Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Marčiulioniui – JAV apdovanojimas

Praeityje garsiam krepšininkui, dabar verslininkui Šarūnui Marčiulioniui gegužę Vašingtone bus įteiktas JAV ir Baltijos šalių fondo Baltijos šalių išskirtinių pasiekimų sporto ir verslo srityje apdovanojimas.
Š.Mačiulionis apdovanojimą atsiims asmeniškai.
Š.Mačiulionis apdovanojimą atsiims asmeniškai. / „Scanpix“ nuotr.

Apdovanojimas Š.Marčiulioniui bus įteiktas gegužės 15–16 dienomis JAV sostinėje vyksiančių Baltijos šalių kultūrinei ir ekonominei plėtrai skirtų renginių metu, pranešė JAV ir Baltijos šalių fondas.

Anot pranešimo, apdovanojimas Š.Marčiulioniui skirtas už verslo ir sporto pasiekimus, kuriais jis prisidėjo prie demokratijos ir laisvosios rinkos vertybių plėtros Baltijos šalyse. Apdovanojimą Š.Marčiulionis, pasak pranešimo, atsiims asmeniškai.

Su Š.Marčiulioniu bus apdovanotas ir Latvijos prezidentas Valdis Zatleras. Latvijos vadovui bus įteiktas JAV ir Baltijos šalių fondo Baltijos šalių valstybingumo apdovanojimas.

Š.Marčiulionis sportininko karjerą pradėjo Vilniaus „Statybos“ krepšinio komandoje, kurioje rungtyniavo nuo 1982 iki 1989 metų. Vėliau iki 1997 metų žaidė įvairiose JAV Nacionalinės krepšinio asociacijos komandose Baigęs krepšininko karjerą Š.Marčiulionis ėmėsi verslo. Jam priklauso „Šarūno“ viešbutis Vilniuje.

Š.Marčiulionis yra prisidėjęs kuriant Lietuvos ir Šiaurės Europos krepšinio lygas. Jis taip pat yra Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos Vilniuje prezidentas.

JAV ir Baltijos šalių fondas buvo įkurtas 1990 metais Lietuvai, Latvijai ir Estijai atgavus nepriklausomybę. Fondo tikslas – remti demokratinius procesus ir rinkos ekonomikos plėtrą Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius