Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10

LKL savaitės apžvalga: triuškinančios favoritų pergalės ir rekordas

Pastaroji savaitė BEKO-LKL pirmenybėse buvo ganėtinai rami, o visos trejos rungtynės baigėsi užtikrintomis, svečiuose žaidusių komandų pergalėmis. Siūlome apžvelgti įdomiausius praėjusios savaitės įvykius savaitinėje rubrikoje „BEKO–LKL savaitės apžvalga“.
Gediminas Orelikas
Gediminas Orelikas / Alfredo Pliadžio nuotr.

ĮSIBĖGĖJO. Vilniaus „Lietuvos rytui“ prireikė dviejų kėlinių ir Virginijaus Šeškaus riksmų per ilgąją pertrauką, kad atsibustų po lėto starto rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“. Po pirmojo kėlinio vilniečiai prieš šeimininkus pirmavo vos 22:18, o persvara po dviejų ketvirčių vis dar buvo vienženklė – 42:34.

Antrojoje rungtynių pusėje susiėmęs „Lietuvos rytas“ varžovams leido pelnyti vos 18 taškų ir susitikimą laimėjo 96:52. Ši pergalė bent kol kas sostinės krepšininkams, laimėjusiems devynis mačus iš dešimties, leido tapti vienvaldžiais čempionato lyderiais.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

NAUDINGIAUSIAS. Į Kėdainių ekipos krepšį 22 taškus įmetęs vilniečių puolėjas buvo ne tik rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, jam prieš susitikimą buvo įteiktas naudingiausio spalio mėnesio žaidėjo prizas. Krepšininkas už tai neliko skolingas ir vėl demonstravo solidų žaidimą bei buvo pripažintas geriausiu praėjusios savaitės žaidėju. Per 23 žaidimo minutes puolėjas pataikė visus šešis mestus dvitaškius, vieną tritaškį iš keturių, o prie baudų metimo linijos jo ranka nedrebėjo – taiklūs buvo visi septyni baudų metimai. Krepšininkas atkovojo tris atšokusius kamuolius, atliko tris rezultatyvius perdavimus ir perėmė du kamuolius. G.Orelikas surinko 31 naudingumo balą.

VIDEO: Gediminas Orelikas

UKRAINIETIS. Kirilas Natiažka sužaidė geriausias savo rungtynes vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius. Vidurio puolėjas iš Ukrainos pelnė 15 taškų, atkovojo 9 atšokusius kamuolius, perėmė du kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

KETVIRTI. Utenos „Juventus“ sustiprino savo pozicijas turnyro lentelėje, centrinėje savaitės dvikovoje net 91:56 sutriuškinę Prienų „Prienus“. Septynias pergales ir tris pralaimėjimus turintys Dainiaus Adomaičio auklėtiniai sugebėjo pristabdyti vos 10 taškų (3/7 dvit., 1/5 trit.) pelniusį rezultatyviausią lygos krepšininką Arną Labucką, kuris šiose rungtynėse kamuolį prarado net 6 kartus.

Sunkiai rungtynes pradėję „Juventus“ žaidėjai atkuto po pirmojo kėlinio ir jokių vilčių „Prienų“ komandai nepaliko. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Vaidas Čepukaitis, surinkęs 16 taškų.

REKORDAS. Vienas naudingiausių Utenos „Juventus“ krepšininkų Rashaunas Broadusas rungtynėse su Prienų ekipa buvo arti trigubo dublio (13 tšk., 8 rez. perd., 8 per. kam., 6 at. kam.), tačiau jo pasiekti nepavyko. Vis dėlto krepšininkas turi pagrindo džiaugtis. Amerikietis perėmė 8 kamuolius ir pagerino šio sezono rekordą, kuris priklausė „Dzūkijos“ puolėjui Martynui Paliukėnui. Alytaus atstovas rungtynėse su „Nevėžiu“ buvo perėmęs 6 kamuolius.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

NULIS. Tiek pergalių ir toliau Mažeikių „Mažeikių“ sąskaitoje. Po puikios mačo pradžios rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“, mažeikiškiai buvo kaip mat nuleisti iš padebesių, pralaimėjo 72:87 ir patyrė jau 10-ąjį pralaimėjimą BEKO-LKL čempionate.

Vienu metu pirmojoje rungtynių dalyje net 15 taškų persvarą turėję mažeikiškiai subyrėjo dzūkams įjungus aukštesnę pavarą gynyboje. Alytaus klubams „Mažeikius“ privertė suklysti net 23 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius