Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 05

LKL: „Rūdupis“ toliau skina pergales, o „Alytus“ – pralaimėjimus

Penktadienį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) buvo sužaisti du susitikimai, kuriuose užtikrintas pergales šventė varžybų šeimininkai.
Prieniškiai tęsia sėkmingą pasirodymą LKF taurėje
V.Šeškaus vadovaujami „Rūdupio“ krepšininkai kol kas klusniai klauso trenerio nurodymų / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Rūdupis“ šventė ketvirtą pergalę

Puikiai sezoną pradėję Prienų „Rūdupio“ krepšininkai pratęsė sėkmingą seriją ir namuose įtikinamai nugalėjo Klaipėdos „Neptūną“ – 71:59.

„Rūdupio“ pranašumas išryškėjo antrajame ketvirtyje, kai Virginijaus Šeškaus auklėtiniai surengė kelias sėkmingas atakas be atsako ir suskrovė dviženklį pranašumą (39:25).

Po didžiosios pertraukos „Neptūno“ krepšininkai dar bandė vytis varžovus, tačiau užtikrintai žaidę prieniškiai išsaugojo dviženklį pranašumą iki pat susitikimo pabaigos.

„Rūdupio“ komandai daugiausia taškų pelnė G.Jankauskas (16 tšk., 9 atk. kam.) ir E.Želionis (13 tšk.). V.Lipkevičius bei G.Orelikas (8 atk. kam.) pridėjo po 12 taškų.

Svečių ekipoje išsiskyrė V.Vasylius (16 tšk., 8 atk. kam.) ir M.Mažeika (13 tšk.).

Prienų ekipai tai buvo ketvirtoji pergalė per penkias šiame LKL lygos sezone žaistas rungtynes. Trečioje rikiuotės vietoje įsitvirtinusi „Rūdupio“ ekipa vienintelį pralaimėjimą kol kas patyrė prieš Kauno „Žalgirį“.

Tuo tarpu „Neptūno“ krepšininkai pralaimėjimo kartėlį rijo jau ketvirtą kartą per šešis žaistus mačus. Klaipėdiečiai LKL turnyrinėje lentelėje kol kas žengia 10-i.

„Alytus“ liko be pergalių

Šeštą pralaimėjimą per tiek pat žaistų susitikimų penktadienį patyrė ir absoliučia LKL autsaidere išliko „Alytaus“ ekipa, kuri svečiuose 71:97 neprilygos lygos debiutantei Palangos „Naglio – Adakrio“ komandai.

Svečiai sėkmingiau pradėjo mačą ir įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo (14:7), tačiau palangiškai netruko pasivyti varžovų. Persvėrę rezultatą savo naudai „Naglio – Adakrio“ krepšininkai galutinai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir vis didino savo pranašumą. Iki didžiosios pertraukos jis siekė jau net 18 taškų (51:33).

„Alytaus“ komandai ketvirtajame kėlinyje buvo pavykę priartėti iki 10 taškų (70:60), tačiau tai buvo viskas, ką svečiams pavyko nuveikti šiose rungtynėse. Susikaupusi „Naglio – Adakrio“ ekipa susigrąžino iniciatyvą į savo rankas ir mačą laimėjo triuškinama 26 taškų persvara.

Nugalėtojus į pergalę vedė Laurynas Mikalauskas (20 tšk.), Vilmantas Dilys (17 tšk., 9 atk. kam.) ir Mindaugas Reminas (13 tšk.).

Tuo tarpu „Alytaus“ gretose žibėjo Saulius Kazevičius (27 tšk.). Paulius Kleiza pridėjo 10, o Aurimas Birgelis – 8 taškus.

„Naglio – Adakrio“ klubas po šių rungtynių su 3 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais pakilo į 6-ąją LKL rikiuotės vietą, o „Alytus“ (0-6) išliko paskutinėje 13-oje pozicijoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius