-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 02

LKL: „Lietuvos rytas“ žygiuoja pergalingai – sutriuškintas „Nevėžis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiose šio sezono LKL rungtynėse išvykoje 95:59 (22:21, 35:7, 20:11, 18:20) sutriuškino Kėdainių „Nevėžio“ ekipą. Praėjusio sezono bronzos medalininkai turnyro lentelėje liko antri, o „Nevėžis“ – devintas.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Svečiai iš Vilniaus rungtynes pradėjo gerai ir jau po penkių minučių pirmavo 18:5. Vis dėlto, komandos netrukus pasikeitė vaidmenimis, atrodė, kad „Lietuvos ryto“ krepšininkai apsikrėtė varžovų klaidų virusu ir leido „Nevėžiui“ įsižaisti.

Kėlinio pabaigoje Kėdainių krepšininkai priartėjo iki taško (21:22), o antro ketvirčio pradžioje išsiveržė į priekį – 23:22. Tačiau jau kitoje atakoje vilniečiai pataikė tritaškį, o sužaidus dvi su puse minutės atstatė dviženklę persvarą – 33:23. Per likusias septynias su puse kėlinio minutės šeimininkai sugebėjo įmesti tik penkis taškus, o puikiai mėtę „Lietuvos ryto“ krepšininkai lengvai rinko taškus ir rezultatas prieš pertrauką tapo triuškinantis – 57:28.

Trečią ketvirtį „Nevėžis“ pradėjo spurtu 9:2 (37:59), tačiau jų geras žaidimas ilgai netruko. „Lietuvos ryto“ krepšininkai varžovų užsidegimą greitai nugesino ir jų persvara peržengė 30-ies taškų ribą (71:39), o kėlinio pabaigoje priartėjo ir prie 40-ies taškų – 77:39.

Ketvirtajame kėlinyje V.Šeškus jau galėjo leisti pažaisti ir mažiau laiko iki šiol gavusiems Kirilui Natiažko ar Edvinui Šeškui. Tai nesutrukdė pasiekti triuškinančios pergalės.

„Lietuvos rytas“: G.Orelikas (8/8 dvit.) 20, W.Baronas (5/7 trit.) 15, M.Gecevičius 10, T.Leslie, A.Kavaliauskas (5 atk. kam.) ir E.Šeškus po 7, M.Mooseris ir K.Natiažko (4 atk. kam.) po 6.

„Nevėžis“: R.Camphoras (4/5 trit., 5 atk. kam.) 16, V.Volkus (5 atk. kam.) 11, I.Ramašauskas (6 atk. kam.) 9, M.Monroe 7.

„Lietuvos rytui“ tai buvo trečioji pergalė LKL čempionate iš tiek pat galimų, o „Nevėžiui“ – trečias pralaimėjimas per ketverias rungtynes. Kitą mačą „Lietuvos rytas“ žais spalio 5-ąją išvykoje su „Prienais“, o „Nevėžis“ tą pačią dieną namie priims „Lietkabelį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius