Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 13

LKL: „Žalgiris“ nugalėjo „Lietkabelį“

Sekmadienį buvo sužaistos vienerios LKL lygos rungtynės. Panevėžyje Kauno „Žalgiris“ nugalėjo „Lietkabelį“ ir įsirašė jau 13-ąją pergalę.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“ 64:76 (19:22, 13:15, 12:25, 20:14)

„Žalgiris“ pirmavo visų rungtynių metu ir pergalės iš savo rankų nepaleido, nors „Lietkabelis“ surengė spurtą ketvirtajame kėlinyje ir laimėjo paskutinį ketvirtį, tačiau pavyti nutolusių žalgiriečių nepavyko.

Kauno komanda rungtyniavo be smulkias traumas besigydančių Šarūno Jasikevičiaus ir Martyno Pociaus.

Rezultatyviausias nugalėtojų komandoje buvo 26 taškus pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs Justinas Dentmonas. Dvigubą dublį pridėjo Robertas Javtokas – 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

„Lietkabeliui“ 17 taškų pelnė Darrickas Leonardas. 15 taškų surinko Goranas Vrbancas.

Po šios pergalės „Žalgiris“ su 13-a pergalių ir penkiais pralaimėjimais išlieka ketvirtas LKL lygoje. „Lietkabelis“ su 12 pergalių ir 20 pralaimėjimų liko aštuntoje vietoje.

„Žalgiris“: J.Dentmonas 26 (5/9 trit., 6 atk. kam., 6 rez. perd., 3 per. kam.), R.Javtokas 15 (10 atk. kam.), P.Jankūnas 12 (5 atk. kam.), A.Milaknis 8, M.Kupšas 6, V.Lipkevičius 5 (3 per. kam.), T.Klimavičius 2 (6 atk. kam.), A.Gudaitis 2, T.Dimša 0, D.Tarolis 0.

„Lietkabelis“: D.Leonardas 17 (8 rez. perd.), G.Vrbancas 15, D.Griškėnas 12.

Rungtynių eiga:

Mačo pradžioje „Žalgiris“ stengėsi išnaudoti savo pranašumą po krepšiu. Pirmuosius taškus tolimu dvitaškiu pelnė Paulius Jankūnas, po to sekė du puikūs Mindaugo Kupšo epizodai arčiau krepšio – 6:5. „Lietkabeliui“ sunkiai sekėsi stabdyti Kauno komandos kapitoną P.Jankūną, šis realizavo baudos metimus, taikliai metė ir iš trijų taškų zonos, tačiau legionierių vedami šeimininkai sėkmingai priešinosi Lietuvos čempionams (12:11).

Pirmojo kėlinio viduryje prie minėtų aukštaūgių prisijungė ir taškus pelnė Vytenis Lipkevičius, Robertas Javtokas bei Justinas Dentmonas. R.Javtokas karaliavo po varžovų krepšiu ir nusiėmęs vieną kamuolį po kito puolime sėkmingai kartojo netaiklius komandos draugų metimus, o J.Dentmonas baudė šeimininkus pataikydamas iš toli. Po pirmojo ketvirčio žalgiriečiai turėjo trijų taškų persvarą – 22:19.

Nors antrąjį ketvirtį tritaškiu pradėjo Darius Griškėnas, iš toli taikliai metė ir Ryanas Olanderis, „Žalgiris“ taip pat atsakė rezultatyviomis atakomis. R.Javtokas sėkmingą pasirodymą tęsė pataikydamas iš dviejų taškų zonos, o P.Jankūnas realizavo antrąjį savo tritaškį (27:25). Tuomet Gintaro Krapiko auklėtiniai pabandė atitrūkti.

Gynyboje puikiai darbavęsi žalgiriečiai, puolime stengėsi naudotis sutankinta varžovų gynyba po krepšiu ir dažnai bandė laimę iš trijų taškų zonos. Tritaškį įskraidino Artūras Milaknis, J.Dentmonas taipogi taikliai metė iš toli, o po Tado Klimavičiaus puskablio persvara išaugo iki dvylikos – 37:25. Tiesa, kėlinio pabaigoje žalgiriečiai net 5 minutes taškų nepelnė ir po pirmosios rungtynių pusės pirmavo – 37:32.

Per pirmąsias penkias trečiojo kėlinio minutes žalgiriečiai varžovams net neleido pagalvoti apie rezultatyvią ataką. Patys surinko 13 taškų ir pasiuntė „Lietkabelį“ į gilią duobę. Prie spurto labiausiai prisidėjo kauniečių trio – R.Javtokas, J.Dentmonas bei A.Milaknis.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas surinko keturis taškus, tolimą metimą pataikė A.Milaknis, o J.Dentmonas ne tik realizavo tritaškį, tačiau ir pelnė du taškus su pražanga – 50:32. Šeimininkų tylą gražiu dėjimu iš viršaus nutraukė R.Olanderis, bet paskutinę atakos sekundę V.Lipkevičius buvo taiklus iš trijų taškų zonos (53:34).

Didžiausią persvarą kauniečiams sukrovė puikiai rungtyniavęs J.Dentmonas. Įžaidėjas perėmė kamuolį, išprovokavęs nesportinę pražangą ne tik sumetė baudas, bet ir pataikė ketvirtąjį tritaškį. Pirmuosius savo taškus ketvirčio pabaigoje nuo baudų metimų linijos pelnė Artūras Gudaitis ir prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė net 18 taškų – 62:44.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui net dešimt taškų per tris minutes surinkę panevėžiečiai grėsmingai artėjo ir tik du R.Javtoko sėkmingi epizodai po krepšiu leido žalgiriečiams turėti dviženklę persvarą (66:54). Po G.Krapiko paprašytos minutės pertraukėlės žaidimas kiek stabilizavosi.

Dvitaškį pataikė P.Jankūnas, baudos metimą pridėjo R.Javtokas, o eilinį savo tritaškį smeigė J.Dentmonas – 72:56. Tiesa, jau kitos atakos metu iš trijų taškų zonos pasižymėjo „Lietkabelio“ lyderis Darrickas Leonardas, tačiau M.Kupšas taikliai metė iš vidutinio nuotolio (74:59).

Kauno „Žalgiris“ rungtynių pabaigoje leido varžovams kiek sušvelninti atsilikimą. J.Dentmonas pelnė 26-ąjį tašką, aikštėje pasirodė ir LKL debiutavo Donatas Tarolis, o „Žalgiris“ laimėjo rezultatu – 76:64 bei įsirašė 13-ąją pergalę nacionalinėse pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius