Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 07

Lyderis: Jonas Valančiūnas dominuoja pasaulio U-19 krepšinio čempionato statistikos lentelėse

Pasaulio jaunių (iki 19 metų) krepšinio čempionate Latvijoje ryškiausiai spindi Jono Valančiūno žvaigždė. Lietuvio pavardė sutinkama kone kiekvienoje statistikos lyderių lentelėje, o net keturiose iš jų 213 cm ūgio vidurio puolėjas – nepralenkiamas.
Rungtynių akimirka
Vytenis Čižauskas ir Jonas Valančiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aukštaūgis pelno daugiausiai taškų (vidutiniškai po 20,7 per mačą), atkovoja daugiausiai kamuolių (vid. po 13,3), varžovams „išrašo“ daugiausiai blokų (vid. po 3,5) ir yra pirmas pagal atliktus dvigubus dublius (5).

J.Valančiūnas tarp lyderių patenka ir pagal kitus statistinius rodiklius: yra antras pagal dvitaškių pataikymą (vid. 58,7 proc.) ir ketvirtas – pagal baudų pataikymą (vid. 83,3 proc.). Lietuvos rinktinės lyderis turėtų pirmauti ir pagal tritaškių pataikymo procentą (100 proc.), tačiau kol kas atliko tik vieną metimą.

Tiesa, pagal asmenines pražangas J.Valančiūnas užima septintą vietą – vid. po 3,5 per mačą.

Tarp statistikos lyderių pastebimas ir Vytenis Čižauskas. Lietuvos rinktinės įžaidėjas yra taikliausias čempionato krepšininkas (bendras pataikymo procentas – 65), o pagal atliktus rezultatyvius perdavimus (vid. po 5) – trečias. Tiesa, jis dažnai ir klysta (vid. po 4 klaidas) – penktas rezultatas.

Rinktinė – rezultatyviausia

Lietuviai dominuoja ir skaičiuojant komandų statistiką. Mūsiškiai yra rezultatyviausia (vid. po 94 tšk.) ir taikliausia (dvitaškiai – 55,2 proc., o bendras pataikymas – 48,9 proc.) čempionato ekipa.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai taip pat atlieka daugiausiai rezultatyvių perdavimų (vid. 17,2), blokuoja daugiausiai metimų (vid. 6,5), tačiau ir dažniausiai klysta (vid. po 16,5 klaidos).

Pagal atkovotus kamuolius lietuviai yra antri (vid. po 44).

Artimiausias išbandymas pasaulio čempionate lietuvių lauks penktadienį. Mūsiškiai ketvirtfinalyje varžysis su Lenkijos bendraamžiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius