-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 05

Lukauskis apie pasaulio čempionatą Turkijoje dar negalvoja

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos senbuvis Mindaugas Lukauskis praėjusią vasarą nusprendė palikti Lietuvą ir persikelti rungtyniauti į Prancūzijos Vilerbano ASVEL komandą, tačiau pradėjęs legionieriaus karjerą nieko nesigaili.
M.Lukauskis sužaidė geriausias rungtynes šį sezoną Eurolygoje
M.Lukauskis teigė, kad Eurolygoje jo komandai pritrūko patirties. / „Scanpix“ nuotr.

Nors ASVEL komanda, kaip ir „Lietuvos ryto“ klubas, iš nuvažiuojančio Eurolygos „Top-16“ etapo traukinio iššoko paskutinę sekundę, tačiau 29 metų krepšininkas nesigaili dėl sprendimo pradėti legionieriaus karjerą.

„Prancūzijoje mano šeimai viskas labai patinka. Klubas suteikė geras sąlygas, miestas gražus, puikus butas. Viskas labai gerai – esame tikrai patenkinti“, – tikino Lukauskis.

Eurolygoje 198 cm ūgio gynėjas per susitikimą vidutiniškai pelnydavo po 8,1 taško, atkovodavo po 2 kamuolius, atlikdavo po 3,1 rezultatyvaus perdavimo bei perimdavo po 2,3 kamuolio.

– Ar nesigailite, jog pradėjote legionieriaus karjerą? – „BasketNews.lt“ paklausė Lukauskio.
– Nelengva po tiek metų, praleistų Lietuvoje, palikti gimtąją šalį ir pradėti legionieriaus darbą. Tačiau viskas taip susiklostė, jog išvykau ir tikrai nesigailiu. Žinoma, buvo gaila palikti savo šalį, buvusią komandą, nes su ja išgyvenau daug gražių bei įspūdingų akimirkų, bet toks jau yra sportininko gyvenimas.

– Kokie privalumai rungtyniaujant užsienyje?
– Pliusų nežinau, tačiau įžvelgiu minusų, jog artimieji ir draugai lieka toli. Visgi yra ir teigiama pusė – susirandi naujų draugų, išplėti savo pažinčių ratą. Tai nauja gyvenimo patirtis tiek man, tiek mano šeimai. Tikiu, jog ateityje tai bus naudinga pamoka.

– Šiuo metu rungtyniaujate žymiai rezultatyviau negu sezono pradžioje. Ar jau apsipratote naujoje komandoje?
– Aš ir sezono pradžioje tvirtai jaučiausi komandoje, o rezultatyvumas nėra pagrindinis kriterijus, kuriuo rūpinčiausi. Manimi treneris pasitiki, gaunu daug žaidimo laiko, todėl nėra svarbu, aš įmetu taškų ar ne, nes ir be pelnomų taškų atliekų nemažai kito darbo, kuriuo treneris yra patenkintas. Jis to iš manęs ir reikalauja.

– Jūsų komanda rimtai pretendavo į kitą Eurolygos etapą, bet paskutinę dieną iš jo iškrito. Ko pritrūko ASVEL norint patekti į „Top-16“ etapą?
– Mums pritrūko patirties bei sėkmės, nes daugeliui komandos žaidėjų tai buvo pirmas kartas, kuomet jie žaidė aukščiausiame krepšinio lygyje.

– Kodėl komanda taip blankiai rungtyniauja Prancūzijos čempionate?
– Šį klausimą girdžiu labai dažnai iš daugelio žmonių, tačiau atsakymo nelabai žinau. Manau, įtakos gali turėti varžovų neįvertinimas. Dabar baigėme pasirodymą Eurolygoje, liks tik Prancūzijos čempionatas, todėl žaidėjai bus labiau susikaupę ir atsidavę darbui. Visi sieksime bendro tikslo, tikrai žinome, jog galime žaisti geriau negu rungtyniaujame dabar. Tiesiog reikia įdėti daugiau darbo ir širdies į savo siekiamus tikslus.

– Ar jau laukiate vasaros ir pasaulio čempionato Turkijoje?
– Dabar galvoju tik apie sezoną ir jo pabaigą. Tik pasibaigus krepšinio sezonui pradėsiu galvoti apie vasarą.

– Ar sekėte „Lietuvos ryto“ žaidimą Eurolygoje? Ko pritrūko buvusiai komandai?
– Taip, sekiau „Lietuvos ryto“ komandos žaidimą Eurolygoje. Daug rungtynių stebėjau internetu. Manau, jog vilniečiams koją pakišo patirties stoka. Juk šiais metais „Lietuvos ryto“ komanda yra tikrai jauna, tačiau nepaisant to, jie puikiai pasirodė Eurolygoje. Žinoma, jiems pritrūko fortūnos. Sėkmė buvo ne jų pusėje. Labai gaila, jog mano buvusiai komandai nepavyko prasibrauti į kitą Eurolygos etapą.

– Gal ateityje ketinate sugrįžti į „Lietuvos ryto“ komandą?
– Jeigu sulaukčiau klubo vadovų pasiūlymo, jį tikrai svarstyčiau (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius