-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 03

LKL: „Žalgiris“ dar kartą nugalėjo „Pieno žvaigždes“ ir pateko į pusfinalį

Šeštadienį LKL lygoje buvo sužaistos antrosios ketvirtfinalio serijos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Pieno žvaigždžių“. Pasvalyje vykusiose rungtynėse pergalę šventė, seriją 2:0 laimėjo ir į pusfinalį pateko „Žalgirio“ krepšininkai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Kauno „Žalgiris“ 74:80 (15:21, 17:19, 18:20, 24:20)

Kauno komanda rungtynes pradėjo susikaupusi ir jau pirmajame ketvirtyje pataikė net keturis tritaškius. Antrajame kėlinyje puikiai rungtyniavo Justina Dentmonas ir po pirmosios rungtynių dalies „Žalgiris“ turėjo aštuonių taškų pranašumą. Likus žaisti paskutinį kėlinį rezultatas buvo 50:60. Likus žaisti minutę paskutiniame kėlinyje komandas teskyrė keturi taškai. Tačiau „Pieno žvaigždės“ nesugebėjo pasinaudoti galimybe išsiveržti į priekį, o penktas pražangas gavo Artūras Jomantas ir Žygimantas Jonušas. Nesuprantamai sužaidė ir D. Mitchellas, kuris po nesėkmingo P.Jankūno baudos metimo, atkovojo kamuolį ir pats įsimetė į savo krepšį. 

Nugalėtojams 16 taškų pelnė Martynas Pocius, po 13 pridėjo Paulius Jankūnas ir Justinas Dentmonas.

Pasvalio ekipai 15 taškų įmetė A.Jomantas, 13 taškų surinko D. Mitchellas, po 12 pridėjo Ž. Jonušas ir R.Alijevas.

Pusfinalyje „Žalgiris“ susitiks su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kėdainių „Nevėžio“ poros nugalėtoju.

„Žalgiris“: M.Pocius 16 (2/3 trit.), P.Jankūnas 13 (4/4 dvit., 6 atk. kam., 2 per. kam.), J.Dentmonas 13 (3/6 trit., 4 rez. perd.), V.Čižauskas 12 (3/4 dvit., 2/3 trit., 3 per. kam.), V.Lipkevičius 7, A.Milaknis 7, R.Javtokas 6 (6 atk. kam.), T.Klimavičius 4, A.Gudaitis 1, Š.Jasikevičius 1, S.Vene 0 tšk.

„Pieno žvaigždės“: A.Jomantas 15 (7 atk. kam., 2 per. kam.), D.Mitchellas 13 (4/6 dvit.), Ž.Jonušas 12 (5/6 dvit., 6 atk. kam.), R.Alijevas 12 tšk.

VIDEO: Dovydo Rediko ir Justino Dentmono apsistumdymas

Rungtynių eiga:

Antrąjį ketvirtfinalio mačą Kauno „Žalgiris“ pradėjo pavyzdingai. Jau pirmosios kauniečių atakos metu galingu dėjimu krepšį drebino Robertas Javtokas, o po to iš toli tiksliai atakavo Justinas Dentmonas ir Martynas Pocius – 8:2. Po šeimininkų vyr. trenerio Rimanto Grigo paprašytos minutes pertraukėlės pasvališkiai surinko keturis taškus be atsako, tačiau žalgiriečiai ilgai džiūgauti varžovams neleido. R.Javtokas pelnė ketvirtąjį savo tašką, iš kampo tolimą metimą realizavo Paulius Jankūnas (13:6). „Žalgiriui“ ketvirtąjį tritaškį pelnė Artūras Milaknis, iš vidutinio nuotolio tikslus buvo P.Jankūnas ir svečių persvara išaugo iki dviženklės – 18:8. Žalgiriečiai per likusias tris minutes taškus rinko tik nuo baudų metimo linijos. Pasinaudoję suprastėjusiu varžovų žaidimu puolime šeimininkai sumažino atsilikimą ir po pirmojo ketvirčio komandas skyrė 6 taškai – 21:15.

Ne kartą varžovus privertę klysti kauniečiai sėkmingai darbavosi gynyboje, o taškus rinko gynėjai M.Pocius ir Vytenis Čižauskas. Pirmasis suklaidino savo oponentą ir prasiveržimu pelnė du lengvus taškus, taip pat drąsiai iš vidutinio nuotolio taikliai metė V.Čižauskas (26:19). „Žalgiriui“ dviženklę persvarą sugrąžino po antrąjį savo tritaškį įskraidinę J.Dentmonas ir M.Pocius bei netikslų komandos draugo metimą taisęs R.Javtokas – 34:23. Šeimininkams ir toliau sunkiai įmenama mįslė buvo J.Dentmonas. Įžaidėjas pataikė iš toli, po to sėkmingai sužaidė arčiau krepšio. Tiesa, septynis baudų metimus realizavę pasvališkiai žalgiriečiams po dviejų kėlinių paliko 8 taškų pranašumą – 40:32.

Po didžiosios pertraukos toliau sėkmingai rungtyniavo M.Pocius. Gynėjas ne tik privertė puolime prasižengti bei ketvirtąją pražangą užsidirbti Rolandą Alijevą, bet jau kitoje atakoje demonstravo tai ką geriausiai moka – nepriekaištingą prasiveržimą. Puikiai jam talkino Vytenis Lipkevičius. Jis perėmė kamuolį ir pasižymėjo dėjimu iš viršaus bei vėliau pridėjo tritaškį, tačiau atitrūkti „Žalgiriui“ neleido penkis taškus pelnęs Artūras Jomantas (47:39). Pagirtinai abiejose aikštės pusėse rungtyniavo ir V.Čižauskas. Įžaidėjas perėmė jau trečiąjį kamuolį bei gražiu prasiveržimu pelnė ketvirtąjį savo tašką, taip pat iš po krepšio įmetė P.Jankūnas – 51:41. Keturis baudų metimus pataikė Tadas Klimavičius, po tikslaus Artūro Gudaičio perdavimo du taškus pelnė V.Čižauskas, ketvirčio pabaigoje jis dar taikliai metė nuo trijų taškų linijos ir „Žalgiris“ prieš lemiamą kėlinį turėjo 10 taškų persvarą – 60:50.

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje „Pieno žvaigždės“ demonstravo pavyzdinį kovingumą ir, nepaisant taiklaus V.Čižausko tritaškio, pavojingai priartėjo – 58:63. Nors M.Pocius neklydo nuo baudų metimų linijos ir buvo padidinęs atotrūkį, jau kitoje atakoje tolimą metimą pataikė Ingusas Bankevicas (61:65). Svarbius taškus Kauno komandai pelnė A.Milaknis bei V.Lipkevičius. Pirmasis baigiantis atakos laikui smeigė tritaškį, o V.Lipkevičius sėkmingai užbaigė prasiveržimą. Tiesa, pasvališkiai ir toliau alsavo žalgiriečiams į nugarą (70:64). A.Jomantas po atkovoto kamuolio puolime buvo dar labiau sumažinęs deficitą, tačiau tuomet savo patirtį po krepšiu išnaudojo bei du taškus su pražanga pelnė P.Jankūnas – 73:66. Šeimininkai baltos vėliavos nekėlė – tolimą metimą realizavo R.Alijevas (69:73), bet „Žalgiris“ lemiamu metu sėkmingai darbavosi gynyboje, penkis taškus surinko M.Pocius, tris pridėjo P.Jankūnas. Pergalę išvykoje iškovoję Lietuvos čempionai tiesiausi keliu žengė į LKL pusfinalį – 80:74.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius