Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Mantas Kalnietis: „Pralaimėjimas Europos čempionato finale tapo savotišku deguto lašu medaus statinėje“

Į Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipą tęsti karjerą sugrįžęs Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjas Europos vicečempionas Mantas Kalnietis pokalbyje su žurnalistais džiaugėsi iškovotu sidabro medaliu Slovėnijoje, tačiau prisipažino, kad turnyro finalas jam buvo šioks toks deguto lašas medaus statinėje.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po sėkmės Europos krepšinio čempionate ir poilsio į Rusiją sugrįžęs M.Kalnietis Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos tinklalapiui davė interviu ir papasakojo apie turnyrą, trenerį Joną Kazlauską bei linksmiausią Krasnodaro komandos žaidėją – Simą Jasaitį. Portalas 15min.lt pateikia įdomiausius Lietuvos krepšininko atsakymus.

– Kaip vertinate Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymą Europos čempionate?

– Žinoma, mes likome patenkinti galutiniu rezultatu, tačiau pralaimėjimas finale tapo savotišku deguto lašu medaus statinėje. Kitą vertus, Lietuva didžiuojasi iškovotu sidabro medaliu ir tikisi naujų mūsų pergalių.

– Kaip greitai suradote bendrą kalbą su rinktinės treneriu Jonu Kazlausku? Buvo sunku priprasti prie naujų stratego žaidimo schemų?

– Visada jauti savotišką diskomfortą, kai tavo karjeros kelyje pasirodo naujas treneris. Niekada nežaidžiau vadovaujant J.Kazlauskui, todėl ir nežinojau jo žaidimo filosofijos. Mes viską ekipoje „statėme“ nuo nulio ir laikui bėgant bendravimas bei tarpusavio supratimas komandoje kilo į aukštesnius lygius. J.Kazlauskas stengėsi padėti mums, o mes – jam.

– Kas nutiko per Europos čempionato finalą?

– Viską lėmė prancūzų patirtis. Jie puikiai žinojo, kaip elgtis per tokius svarbius mačus. Jų sudėtis mirga nuo aukštos klasės žaidėjų pavardžių, juolab, kad prancūzai kartu kovoja ne vienerius metus. Tuo tarpu mes esame dar jauna komanda, dalis krepšininkų apskritai pirmą kartą dalyvavo Europos čempionate.

– Buvo panašu, kad kad nebuvote pasirengę planui „B“, kurį ir panaudojo finale Prancūzija.

– Mes rengėmės šiam mačui, narstėme po kauliuką varžovų žaidimą, sprendėme, kaip sustabdyti Tony Parkerį. Ir iš esmės mums pasisekė jį uždengti. Bet į sceną užlipo nauji aktoriai: Nicolas Batumas ir Borisas Diaw. Galiu pasakyti, kad finale N.Batumas sužaidė geriausią savo mačą Slovėnijoje, o B.Diaw pelnė tiek taškų, kiek per visą čempionatą iki tol.

– Atrodo, kad „Lokomotiv“ komandoje yra puiki atmosfera?

– Jūs teisūs. Pas mus vyrauja unikali atmosfera – nėra pasidalinimo grupelėmis tarp amerikiečių, rusų ir lietuvių. Mes bendraujame su didele pagarba vienas kitam tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Tikiuosi, kad tai bus pamatas mūsų ateities pergalėms.

– Kas komandoje yra pats linksmiausias žaidėjas, o kas – atvirkščiai?

– Vienareikšmiškai linksmiausias – Simas Jasaitis. Visiška jo priešingybė yra Sergejus Bykovas, kuris visada atrodo rimtas ir susikoncentravęs. Turbūt taip ir turi būti, nes Sergejus yra mūsų kapitonas.

VIDEO: Manot Kalniečio pasirodymas Eurobasket 2013

Jau trečiadienį „Lokomotiv“ ekipa su M.Kalniečiu ir S.Jasaičiu iškovojo antrąją pergalę VTB Jungtinės lygos A grupėje. Krasnodariečiai išvykoje 93:87 (27:19, 21:21, 20:22, 25:25) palaužė Krasnojarsko „Jenisej“ ekipos pasipriešinimą. Tai buvo pirmasis Krasnojarsko klubo mačas turnyre.

Simas Jasaitis dėl traumos žaisti dar negalėjo, o mačą nuo atsarginių žaidėjų suolo pradėjęs Mantas Kalnietis per 26 minutes pelnė 14 taškų, sugriebė 4, perėmė 1 kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas, po 3 sykius suklydo bei prasižengė.

Rezultatyviau už lietuvį rungtyniavo tik 23 taškus įmetęs Derrickas Brownas ir 21 pridėjęs Sergejus Bykovas.

„Jenisej“ gretose pasižymėjo Anthony Fisheris – 19 taškų, Elmedinas Kikanovičius – 18 taškų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius