-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 11

LKL nemarina lažybų skandalo ir kaltiesiems žada griežčiausias sankcijas

Sulaukusi viešų priekaištų dėl pernelyg pasyvios reakcijos į lažybų skandalą, į kurį galimai įsivėlė Palangos „Naglio“ krepšininkai, Lietuvos krepšinio lyga (LKL) išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog lyga ketina ne tik išaiškinti, bet ir nubausti iš lažybų pasipelnyti nusprendusius LKL dalyvius.
„Naglio“ ekipa pergalingai baigė sezoną.
Kol kas nėra žinoma, kurie „Naglio“ žaidėjai galėjo įsivelti į skandalu virtusias lažybas. / bcnaglis.lt nuotr.

LKL  šių metų balandžio 7 d. pradėjo tyrimą dėl galimai nesąžiningų „Naglio“ krepšinio klubo žaidėjų veiksmų, susijusių su šių metų balandžio 5 dienos LKL reguliariojo čempionato rungtynėmis tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Naglio“ komandų, teigiame pranešime.

Įtariama, jog „Naglio“ žaidėjai galėjo sąmoningai siekti pralaimėjimo didesniu nei 30 taškų skirtumu – už tokį rezultatą lažybų bendrovėse buvo pastatytos nepįprastai didelės sumos.

Siekdama išsiaiškinti, ar viešojoje erdvėje skelbiama informacija yra pagrįsta, LKL administracija kreipėsi į Lietuvoje registruotas lažybų bendroves ir į Palangos „Naglio“ krepšinio klubą, prašydama nedelsiant pateikti visą informaciją ir įrodymus dėl Palangos „Naglio“ žaidėjų galimai nesąžiningų veiksmų iki balandžio 5 d. rungtynių prieš Kauno „Žalgirį“ ir jų metu.
 

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) savo ruožtu inicijavo komisijos, tirsiančios minėtą įvykį, sudarymą. Į jos sudėtį įtrauktas LKL varžybų direktorius Tomas Rimkus.

„LKL taikys visas griežčiausias jos kompentencijos ribose apibrėžtas sankcijas, jei tyrimo metu paaiškės, kad kurie nors LKL dalyviai elgėsi nesąžiningai ir savo veiksmais pažeidė garbingo žaidimo principus“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius