Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 20

M.Popovičius: su lietuviais man sekasi (nuotraukos, video)

Kazanės „Uniks“ legionierius Marko Popovičius, su komanda atvykęs į VTB Vieningosios lygos finalo ketverto rungtynes, apie Kauną kalbėjo kaip apie antruosius namus, o apie jį supančius lietuvius – kaip apie sėkmę lemiančius žmones.
Marko Popovičius
Marko Popovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kaunas man – kaip antrieji namai. Tiesa, dabar viskas bus šiek tiek kitaip. Kaip profesionalas turiu žaisti ir parodyti tai, ką sugebu geriausia, o emocijas palikti nuošalyje“, – Vilniaus oro uoste trečiadienį kalbėjo kroatas.

– Ko tikitės iš „Žalgirio“ sirgalių?

– Jie vis dar mano širdyje ir ten liks. Kaune praleidau dvejus puikius metus ir niekada to nepamiršiu. Čia turiu daug draugų, kuriuos sutiksiu. Vis dėlto rungtynes stengsiuosi laimėti. Tikrai nerodysiu taip emocijų, kaip esu pratęs, iš pagarbos visiems draugams Kaune.

– Kokie lūkesčiai dedami į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą?

– Neseniai įveikėme CSKA, tačiau turime būti realistai – maskviečiai prieš tai žaidė sunkias Eurolygos rungtynes su Vitorijos „Caja Laboral“ ir neturėjo Ramūno Šiškausko. Dabar sutelksime visą dėmesį pirmiausia į rungtynes su „Žalgiriu“, paskui matysime, su kuo teks žaisti. Stengsimės laimėti finalo ketvertą, tačiau nebus tragedija, jeigu to ir nepasieksime.

– Kaip visos tos skolos iš „Žalgirio“?..

– Padariau savo darbą ir noriu atgauti tik tai, kas priklauso man. Žinau, kad klube pasikeitė daug žmonių. Kai buvau čia, pinigai buvo problema, nes visuomet daugiau buvo pažadų. Dabar visa tai jau palikau nuošaly. Tai jau nebe mano, o mano agentų ir teisininkų problema. Dabar apie tai nelabai norėčiau kalbėti, nes atvažiavau ir noriu susitikti su Mantu Kalniečiu, Pauliumi Jankūnu. Susitiksiu ir su Mario Delašu – jį pažįstu ir linkiu jam kuo geriausios kloties. Taip pat susimatysiu su Marcusu Brownu ir kitais. Jaučiuosi gerai.

– Palaikote ryšius su kitais žalgiriečiais?

– Taip. Mantui jau turėjau paskambinti, kai tik išlipau iš lėktuvo (juokiasi). Iš tikrųjų nesiskundžiu ir nekaltinu „Žalgirio“ dėl tų skolų. Ką galiu padaryti? Tai ne mano darbas. Mano – dirbti aikštėje.

– Atgavote visus pinigus iš „Žalgirio“?

– Negavau nė cento ir apskritai nežinau, ar kada nors atgausiu.

– Ką galite pasakyti apie šio sezono „Žalgirį“?

– Visuomet esant galimybei pažiūrėdavau, kaip komanda žaidžia Eurolygoje. Džiaugiuosi, kad „Žalgiriui“ pavyko pasiekti „Top-16“. Tai jauna komanda be poros patyrusių žaidėjų. Jie pateko į neblogą grupę ir linkiu jiems viso, kas geriausia.

– Kokia jūsų nuomonė apie Saulių Štombegą?

– Iš pradžių buvau skeptiškas jo atžvilgiu, kaip ir visi likę, tačiau nuomonė vėliau pasikeitė. Nėra jaunų ir senų krepšininkų. Yra tik geri ir prasti. Saulius yra nuostabus žaidėjas. Šalia jo jaučiuosi labai jaukiai aikštėje. Visai nejaučiamas amžiaus skirtumas.

Koks treneris yra Valdemaras Chomičius?

– Tikėjausi šio klausimo. Galite pažiūrėti į mano statistiką šio ir praėjusio sezono. Skirtumas akivaizdus. Valdas – puikus treneris, darboholikas. Palyginti su praėjusiu sezonu, dabar mano statistiniai rodikliai pagerėjo, jaučiuosi geriau aikštėje. Apskritai man labai sekasi su lietuviais. Valdas mums kaip tėvas. Jis spardo mums užpakalius treniruotėse maždaug 4–5 valandas per dieną. Beveik kasdien klausome tą patį pasakojimą, kiek jis treniravosi, kaip taikliai mėtė. Jis – tikras spartietis. Treneris, dirbantis 24 valandas per parą.

– Galbūt karjerą tęsite vėl Lietuvoje?

– Pratęsiau sutartį dar kitam sezonui, bet vėliau – niekada nežinau, kur pakryps karjera.

VIDEO: M.Popovičius: Grįžtu į antrus namus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius