dieną konstatavo, kad „Naglio“ ekipos žaidėjai dalyvavo lažybose dėl savo klubo rungtynių baigties. Komisija nusprendė, kad toks žaidėjų elgesys prasilenkia su sporto etikos ir garbingo žaidimo principais, daro žalą Lietuvos krepšinio įvaizdžiui, todėl negali būti toleruotinas. Specialioji komisija rekomendavo LKL pagal savo kompetenciją prasižengusiems žaidėjams taikyti sankcijas.

Balandžio 19 dieną LKF Vykdomasis komitetas, remdamasis specialiosios komisijos išvadomis, įpareigojo LKL Palangos „Naglio“ komandos žaidėjams Rimui Varanauskui, Vytautui Buzui ir Vidmantui Užkuraičiui skirti pinigines baudas.

LKL, įvertinusi geranorišką Palangos „Naglio“ ekipos ir jo žaidėjų bendradarbiavimą tiriant minėtą įvykį, tai laiko lengvinančia aplinkybe, tačiau atsižvelgusi į tai, jog minėtiems žaidėjams dalyvaujant lažybose dėl savo komandos rungtynių baigties iš esmės buvo prasilenkta su LKL čempionato nuostatų keliamais tikslais ir pažeisti fundamentalūs sporto etikos ir garbingo žaidimo principai bei padaryta esminė žala LKL ir LKL klubų interesams bei reputacijai, taip pat Lietuvos krepšinio įvaizdžiui R. Varanauskui, V. Buzui ir V. Užkuraičiui skyrė po 3000 litų baudą.

„Pinigines baudas skyrė LKL, o lygtines dvejų metų diskvalifikacijas – Lietuvos krepšinio federacija“, – 15min.lt antradienį paaiškino LKL direktorius Linas Gilys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius