Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 01

Mindaugas Balčiūnas: „Tokių žemų bilietų kainų nebuvo nė viename iki šiol vykusiame Europos čempionate“

Oficialiai pristatytos šiemet Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato bilietų, kurie bus pradėti platinti kovo 1 dieną, kainos.
Lietuvos krepšinio sirgaliai Rotušės aikšteje
Lietuvos krepšinio sirgaliai Rotušės aikštėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvos rinktinės rungtynes pirmajame etape Panevėžyje bilietai kainuos nuo 89 iki 209 litų. Kituose miestuose visos dienos bilietai į tris susitikimus kainuos nuo 69 iki 169 litų. Panevėžyje vyksiančių pirmų dviejų dienos mačų bilietų kainos taip pat svyruos nuo 69 iki 169 litų.

Bilietai į antrojo etapo kovas Vilniaus „Siemens“ arenoje kainuos nuo 129 iki 279 litų. Finalinio etapo bilietai „Žalgirio“ arenoje kainuos nuo 139 iki 349 litų. Finalas ir rungtynės dėl trečios vietos bus atskirtos, bilietai į šias rungtynes svyruos nuo 189 iki 349 litų.

Tiesa, bilietų kainos, atsižvelgiant į paklausą, gali kilti. Tai specialioje spaudos konferencijoje pranešė čempionato organizatoriai.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno teigimu, kainos kol kas rekordiškai žemos. Jam pritarė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir čempionato organizatorius primygtinai ragino kainas didinti.

„Visos lėšos, gautos už bilietus, tenka organizatoriams, todėl ir teisę pasirinkti bilietų platinimo strategiją turi patys organizatoriai. Mes galime tik konsultuoti, tačiau visą atsakomybę prisiima organizatoriai. Vis dėlto mano reakcija buvo tokia: ar jūs, vaikinai, išprotėjote?! Juk kalbame apie svarbiausią sporto renginį Europoje! Suprantu, kad šalį kamuoja ekonomikos krizė, bet toks įvykis būna tik kartą gyvenime“, – kalbėjo N.Zanolinas.

„Visada sakėme, kad šis čempionatas pirmiausiai turi būti skirtas lietuviams, ir to žodžio laikomės, nors mums rekomendavo kainas didinti. Mūsų prioritetas – pilnos arenos. Tikimės, kad 60–70 proc. bilietų įsigis būtent lietuviai. Galiu pasakyti, kad tokių žemų kainų dar nebuvo nė viename Europos krepšinio čempionate“, – sakė M.Balčiūnas.

Žurnalistams replikavus, kad 2009 m. Lenkijoje vykusiose pirmenybėse į rungtynes buvo galima patekti už 30 litų, M.Balčiūnas patikslino, kad Lietuvoje kaina žemiausia išvedus kainų į visų etapų  rungtynes vidurkį. Be to, LKF generalinio sekretoriaus nuomone, Lietuvoje žymiai palankesnis  bilietų kainų ir renginio kokybės santykis.

Europos čempionato organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas aiškino, kad į rungtynes žiūrovus galėtų įleisti ir už dyką, jei rėmėjų ir valstybės parama pirmenybėms būtų buvusi didesnė.

Europos čempionato biudžetas siekia 22 mln. litų, iš jų apie 9,5 mln. litų – valstybės parama. Privatūs rėmėjai sukrapštė vos kelis milijonus, todėl, pasak M.Špoko, iš bilietų prekybos, kad būtų padengtos organizavimo išlaidos, tikimasi surinkti 9–10 mln. litų.

EČ bilietų pardavimo grupės vadovė Dovilė Lukavičiūtė informavo, kad bilietus bus galima įsigyti ir anksčiau nei kovo 1-ąją, kai prekiauti bilietais bus pradėta oficialiai. Visi norintys už 10 litų mokestį galės stoti į Europos čempionato gerbėjų klubą, kurio nariai turės teisę bilietus įsigyti 3 dienomis anksčiau – vasario 26-ąją.

„Bilietai nekainuos mažiau, tiesiog klubo nariai bilietus galės įsigyti pirmieji. Be to, klubo narių laukia daugybė akcijų, pavyzdžiui, susijusių su draugiškomis rungtynėmis ir kitais renginiais“, – kalbėjo D.Lukavičiūtė.

Bilietus nuo kovo 1-osios platins „Tiketa“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius