Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Darius Maskoliūnas: „Žalgiris“ lipa iš duobės (nuotraukos)

Praėjusią savaitę namuose Malagos „Unicaja“ ekipą įveikęs ir pirmą pergalę „Top-16“ etape įsirašęs Kauno „Žalgiris“ neketina sustoti ir ties Gdynės „Asseco Prokom“ barjeru.
Žalgiriečių treniruotė
Žalgiriečių treniruotė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Trečiadienį Kauno sporto halėje „Žalgiris“ bandys atsirevanšuoti už prieš mėnesį patirtą pažeminimą Lenkijoje. Tąkart Gdynės arenoje Tomo Pačėso auklėtiniai nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo ir tiesiog nokautavo „Žalgirį“, kuriam negalėjo padėti Travisas Watsonas ir Tadas Klimavičius, rezultatu 89:65.

Kupini optimizmo

Kalbėdami apie artėjančią dvikovą, žalgiriečiai atrodė kupini optimizmo bei pasitikėjimo savo jėgomis. „Pergalės visada yra į naudą. Mes dirbame ir judame reikiama linkme“, – kalbėdamas apie tai, kaip krepšininkai jaučiasi po praėjusią savaitę iškovotos svarbios pergalės, tikino Martynas Pocius.

„Žalgirio“ strategas Darius Maskoliūnas prieš dvikovą su svečiais iš Gdynės akcentavo priešininkų lyderio Davido Logano įtaką „Asseco Prokom“ rezultatams. Dvigubą JAV ir Lenkijos pilietybę turintis krepšininkas pirmojoje šių komandų akistatoje buvo pagrindinis pergalės kalvis. Tąkart gynėjas rungtynių pradžioje inicijavo lemiamą spurtą ir iš viso pelnė 20 taškų bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Pagrindinė užduotis – sustabdyti D.Loganą

– Po pergalės prieš Malagos „Unicaja“ ekipą esate nusiteikę ir toliau žygiuoti pergalingai? – pirmadienį vakare prieš treniruotę žurnalistai paklausė D.Maskoliūno.

– Mes tikrai stengsimės ir darysime viską, kad nudžiugintume savo žiūrovus. Žinome, kad laukia labai sunkios rungtynės. Bet turime porą dienų pasiruošti, tai ir darome. Analizuojame, žiūrime vaizdo medžiagą, per šiandienos ir rytdienos treniruotes bandysime sudėlioti žaidimo modelį.

– Kaip planuojate sustabdyti varžovų lyderį D.Loganą?

– Čia yra vienas iš galvos skausmų, kurį spręsti sudėtinga. Bet mes bandysime rasti priešnuodžių. Jis dabar demonstruoja labai gerą formą ir yra vienas iš komandos lyderių.

– Kaip reikia žaisti norint įveikti „Asseco Prokom“ ekipą?

– Reikia įmesti daugiau taškų nei jie, reikia apsiginti, sustabdyti jų lyderius. Tada galime laimėti. Jie turi vieną didelį pranašumą – komanda ir netgi jos užsieniečiai jau trejus metus žaidžia kartu. Jie vienas kitą puikiai supranta, komanda yra puikiai susižaidusi. Iš pasiektų rezultatų matome, kad komanda pasiekė puikią formą.

Krepšininkams grįžta pasitikėjimas savimi

– Kokia „Žalgirio“ krepšininkų sveikata ir fizinė forma?

– Aišku, visą laiką norėtųsi, kad būtų geriau, bet mūsų neaplenkė nei ligos, nei lengvos traumos. Būtų naivu tikėtis, kad visą laiką būsime geros formos ir visi sveiki.

– Ar po pergalės prieš „Unicaja“ galima teigti, jog „Žalgirio“ žaidimo kreivė kyla?

– Duok Dieve, kad taip būtų. Aišku, ir mums taip atrodo. Žaidėjai psichologiškai šiek tiek geriau jaučiasi. Be to, į rikiuotę grįžo Travisas Watsonas, kuris mums yra labai svarbus. Žodžiu, po truputėlį bandome iš tos duobės išlipti ir kiekviena pergalė mus tempia į viršų.

– Ar skaičiuojate pergales ir variantus dėl patekimo į ketvirtfinalį?

– Sąžiningai galiu pasakyti, kad nieko mes neskaičiuojame. Mes tiesiog ruošiamės rungtynėms, ir viskas.

– Kokios pagrindinės klaidos buvo per pirmą komandų akistatą?

– Jūs turbūt atsimenate, kokios sudėties važiavome į Gdynę. Iš aukštų žmonių buvo jaunasis Mario Delašas ir Mirza Begičius. Nežaidė nei Tadas, nei Watsonas. Didžiąją rungtynių dalį naudojome aikštės gynybą, bet ne viskas pasiteisino. Be to, tai nebuvo mūsų diena. Mes tąkart daug kartų metėme būdami laisvi, bet paprasčiausiai nepataikėme, nors ir nesame prasčiausiai atakuojanti komanda Eurolygoje. Aišku, nesinori teisintis, kad neturėjome kelių žaidėjų. Tiesiog žaidėme prastai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius