Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 09

Lyderių dvikovoje triumfavo „Montepaschi“

Dvidešimtąją pergalę Italijos elitinės krepšinio lygos (Lega Basket) reguliariajame sezone iškovojo turnyro lyderis bei nugalėtojo titulą ginantis Sienos „Montepaschi“. Nugalėtojų ekipoje nesulaikomas buvo Rimantas Kaukėnas.
R.Kaukėnas pelnė 19 taškų.
R.Kaukėnas pelnė 19 taškų. / „Scanpix“ nuotr.

„Montepaschi“ krepšininkai sekmadienį namie 93:88 įveikė antroje vietoje esančią Romos „Lottomatica“ ekipą ir lenkia artimiausius persekiotojus jau septyniomis pergalėmis.

Traumą besigydantis Kšyštofas Lavrinovičius nebuvo įtrauktas į komandos sudėtį, o rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs Rimantas Kaukėnas pelnė 19 taškų, perėmė 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, sykį suklydo ir prasižengė 4 kartus.

Per 24 žaidimo minutes lietuvis pataikė vienintelį mestą tritaškį, 6 dvitaškius iš 10 ir realizavo visus 4 baudų metimus. 17 taškų į svečių krepšį įmetė Terrellas McIntyre'as, 12 – Romainas Sato. „Lottomatica“ ekipoje sėkmingiausiai rungtyniavo Ibrahimas Jaaberas (18 tšk.), Primožas Brezecas (16 tšk.) ir Andre Hutsonas (14 taškų).

Vienuoliktąją pergalę iškovojo ir į šeštąją poziciją pakilo Milano „Armani Jeans“ klubas su Mindaugu Katelynu. Jis svečiuose 80:64 nugalėjęs į septintąją poziciją smuktelėjusią Kantu NGC komandą, kurioje žaidžia Tautvydu Lydeka.

6 minutes žaidęs M. Katelynas nugalėtojams pelnė 3 taškus (dvitaškiai 0/1, tritaškiai 1/3), sugriebė 1 ir perėmė 2 kamuolius, sykį suklydo ir spėjo prasižengti 4 kartus. 17 minučių aikštelėje praleidusio T.Lydekos sąskaitoje 6 taškai (dvitaškiai 0/1, baudos 6/8), 9 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys, klaida ir trys pražangos.

Dešimtąją pergalę sekmadienį iškovojo ir į dešimtąją vietą pakilo Mindaugo Žukausko Perzaro „Scavolini“ ekipa išvykoje 90:70 nugalėjusi lygos autsaiderį Udinės „Snaidero“. M.Žukauskas per 9 minutes prametė po 1 dvitaškį bei tritaškį, atkovojo 1 kamuolį ir prasižengė 4 kartus.

Kitų rungtynių rezultatai
 
Riečio „Solsonica“
80
55
Bolonijos „La Fortezza“
 
 
Ferraros „Carife“
94
77
Avelino „Air“
 
 
Montegranaro „Premiata“
93
88
Trevizo „Benetton“
 
 
Kazertos „Eldo“
79
74
Teramo „Banca Tercas“
 
 
Bolonijos GMAC
78
83
Bjelos „Angelico“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius