Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 03

LKL: Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Naujuosius metus pradėjo lengva pergale prieš Palangos „Naglį-Adakrį“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užtikrinta pergale pradėjo naujuosius metus. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) 11–ojo turo dvikovoje Klaipėdoje kauniečiai be didesnių problemų sutriuškino Palangos „Naglio–Adakrio“ komandą – 100:61. Tai buvo jau 11–oji „Žalgirio“ pergalė iš tiek pat galimų.
„Žalgirio“ krepšininkai
„Žalgirio“ krepšininkai Palangoje vargo neturėjo. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ekipos susitikimą pradėjo be didesnės žvalgybos, didesnį dėmesį skirdamos puolimui. Po DeJuano Collinso tritaškio svečiai iš Kauno pirmavo 5:2, o pasižymėjus Tomui Delininkaičiui bei Omarui Samhanui – 9:8. Verta pažymėti, jog sužaidus kiek daugiau nei keturias minutes aikštelėje pasirodė ir Marcusas Brownas, skelbia Žalgiris.lt.

Netrukus iš po krepšio krepšiu niekieno netrukdomas du taškus pelnė Tadas Klimavičius, taip atidarydamas savo taškų sąskaitą bei priversdamas palangiškius prašyti pirmosios minutės pertraukėlės – 11:8. Iš karto po jos aikštelės šeimininkai nesustabdė Manto Kalniečio, kuris suklaidinęs du gynėjus pelnė du taškus su pražanga – 14:10. Ir toliau būtent žalgiriečių įžaidėjas „Naglio–Adakrio“ komandai buvo „kiečiausias riešutėlis“ – sėkmingai žaidęs M.Kalnietis pridėjo tritaškį bei dar vieną reidą, padidino pranašumą iki 21:12, priversdamas palangiškių trenerius prašyti dar vieno pasitarimo. Nepaisant to, skirtumas ir toliau augo – po P.Jankūno baudų bei O.Samhano metimo „Žalgiris“ buvo priekyje daugiau nei dvigubai – 25:12. Ketvirtį dėjimu užbaigė kapitonas P.Jankūnas – 27:14.

Dviejų minučių atokvėpis šeimininkams nepadėjo – prieš žaibiškas žalgiriečių atakas šie ir toliau buvo bejėgiai. Gavęs šiek tiek laisvės tritaškį netruko smeigti Artūras Milaknis, o po tolimo O.Samhano perdavimo nesustabdomas buvo Martynas Pocius – 32:14. Nors kuriam laikui žaidimo tempas buvo nukritęs, T.Klimavičius pasistengė, jog „Žalgiris“ galėtų jaustis ramiau – penki jo taškai ir skirtumas išaugo iki rekordinio – 37:18. Tiesa, rankų nuleisti „Naglio–Adakrio“ komanda nesiruošė, surengė nedidelį spurtą bei kiek priartėjo – 24:37. Labiau įsijausti varžovams neleido M.Kalnietis, sulaukęs puikaus M.Kuzminsko perdavimo, bei T.Watsonas – 41:26. Nuo jų neatsiliko ir M.Brownas – 43:29. Panašiu rezultatu pirmoji susitikimo dalis ir baigėsi – 44:31.

Po didžiosios pertraukos lyderio vaidmens ėmėsi P.Jankūnas – du jo taiklūs metimai iš vidutinio nuotolio ir skirtumas išaugo iki 17 taškų – 48:31. Neilgai trukus per varžovo rankas kamuolį į krepšį įkrovė puolėjas T.Watsonas, o greitos atakos smaigalyje atsidūręs M.Pocius savo progą išnaudojo nepaisydamas varžovo pražangos – 53:35. Tačiau vien šio epizodo M.Pociui neužteko, kitą ataką šis užbaigė dar įspūdingesniu dėjimu viena ranka – 55:37. Varžovai iš karto paprašė minutės pasitarimo, po kurio sužibėjo T.Klimavičius, sumetęs abi baudas bei pasižymėjęs po puolime atkovoto kamuolio – 61:41. Varžovai ir toliau strigo kauniečių gynybos gniaužtuose, tuo tarpu M.Brownas ir T.Klimavičius dar labiau įtvirtino svečių persvarą – 66:42. Iki ketvirčio pabaigos likus minutei savo progą, nepaisant palangiškių pražangos, išnaudojo O.Samhanas – 69:46. Netrukus jo pėdomis pasekė ir M.Kalnietis – 71:46. Kėlinukas baigėsi dar dviem lengvais O.Samhano taškais – 73:48.

Paskutinė dvikovos atkarpa nekėlė jokių abejonių – šeši M.Pociaus ir du M.Browno taškai leido „Žalgiriui“ pranašumą padidinti iki 30 taškų ribos – 80:50. Būtina paminėti ir du O.Samhano blokuotus metimus, nuo kurių ir prasidėjo greiti kauniečių išpuoliai. Įpusėjus kėlinukui vieną iš dviejų baudų pataikė M.Kuzminskas bei T.Klimavičius – 84:52. Prabėgo maždaug minutė, o skirtumą padidino iš toli savo progą realizavęs snaiperis T.Delininkaitis bei prasiveržimą rezultatyviai užbaigęs M.Kalnietis – 89:57. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus trims minutėms ovacijas sukėlė M.Kalniečio ir M.Kuzminsko tandemas – po pirmojo perdavimo pastarasis ore kamuolį efektingai įkrovė iš viršaus (91:57). Įsibegėjęs M.Kuzminskas buvo nesustabdomas ir kitame epizode, kuris taip pat pasibaigė šio dėjimu – 93:57. Dvikovos pabaigoje žalgiriečiams pavyko pelnyti ir 100–ąjį tašką, tai padarė O.Samhanas, pasinaudojęs M.Kuzminsko perdavimu. Akistata baigėsi rezultatu 100:61.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 16 (11 atk. kam.), M.Pocius 16, O.Samhanas 14 (13 atk. kam.), M.Kalnietis 14, P.Jankūnas 13 (7 atk. kam.), M.Brownas 7, T.Delininkaitis 5, M.Kuzminskas 5 (4 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Watsonas 4, A.Milaknis 3, D.Collinsas 3.

„Naglis–Adakris”: L.Mikalauskas 25, M.Reminas 8, R.Danys 7 (7 atk. kam.).

„Žalgiris“ LKL pirmenybėse išliko nepralaimėjęs bei išliko vienvaldžiu lyderiu, tuo tarpu „Naglis-Adakris“ su 4 pergalėmis ir 7 nesėkmėmis užima 9 vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius