-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 07

„Maccabi“ strategas Davidas Blattas prieš Eurolygos finalą: „Panathinaikos“ žaidėjai turi daugiau tokių rungtynių patirties“

Tel Avivo „Maccabi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ – šios dvi komandos dar nesužaidė svarbiausių savo rungtynių šį sezoną. Sekmadienio vakarą Barselonoje jos stos į kovą dėl Eurolygos čempionų titulo.
Davidas Blattas
Davidas Blattas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Maccabi“ strategas Davidas Blattas išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje akcentavo, kad varžovai turi daugiau svarbiausių rungtynių patirties, tuo tarpu daugumai jo auklėtinių kova dėl Eurolygos čempionų titulo – visiškai naujas dalykas.

„Kaip ir „Panathinaikos“, esame nepaprastai laimingi patekę į Eurolygos finalą. Tai bus dar vienas puslapis dviejų aukščiausio lygio klubų tarpusavio mačų istorijoje. Šie klubai tiek daug kartų žaidė vienas prieš kitą, kad ši akistata tapo Europos krepšinio istorijos dalimi.

Akivaizdu, kad „Panathinaikos“ labai patyrusi komanda, su puikiu treneriu ir aukštos klasės žaidėjais. Šie dalykai jiems vėl ir vėl leido užkopti iki pat viršūnės. Mums taip pat netrūksta meistriškumo, bet mūsų komanda, galima sakyti, yra visiškai naujai suburta.

Mes patyrėme ir nuopolių, bet mes augome ir galiausiai radome būdų, kaip žaisti kartu ir kaip žaisti sėkmingai. Mano žaidėjai nusipelnė didžiausių pagyrimo žodžių už charkaterį ir norą atrasti tą sėkmingą žaidimą kartu. Žinome, kad finale gali nutikti bet kas, bet tikimės, kad tai bus aukšto lygio krepšinis ir žiūrovai mėgausis reginiu.

Rungtynės – finalinės, tad, be abejo, kitokios nei bet kurios kitos. Ne paslaptis, kad mūsų žaidėjams stinga tokio lygio varžybų patirties. Nors „Maccabi“ klubas daug kartų žaidė finaluose, daugumai tų žaidėjų, kurie dabar yra komandoje, tai visiškai nauja patirtis. Stengsiuosi savo patirtimi kompensuoti jų patirties stygių. Be to, kaip sakiau, kartu esame labai trumpą laiką. Žinoma, per dieną neišrasime dviračio, todėl žaisime taip, kaip esame įpratę žaisti. Ar to pakaks, pamatysime“, – kalbėjo D.Blattas.

„Aš tiesiog noriu padėkoti komandos draugams ir visiems, kurie mums padėjo čia patekti. Fanams ir visam Izraeliui. Kai patenki į tokią komandą kaip „Maccabi“, visi aplink ir tekalba tik apie finalo ketvertą ir finalines rungtynes. Man labai pasisekė, kad turėjau galimybę žaisti Lietuvoje ir Izraelyje, šalyse, kur krepšinis yra daugiau nei sportas“, – kalbėjo vienas „Maccabi“ lyderių Chuckas Eidsonas, kuriam tai pirmasis Eurolygos finalo ketvertas karjeroje.

Buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas pusfinalio rungtynėse su Madrido „Real“ ne tik pelnė 19 taškų, bet ir atkovojo 8 bei perėmė 6 kamuolius, taip pat atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko 33 naudingumo taškus. 

Paklaustas, kas jo žaidime įdiegė tokį universalumą, Ch.Eidsonas sakė: „Mano tėvas įspirdavo man į užpakalį, jei piktnaudžiaudavau metimais. Tai žmogus, kuris mane išmokė perdavimą vertinti labiau nei taiklų metimą“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius