Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 25 /15:19

LKL davė atkirtį VTB lygai – dauguma klubų balsavo už keturių ratų sistemą

Dauguma LKL klubų penktadienį nusprendė, kad jiems prioritetas yra Lietuvos čempionatas ir kitą sezoną žais keturių ratų sistema. Reaguodamas į šį sprendimą, Vilniaus „Lietuvos rytas“ pasitraukė iš VTB lygos. Apie tai galvoja ir Klaipėdos „Neptūnas“. LKL taip pat padidino atkrintamųjų rungtynių skaičių, į čempionatą priėmė „Mažeikius“ ir iš asociacijos pašalino „Palangos“ ir „Sakalų“ komandas.
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Posėdžio užkulisius atskleidę LKL atstovai kalbėjo, kad administracija siūlė žaisti tris ratus, tačiau dauguma klubų pasisakė už keturių ratų sistemą. Trys klubai tokiam sprendimui prieštaravo, tačiau tai buvo mažumos balsas. Už šį varžybų modelį balsavo 7 valdybos nariai, 3 balsavo už trijų ratų sistemą, o 2 susilaikė.

LKL prezidentas Remigijus Milašius tikino, kad posėdis vyko ramiau nei tikėtasi: „Tikėjausi, kad posėdis bus sudėtingesnis. Buvo įvairių kalbų, tai lėmė penkių klubų susidomėjimas VTB lyga. Administracijos pasiūlymas buvo trys ratai, bet klubai prabalsavo už keturis ratus. Taigi viskas išėjo atvirkščiai – klubai padidino rungtynių skaičių.

Administracijos pasiūlymas buvo trys ratai, bet klubai prabalsavo už keturis ratus. Taigi viskas išėjo atvirkščiai – klubai padidino rungtynių skaičių. 

Mums pirmoje vietoje yra Europos turnyrai ir Lietuvos čempionatas. Žaisime savaitgaliais ir atsiras papildomų rungtynių kitomis dienomis. Valdybos posėdis praėjo be jokių emocijų – supratingai. Mūsų tikslas vienas – Lietuvos krepšinis.“

Tokiu atveju vien LKL pirmenybėse bus sužaista 40 rungtynių, Eurolygoje dalyvausiantys klubai reguliariajame sezone turės dar dešimt mačų. Keturių ratų sistema būtų labai nepatogi „Neptūnui“ ir „Lietuvos rytui“, kurie VTB lygoje sužais bent 20 mačų. 

Tokiu atveju „Neptūnas“ ir „Lietuvos rytas“ sužaistų mažiausiai po 70 rungtynių. Toks skaičius susidaro vien iš Eurolygos arba Europos taurės, VTB lygos ir LKL reguliariųjų sezonų mačų.

Reaguodami į šios skaičius klubai nieko nelaukę rimtai pradėjo svarstyti trauktis iš Rusijos atvirojo čempionato. Tai jau patvirtino Vilniaus „Lietuvos rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“ apie dar galvoja.

„Mūsų klubai galvoja tik apie sportą, jiem neįdomi yra geopolitinė situacija. Dabar tik, kai prasidėjo spaudos puolimas, tai pakeitė savivaldybių požiūrį“, – kalbėjo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Likę VTB lygos dalyviai, Panevėžio „Lietkabelis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Kėdainių „Nevėžis“ paprašė LKL pratęsti laiką registracijai į BBL lygą. Tai reiškia, kad komandos dar nėra apsisprendę kokiu keliu pasuks.

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas pranešė apie kitus svarbius pokyčius. Kitą sezoną padidės atrintamųjų rungtynių skaičius: „Tiek ketvirtfinaliuose, tiek pusfinaliuose bus žaidžiama iki trijų pergalių. Tai yra išties svarbus pakeitimas.“

LKL kitą sezoną pasipildys ir nauju klubu – į lygą priimti „Mažeikiai“: „Į mūsų LKL šeimą buvo priimtas ir Mažeikių klubas. Praėjusiais metais valdyba balsavo prieš tai, tačiau „Mažeikiai“ dabar įvykdė minimalius reikalavimus – 800 tūkst. litų biudžetą ir 800 vietų arena. Taip pat nusprendėme, kad ateinančiais metais didinsime reikalavimus – 1200 vietų salės bus minimumas.“

Visuotinio susirinkimo metu buvo patvirtinti nauji valdybos nariai ir nuspręsta, jog Všį „Vilniaus Sakalai“ bei Všį „Palanga Triobet“  vienbalsiai šalinama iš asociacijos narių.

Valdyba taip pat patikino, kad LKL bandys susigrąžinti dvi vietas Eurolygoje. Bus deramasi su Eurolygos atstovais. Jeigu derybos nepasisektų, vieta atitektų Lietuvos čempionams.

R.Brazauskas patikino, kad čempionato tvarkaraštis bus sudarytas greitu metu, o jo pabaiga numatoma birželio 14 d. Čempionato prizinis fondas bus paskelbtas po kito valdybos posėdžio.

Čempionatas turėtų startuoti rugsėjo 24 dieną, o paskutinės rungtynės vėliausiai turi būti sužaistos iki birželio 15 dienos. Lygos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį, o Europos taurės turnyruose rungtyniaujančios ekipos rungtynes galės žaisti ir pirmadienį.

LKL lyga sudarė partnerystės sutartį su rėmėju lažybų bendrove „Orakulas“. Generalinis direktorius Erikas Vainikonis teigė, kad šiomis dienomis Lietuvoje yra prestižiškiausia remti krepšinį.

Kitą sezoną LKL rungtyniaus Kauno „Žalgiris“, Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Prienų „Prienai“, Šiaulių „ Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Kėdainių „Nevėžis“, Panevėžio „Lietkabelis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Mažeikių „Mažeikiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius