Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

M.Pocius: lemiamu metu susikaupėme (video)

Kauno „Žalgirio“ ekipa Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalį pradėjo dramatiška pergale. Kauniečiai savų žiūrovų akivaizdoje 83:81 palaužė Šiaulių „Šiaulių“ krepšininkus.
Rungtynių akimirka
M.Pocius per 19 minučių pelnė 17 taškų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Du tritaškius ketvirtame kėlinuke, kai komandai to labai reikėjo, pataikęs bei iš viso per 19 žaidimo minučių 17 taškų įmetęs Martynas Pocius pasakojo, kad „Žalgirio“ pergalę lėmė gerai sužaistos paskutinės susitikimo minutės.

– Kas lėmė pergalę?

– Lemiamu metu susikaupėme. Pavyko pristabdyti varžovų puolimą. Viskas nebuvo idealu, bet paskutinėmis minutėmis pavyko susispausti gynyboje bei gerai atlikti keletą derinių.

– Treneris tvirtino, kad daugumai žaidėjų trūko nusiteikimo.

– Šito dalyko pasakyti negaliu. Kiekvienas žaidėjas turi atsakyti už save. Bendrai komandoje nusiteikimas buvo. Galbūt vienas kitas žaidėjas ir buvo nenusiteikęs.

– Šiauliečių žaidimas kažkuo nustebino?

– Ne, mes žinojome, kad laukia labai sunkios rungtynės ir lengva tikrai nebus. Šiauliečiai labai gerai pataikė, to iš jų ir tikėjomės.

– Antanas Sireika minėjo, kad fizinio pasirengimo stovyklos sezono pabaigoje neduoda daug naudos. Kaip jūs jaučiatės po jos?

– Atvirai pasakius, jaučiuosi visai neblogai. Esame išsiilgę krepšinio. Noras žaisti yra, daugiau jėgų turime. Manau, kad stovykla išėjo į naudą.

– Savaitgalį laukia Baltijos krepšinio lygos finalinis ketvertas. Ko tikitės jame?

– Tikimės sunkių kovų, o kaip bus, Dievas parodys.

Kauno "Žalgirio" treneris Darius Maskoliūnas buvo itin nepatenkintas komandos žaidimu pirmose LKL pusfinalio rungtynėse.

„Turbūt tik mes, treneriai, ir keli žaidėjai suprato, kad "Šiauliai" kito lygio komanda nei Prienai, kad jie nepasiduos ir bus kova iki pat galo. Nežinau, kaip galima taip žaisti ir taip nesusikaupti pusfinalio rungtynėms. Planas ir žaidimas nedirbo absoliučiai, susigynėme taip kaip reikia daugiausiai penkias minutes per visas rungtynes. iš tikrųjų mums pasisekė, mes nebuvome verti pergalės, nes nusiteikimas nebuvo toks, koks turi būti pusfinalio rungtynėse.

Sunku rasti žodžius, kodėl taip yra. Atrodo, vakar dar buvome švieži, o šiandien jau atrodėme kaip išleistos padangos. Gerai, kad laimėjome. Darysime išvadas iš tragiško mūsų žaidimo, blogiau žaisti mes jau negalime. Čia toks vienintelis pliusas. Tikėkimės, kad kitose rungtynėse žaisime žymiai žymiai geriau nei šiandien", – pabrėžė D.Maskoliūnas.

„Aš galvojau, kad mes laimėsime. Į sezono pabaigą ne pasiruošimu reikia užsiimti, o kiekvieno žaidėjo gerosiomis savybėmis – moralinėmis ir fizinėmis. Mano patirtis rodo, kad ilgesnį laiką būti be kamuolio yra blogai. Ateitis parodys, ar "Žalgirio" žingsnis buvo teisingas“, – po rungtynių sakė „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika.

VIDEO: M.Pocius: Lemiamu metu susikaupėme

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius