-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 21

LKL „Žvaigždžių rungtynėse“ patirtis nugalėjo jaunystę (nuotraukos, video)

LKL „Visų žvaigždžių“ dvikovoje „Ereliai“ nusileido „Vilkams“ 122:130 (30:30, 31:32, 23:35, 38:33), o įspūdingiausiai rungtyniavusiu žaidėju pripažintas „Vilkas“ Chuckas Eidsonas.
2009-02-21
Dvikovoje „Ereliai“ nusileido „Vilkams“. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo pat dvikovos pradžios vyravo laisvas atakuojantis krepšinis – žaidėjai tiesiog kūrė šou žiūrovams. Nuo dėjimų iš viršaus net neatlaikė vienas iš arenos krepšių – per pertrauką techniniams darbuotojams teko keisti lanką.

Po dviejų kėlinių minimalia persvara – 62:61 pirmavo „Vilkai“. Po pertraukos įspūdingais dėjimais sirgalius džiugino „vilkas“ Chuckas Eidsonas, o Mindaugas Lukauskis neva nustebusiems varžovų atsarginiams žaidėjams greitai atnešė bokalą alaus.

Po trijų kėlinių spurtavę „Vilkai“ išsiveržė į priekį 13 taškų skirtumu – 97:84. Paskutiniame kėlinyje „Ereliai“ skirtumą aptirpdė, tačiau patyrę krepšinio „Vilkai“ pergalės iš rankų nepaleido.

Įspūdingiausiu dvikovos žaidėju paskelbtas „Vilkų“ žaidėjas Chuckas Eidsonas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos lyderiui atiteko 4000 litų čekis.

„Tikrai nesitikėjau tapti įspūdingiausiai žaidusiu krepšininku. Galvojau, kad juo taps Nerijus Varnelis. Jis buvo ant bangos, – kalbėjo Ch.Eidsonas. Jis prisipažino, kad niekada nėra laimėjęs tokio titulo: „Man tai nebūdinga“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./2009-02-21
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šokėjos

Tuo tarpu pralaimėjusių „Erelių“ žaidėjas Jonas Mačiulis tryško gera nuotaika. „Iš tiesų labai gera atmosfera – smagu buvo žaisti. Galbūt ne taip, kaip Kauno sporto halėje, kai buvo orkestras, instrumentai, galima buvo pakvailioti, bet ir čia gerai“, – sakė jis.

Paklaustas, ar gera nuotaika ir dėl „Žalgiriui“ skirto paramos, puolėjas atsakė teigiamai. „Gerai reagavome. Viskas tvarkoje – sekmadienį žaisime Kėdainiuose“, – patvirtino J.Mačiulis.

Šiemet LKL krepšininkai suskirstyti į 1985 metais ir vėliau gimusius žaidėjus (iki 23 metų) – kandidatus į „Erelių“ komandą bei į 1984 metais ir anksčiau gimusius žaidėjus (24 metų ir vyresnius), galinčius atstovauti „Vilkams“.

Po penkerių metų pertraukos, pajėgiausi LKL žaidėjai vėl buvo suskirstyti pagal amžių į „Vilkų“ (24 metų ir vyresnius) ir „Erelių“ (iki 23 metų) komandas. Paskutinį kartą taip suskirstytos komandos rungtyniavo „LKL Žvaigdžių dienoje“ 2003-iaisias metais. Tuomet, Kauno sporto halėje, „Vilkų“ rinktinė įveikė „Erelius“ 105:97.

Tuomet naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas „Lietuvos ryto“ snaiperis Arvydas Macijauskas. Iki tol pagal amžių suskirstytų komandų dvikovos buvo surengtos dar du kartus. Po šventės Šiauliuose šeštadienį „Vilkų“ – „Erelių“ akistatoje 3:1 pirmauja „Vilkai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius