Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 04

Londonas – krepšinio pasaulio dėmesio centre, istoriniais dalyviais taps NBA autsaideriai (nuotraukos)

Jau šį penktadienio vakarą Londono „O2“ olimpinėje arenoje pirmą kartą istorijoje įvyks NBA reguliariojo sezono rungtynės tarp Toronto „Raptors“ ir Naujojo Džersio „Nets“ ekipų. 23 tūkstančius žiūrovų talpinanti arena bus sausakimša, tačiau gausus būrys lietuvių savo tautiečio Lino Kleizos nepamatys. Į aikštelę išbėgs penki europiečiai ir kitos NBA žvaigždės, nors šiuo metu istorinio įvykio dalyviai NBA lygoje žengia autsaiderių gretose.
Toronto „Raptors“ žaidėjai DeMaras DeRozanas ir Edas Davisas
Toronto „Raptors“ žaidėjai DeMaras DeRozanas ir Edas Davisas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Londonas NBA

Lietuvos ambasada Londone suteikė lietuvių sirgaliams galimybę rungtynes stebėti jiems skirtoje tribūnoje. Visas būrys mūsų tautiečių galės mėgautis istoriniu reginiu, tačiau taip ilgai laukto Lino Kleizos pasirodymo aikštėje jie neišvys. Vasario mėnesį geriausiam Lietuvos krepšininkui buvo atlikta operacija, o reabilitacija truks net devynis mėnesius.

Į Londoną atvykę istorinio įvykio dalyviai Toronto „Raptors“ ir Naujojo Džersio „Nets“ krepšininkai sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio. Nieko nuostabaus, jog abiejų ekipų nariai penktadienį ir šeštadienį vyksiančias rungtynes pavadino ypatingomis savo karjeroje.

„Raptors“ klubo vyriausiasis treneris Jay Triano pripažino, kad išskyrus komandoje rungtyniaujančius europiečius, dauguma jo auklėtinių net nėra buvę už JAV ribų. „Kiekvieną sezoną NBA lygoje sužaidžiame po 82–ejas rungtynes, tačiau šie du mačai Londone žaidėjams taps be galo įsimintini. Mūsų komandoje yra daug europiečių, tačiau yra ir tokių krepšininkų, kurie nė karto gyvenime nėra buvę už Amerikos ribų“, – teigė J.Triano.

Istorinėse rungtynėse ant parketo išbėgs penki europiečiai: italas Andrea Bargnani („Raptors“), ispanas Jose Manuelis Calderonas („Raptors“), prancūzai Alexis Ajinca („Raptors“) ir Johanas Petro („Nets“) bei slovėnas Sasha Vujačičius („Nets“).

„Aš toks laimingas būdamas čia. Londonas – vienas gražiausių pasaulio miestų, todėl ši kelionė mums atnešė daugybę įspūdžių. Žinoma, šiandien visas mūsų dėmesys sutelktas į rungtynes. Mums šių pergalių labai reikia“, – CNN televizijai kalbėjo „Raptors“ lyderis italas Andrea Bargnani.

„Šis projektas yra sveikintina idėja. Net neabejoju, kad ateityje NBA rungtynių Europoje bus daug daugiau. Čia Londone mes turime daug gerbėjų, gal jų palaikymas padės mums pasiekti pergalę“, – CNN televizijai teigė „Nets“ strategas Avery Johnsonas.

„Nets“ klubas nėra naujokas Anglijoje ir jau žino, ką reiškia nugalėti Londono „O2“ arenoje. Užsieniečio – ruso Mikhailo Prokhorovo – valdoma NBA komanda 2008 metais NBA priešsezoninėse rungtynėse Londone po atkaklios kovos privertė pasiduoti Majamio „Heat“ ekipą.

Istorijos dalyvės – NBA autsaiderės

Šiuo metu Rytų konferencijoje tarp 15 komandų Naujojo Džersio „Nets“ žengia dvylikti, Toronto „Raptors“ užima 13 poziciją. Abi komandos yra iškovojusios po vos 17 pergalių ir patyrusios atitinkamai 43 ir 44 pralaimėjimus. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti 20 rungtynių.

„Raptors“ klubas į Londoną atvyko po pergalės prieš Naujojo Orleano „Hornets“ komandą. Tiesa, tai buvo vos ketvirta kanadiečių pergalė per paskutiniąsias 24 rungtynes.

Ne pačios geriausios nuotaikos tvyro ir Naujo Džersio ekipoje. Nors prie komandos prisijungė NBA žvaigždė Deronas Williamsas, „Nets“ iš eilės pralaimėjo šešerias rungtynes.

Toronto ir Naujojo Džersio klubų tarpusavio akistatos kol kas sėkmingiau klostosi kanadiečiams. Jie bandys pratęsti šešių pergalių prieš „Nets“ krepšininkus seriją.

Tikslas – įkurti NBA komandą Europoje

Pastaruoju metu vis garsiau kalbama ne tik apie tai, kad Europoje vyks NBA rungtynės. Spėjama, kad per artimiausią dešimtmetį Europoje bus sukurta ir pirmoji NBA ekipa. Ir ne bet kur, o būtent Londone.

NBA komandos atsiradimą Londone gali paskatinti puikūs stipriausios pasaulio lygos rungtynių Europoje lankomumo rezultatai. Į visas aštuonerias rungtynes, vykusias Anglijoje, bilietai buvo išparduoti per rekordiškai trumpą laiką.

Į Europą NBA lyga įžengė 1988 metais. Europoje rengto turo metu Atlantos „Hawks“ ekipa apsilankė ir Vilniuje. Dominique'o Wilkinso vedami amerikiečiai tik po pratęsimo įveikė Sovietų Sąjungos rinktinę, kurioje rezultatyviausiai žaidė 26 taškus pelnęs Valdas Chomičius.

Iki šiol Europoje jau yra pabuvojusios net 24 NBA komandos, kurios Senajame žemyne 18–oje miestų sužaidė 56 rungtynes. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius