Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 29

LKL: „Lietuvos rytas“ pažemino „Alytų“, „Rūdupis“ palaužė „Perlą“

Triuškinančią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“ (12/2), kuris svečiuose net 94:52 (26:6, 22:23, 27:15, 19:8) sumindė „Alytaus“ (0/13) klubo krepšininkus.
Jonas Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas pelnė 19 taškų ir atkovojo 18 kamuolių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Lietuvos rytas“ nuo pat pirmųjų minučių perėmė visas žaidimo gijas į savo rankas. Tik sužaidus maždaug 8 minutes „Alytaus“ krepšininkas Saulius Kazevičius pelnė pirmuosius šeimininkų taškus, o vilniečiai savo sąskaitoje jų turėjo jau 19. Kėlinio pabaigoje dar kelis metimus pataikė Jonas Valančiūnas, Bradas Newley ir Simas Jasaitis, o „Alytus“ atsakė dar vos keturiais taškais.

Nors antrajame kėlinyje daugiausia Aurimo Birgelio ir Mariaus Janišio pastangomis šeimininkams pavykdavo sėkmingai užbaigti atakas, tačiau „Lietuvos ryto“ gretose tiksliais metimais atsakė ir Simas Jasaitis, ir Steponas Babrauskas, tad nuaidėjus arbitro švilpukui ekipos ilsėtis išėjo rezultatui esant 48:29 vilniečių naudai.

Po pertraukos „Alytus“, daugiausia M.Janišiaus pastangomis, dar bandė priešintis, bet vilniečiai sėkmingai ir toliau rinko taškus. Po Jono Valančiūno dar vieno dvitaškio kėlinio pabaigoje komandos skyrė jau 31 taškas (75:44).

Šeimininkai ir ketvirtajame kėlinyje duso vilniečių gynybos gniaužtuose ir sužaidus maždaug 8 minutes tebuvo įmetę keturis taškus. O „Lietuvos ryto“ krepšininkai ir toliau lengvai rinko taškus bei didino savo persvarą, kuri pasiekė 42 taškus (94:52).

„Alytus“: Marius Janišius 14 (13 atk. kam.), Saulius Kazakevičius 12, Aurimas Birgelis 9 (6 klaidos).

„Lietuvos rytas“: Jonas Valančiūnas 19 (18 atk. kam.), Simas Jasaitis ir Khalidas El–Aminas po 11, Milko Bjelica 10.

„Rūdupis“ po dramatiškos kovos nugalėjo „Perlą“

Dešimtąją pergalę keturioliktose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse iškovojo Prienų „Rūdupio“ ekipa, kuri išvykoje 82:79 (25:24, 22:18, 14:22, 21:15) palaužė Vilniaus „Perlą“ (5 ir 10).

Likus žaisti 1 minutę ir 29 sekundes Saulius Kulvietis baudos metimais išvedė šeimininkus į priekį (76:75), tačiau čia pat Adas Juškevičius pataikė iš toli, taip sugrąžindamas pranašumą savo komandai – 78:76. Po minutės pertraukėlės vilniečiams nepavyko surengti rezultatyvios atakos, o Aidas Viskontas buvo nubaustas nesportine pražanga. Tiesa, prieniškiams tuo pasinaudoti nepavyko: Povilas Butkevičius realizavo vieną baudą (79:76), o pražanga sustabdytas Evaldas Dainys nuo baudų metimų linijos nepataikė abu sykius.

„Pelo“ atakos metu iniciatyvos ėmėsi Arvydas Šikšnius, kurio tolimas metimas atstatė pusiausvyrą (79:79) bei „Rūdupiui“ paliko 21 sekundę. Po minutės pertraukėlės tas pats A.Šikšnius pažeidė taisykles prieš E.Dainį. Šį kartą Prienų klubo įžaidėjas buvo tikslus – 81:79. Gediminas perėmė kamuolį iš A.Viskonto ir privertė šį prasižengti. Tiksli buvo tik viena G.Oreliko mesta bauda (82:79), kuri paliko šansą „Perlui“. Nors Roberto Štelmaherio lemiamam antpuoliui turėjo 8 sekundes, tačiau A.Viskonto tritaškis skriejo pro šalį.

„Perlas“: A.Šikšnius 25, S.Kulvietis 17 (8 atk. kam.), A.Viskontas 11 (6 rez. perd.), E.Kairys 10, L.Samėnas 9.

„Rūdupis“: E.Dainys 22 (6 atk. kam. 5 rez. perd.), P.Butkevičius 17 (11 atk. kam.), G.Jankauskas ir A.Juškevičius po 12, V.Lipkevičius 8 (9 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius