Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 14

Marius Grigonis artimiausius dvejus metus karjerą tęs Ispanijos aukščiausiojoje lygoje

Kauno „Žalgiriui“ priklausęs perspektyvus gynėjas Marius Grigonis, nusprendė tęsti legionieriaus karjerą Ispanijoje. 20-metis krepšininkas pasirašė sutartį su aukščiausioje Ispanijos lygoje žaidžiančia Manresos „La Bruixa d'Or“ ekipa. Kontraktas sudarytas dvejiems metams, su galimybe pratęsti dar dvejiems.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

194 cm ūgio gynėjui legionieriaus duona nesvetima. Jau praėjusiais metais M. Grigonį Kauno klubas buvo paskolinęs antrajame pagal pajėgumą Ispanijos divizione žaidusiai Hueskos „CB Peñas“ komandai. Šioje komandoje žaidėjas pelnydavo po 12,9 taško, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus. 

Praėjusį sezoną Manresos klubas ACB lygoje iškovojo vos 7 pergales, patyrė 27 pralaimėjimus ir aštuoniolikos komandų turnyrinėje lentelėje liko priešpaskutinėje vietoje.

Ispanijos klubo vadovas Peteras Romero teigė, jog įsigijo perspektyvų žaidėją, galintį padėti jų komandai.

„Tai puolime agresyvus žaidėjas, kuris gali gerai pataikyti tritaškius, – apie M. Grigonį sakė ispanas. – Tai ne tik metikas, jis gali gerai atlikti ir kitus dalykus, kaip veržtis link krepšio. Tai yra pirkinys ateičiai. Tikimės, padėti šio žaidėjo karjerai.“

Šią vasarą krepšininkas taip pat atstovavo Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinei. M. Grigonis per 10 sužaistų rungtynių Europos jaunimo čempionate vidutiniškai pelnydavo po 10,4 taško, atkovodavo po 4,5 kamuolio, atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 12,9 naudingumo balo.

Manoma, kad krepšininkas atsisakė galimybės grįžti į Kauno „Žalgirį“ po to, kai paaiškėjo, jog jo nelaukia svarbus vaidmuo komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius