Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Martynas Gecevičius: „Visi tie skandalai negerina mūsų krepšinio įvaizdžio“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda pradėjo pasirengimą svarbiausiam šios savaitės mačui – Eurolygos dvikovai savo žiūrovų akivaizdoje su ispanų Vitorijos „Laboral Kutxa“ klubu. Dėl artėjančių Vėlinių šventės, Eurolyga pakoregavo tvarkaraštį ir sostinės komanda trečiojo turo akistatą žais neįprastą šiam turnyrui dieną – trečiadienį.
Martynas Gecevičius
Martynas Gecevičius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Tas rungtynių maratonas nėra taip blogai, kaip atrodo. Žinoma, kiekvienas pralaimėjimas yra skaudus – juk ekipa sėkmingai pradėjo sezoną, laimėjo Eurolygos atranką, kelis mačus VTB lygoje, Eurolygoje ir tos nesėkmės tikrai skausmingos.

Bet pasižiūrėjus į statistiką neatrodome taip beviltiškai. Juk nėra nė vienos ekipos pasaulyje, kurį nepralaimėtų. Džiaugiuosi, kad į tas kelias nesėkmes mūsų treneriai labai ramiai reagavo“, – pirmadienį per vakarinę „Lietuvos ryto“ treniruotę sakė vienas labiausiai patyrusių sostinės ekipos žaidėjų Darius Songaila.

Krepšininkas taip įvertino pastaruosius du mačus, kurie „Lietuvos rytui“ nebuvo džiaugsmingi. Per 11 šio sezono dvikovų Vilniaus klubas iškovojo 9 pergales, tačiau dvejose praėjusios savaitės rungtynėse patyrė nesėkmes: Eurolygos rungtynėse išvykoje nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ 53:68 ir VTB Jungtinės lygos mače namie neatsilaikė prieš Kazanės „Uniks“ 62:75.

„Dabar – nedidelis nuosmukis. Bet, manau, nereikia panikuoti – laikysimės savojo kurso ir išliksime pozityvūs“, – apie esamą situaciją komandoje sakė „Lietuvos ryto“ treneris vokietis Dirkas Bauermannas.

Nors treneris turėjo nemažai priekaištų ekipos puolėjams, jis mano, kad trečiadienio mače su Vitorijos klubu Vilniaus „Siemens“ arenoje  jo vedamas „Lietuvos rytas“ nežais taip, kaip praėjusį sekmadienį su „Uniks“ atstovais.

„Mūsų puolimas dabar – labai blogas. Manau, kad tai lemia susikaupęs nuovargis. Neturėjome poilsio, esame pavargę psichologiškai. Dviejų dienų poilsis ir miegas mums padės atsigauti. Vitorijos komanda yra labai stiprus ir rimtas varžovas, tačiau ji turi bėdų dėl traumų. Tikiu, kad su ja žaisime kur kas geriau nei su „Uniks“ krepšininkais“, – dėstė Vokietijos krepšinio specialistas.

Į Vilnių su „Laboral Kutxa“ ekipa atvyks ir mėnesio sutartį su baskų klubu sudaręs Rimantas Kaukėnas. Geriausiai šį krepšininką pažįsta D.Songaila, tačiau ir jis negalėjo atsakyti, ar buvęs kolega Lietuvos krepšinio rinktinėje taps grėsme „Lietuvos rytui“.

„Rimą seniai pažįstu, bet nežinau, kokia dabar yra jo fizinė formą. Pats žinau, kaip sunku įsilieti į komandą, jei visą vasarą nesportavai. R.Kaukėnas tikrai labai patyręs krepšininkas ir jis puikiai pažįsta mūsų komandos krepšininkus. Atėjęs į tokią ekipą tikrai gali būti pavojingas. Bet pasižiūrėsime“, – sakė pirmadienį D.Songaila.

Kaip po treniruotės teigė vienas iš „Lietuvos ryto“ ekipos lyderių Martynas Gecevičius, nereikia buvusiuose dviejuose ekipos pralaimėjimuose ieškoti blogų ženklų – komanda yra pasirengusi kovoti ir vidiniai nesutarimai komandos nedrasko.

„Komandoje atmosfera yra gera. Tik turime šiokių tokių bėdų dėl puolimo. Juk negali laimėto mačo, įmetęs 50 ar 60 taškų. Svarbiausia, reikia surasti nesėkmių priežastis, o ne gyventi vakarykšte diena. Neakcentuojame tų pralaimėjimų – tik darome išvadas. Tikiuosi, su Vitorijos ekipa bus padarytos reikiamas išvados“, – teigė M.Gecevičius.

– Per treniruotę, greičiausiai, sužinojote, kad pasikeitė Kauno „Žalgirio“ treneris. Dabar strategu paskirtas Saulius Štombergas. Jums tai netikėta? Tai kauniečiams pliusas ar minusas?15min.lt paklausė M.Gecevičiaus.

– Negali žinoti. Kai kada trenerių keitimai būna į naudą, o kai kada – ne. Saulius vyriausiojo trenerio poste bus naujokas – jam tikrai nebus lengva. Kaip ir žaidėjams. Negalėčiau ir nenorėčiau plačiau komentuoti šio įvykio – juk tai yra „Žalgirio“ reikalai. Klubas nusprendė atleisti trenerį ir jau tikrai neklausė žaidėjų nuomonės – vadinasi, ekipos vadovai galvoja, kad taip yra geriau komandai. O jau kaip bus iš tikrųjų – pasimatys aikštėje.

– Ar jums neatrodo, kad Lietuvos krepšinyje pastaruoju metu netikėtai daug skandalų, atleidimų, pasitraukimų ir intrigų. Ir krepšinio federacija prisidėjo su savo rokiruotėmis, ir kalbos apie sunkią LKL klubų finansinę padėtį ir dabar „Žalgirio“ trenerio atleidimas...

– Per daug čia  apie tuos dalykus kalbama. Vienas pasako, tada ir kiti pradeda atvirai ir kuo garsiau kalbėti. Bet tai nėra gerai. Problemų krepšinyje buvo ir anksčiau, tačiau jos nebūdavo keliamos į viešumą, buvo išsprendžiamos tyliai.

Dėl Krepšinio federacijos reikalų, tai tikrai ten viską galėjo išsiaiškinti tyliai, savo rate ir paskelbti galutinį sprendimą visuomenei. Be jokių sensacijų... Tokie dalykai, kurie buvo, tikrai negerina mūsų krepšinio įvaizdžio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius