Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

„Mavericks“ klube stažavęsis Robertas Kuncaitis: „NBA čempiono žiedo nusipelnė ir Ilgauskas, ir Nowitzki“

Artėjančią naktį 3 val. Lietuvos laiku prasidės didysis Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) finalas. Dėl čempionų žiedų susikaus Majamio „Heat“ ir Dalaso „Mavericks“ komandos.
Robertas Kuncaitis
Robertas Kuncaitis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 NBA

Abejose ekipose netrūksta lietuviškų akcentų. „Heat“ garbę aikštėje gina lietuvis Žydrūnas Ilgauskas, kuriam būsimasis NBA finalas yra viena iš paskutinių galimybių iškovoti išsvajotąjį žiedą. Tuo tarpu „Mavericks“ komandos gretose Alvydas Pazdrazdis užima tarptautinių skautų direktoriaus pareigas.

Ne gana to, rudens viduryje „Mavericks“ klube buvo dar daugiau lietuviškų veidų. Mėnesį Dalase stažavosi treneris Robertas Kuncaitis.

R.Kuncaitis pripažino, kad prieš sezoną „Mavericks“ nesitikėjo, kad gali žengti taip toli, bet pridūrė, kad tai finalo verta komanda. Be to, Klaipėdos „Neptūną“ praėjusiame treniravęs strategas atskleidė įdomių detalių apie didžiausią „Mavericks“ žvaigždę Dirką Nowitzkį.

- Kokį įspūdį sezono pradžioje paliko „Mavericks“?

- Kiek pavyko pamatyti, tai pirmiausia buvo trenerių ir klubo vadovų daroma komanda. Daug buvo kalbama, kad „Mavericks“ yra Nowitzkio komanda ir be jo ji nėra tokia grėsminga. Tačiau daug buvo nuveikta, kad tai taptų komanda, galbūt netgi šeima. Visi žaidėjai turi savo vaidmenis ir treneriui buvo leista suburti darnų kolektyvą.

- Ar stažuodamasis Dalase jautėte, kad ši komanda demonstruoja žaidimą, vertą NBA finalo?

- Ir pats sau kėliau klausimą, kiek toli gali nueiti ši komanda. Iš pradžių tikrai negalvojau, kad „Mavericks“ žais finale.

- „Mavericks“ žaidėjai prieš sezoną tikėjosi, kad gali atsidurti ten, kur yra dabar?

- Tuomet niekas apie NBA finalą nekalbėjo. Buvo kalbama, kad galima laukti gero sezono, bet kadangi Dalase buvau vos sezonui prasidėjus, tokių didelių pasiekimų nebuvo planuota.

- „Mavericks“ turi daug veteranų. Situacija – dabar arba niekada?

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dirkas Nowitzkis

- Sutinku su žodžiu veteranais, bet kiek man teko matyti, aikštelėje nei Jasonas Kiddas, nei Nowitzki neparodo, kad jie yra veteranai. Atvirkščiai, jie rodo iniciatyvą ir visur dalyvauja, nė kiek nepiktnaudžiaudami tuo, jog yra žvaigždės. Apskritai, kalbama, kad Nowitzki – žmogus be pretenzijų. Jis nereaguoja piktai, jei negauna kamuolio ar pan. Jis daro savo darbą. Net keista, jis tarsi turėtų emocingiau reaguoti, rodyti pretenzijas, bet iš jo veido nesimato, kad jis lyderis ar žvaigždė.

- Ar teko artimiau bendrauti su Dirku? Galbūt iš jo matėsi koks nors ypatingas troškimas laimėti žiedą?

- Tik pasisveikindavome, o ilgiau pabendrauti neteko. Bet kad jis kovotojas ir trokšta laimėti kiekvienose rungtynėse, yra faktas. Kai prieš sezoną jis sužaidė kelias prastas rungtynes, jis išsikvietė savo pirmąjį trenerį iš Vokietijos. Pastarasis atvyko ir dirbo su Dirku papildomai. Tai rodo, kad jam svarbu viskas – ir sezono pradžia, ir pabaiga.

- Kas labiau nusipelnė NBA čempionų žiedo: Ilgauskas ar Nowitzki?

- Ir Ilgauskas, ir Nowitzki. Manau, kad abi komandos vertos finalo, kalbant ne apie atskirus žaidėjus. Šiuo metu sakyčiau, kad „Heat“ yra šiek tiek stipresni, bet tą dar reikės įrodyti aikštėje.

- Ką palaikysite finale?

- Nežinau, neturiu favoritų. Labai šiltai jaučiausi būdamas Dalase, todėl galbūt jausiu kokius nors sentimentus „Mavericks“ komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius