Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 23

Mindaugas Kuzminskas: „Gaila, kad šalia nebėra Domanto Sabonio“

​Antrą sezoną Ispanijos lygoje „Endesa“ rungtyniaujantis Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas mokosi būti lyderiu. Per ketverias oficialias šio sezono Ispanijos lygos bei Eurolygos rungtynes vidutiniškai jis aikštėje praleido po 20 minučių bei pelnė po 10 taškų.
Lietuvos krepšinio rinktinė įveikė Latviją. Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Pirmas kartas visada skiriasi nuo antrojo – šiemet jau žinojau, kur važiuoju. Komanda žaidžia šiek tiek kitokį krepšinį nei pernai. Aišku, prisideda tai, kad antros ir trečios pozicijos žaidėjų turime nebe šešis, o penkis – gaunu daugiau laiko ir visai neblogai jį išnaudoju. Jaučiu, kad žingsnis po žingsnio einu į priekį ir tobulėju“, – „Sport1“ televizijai, kuri šį sekmadienį 14.00 valandą tiesiogiai transliuos Gran Kanarijos „Herbalife“ ir Malagos „Unicaja“ susitikimą, teigė M.Kuzminskas.

Sakyčiau, kad F.Vazquezas šiuo metu išgyvena savo karjeros piką. Taip gerai jis niekada dar nežaidė. Galbūt prisideda trenerio braižas, kuris yra tinkamas jam.

„Papildomo spaudimo jausti neturėčiau, tačiau aišku, kad rungtynės bus šiek tiek  išskirtinės. Man iš tikrųjų labai džiugu, kad „Sport1“ pradėjo transliuoti „Endesa“ lygą. Yra dėl ko dar labiau stengtis“, – šypsojosi puolėjas.

– Mindaugai, minėjote, kad „Unicaja“ žaidžia šiek tiek kitokį krepšinį nei pernai. Ar tai reiškia, kad Joanas Plaza bando per save perlipti?

– J.Plaza turi griežtą žaidimo schemą ir jos laikosi. Tačiau pasikeitė kai kurie žaidėjai, prie kurių treneriui reikia šiek tiek derintis. Sistema, kurią J.Plaza naudojo „Žalgiryje“, ir ta, kurią naudoja dabar, tikrai yra skirtinga.

– Šiemet kol kas viską laimite. Ar tai reiškia, kad „Unicaja“ tapo stipresnė?

– Pernai galbūt turėjome individualiai stipresnių žaidėjų, tačiau, kaip komanda, šiemet esame stipresnė. Pavyzdžiui, prisijungė Stefanas Markovičius, su kuriuo žaisti yra vienas malonumas. Kiti atėję žaidėjai irgi komandą tikrai sustiprino.

– Už aikštės ribų pernai dažniausiai laiką leisdavote su Domantu Saboniu. Ar labai atsiliepė laisvalaikiui, kad jo nebėra?

– Aišku, atsiliepė. Ypač dėl to, kad Domas yra labai geras žmogus. Kita vertus, kai tiek daug treniruočių ir toks įtemptas varžybų grafikas, nėra laiko apie tai galvoti. O laisvu laiku mes su juo ir dabar dažnai pabendraujame.

– Jaysonas Grangeris ir Franas Vazquezas šiemet nuolat patenka į gražiausių epizodų topus. Tarp jų yra kažkoks ryšys?

– Sakyčiau, kad F.Vazquezas šiuo metu išgyvena savo karjeros piką. Taip gerai jis niekada dar nežaidė. Galbūt prisideda trenerio braižas, kuris yra tinkamas jam. Jis yra mobilus universalus centras, kuris gali aukštai pašokti, gali greitai bėgti... Dėl to ir patenka jis į tuos „topus“.

J.Plaza turi griežtą žaidimo schemą ir jos laikosi, tačiau pasikeitė kai kurie žaidėjai, prie kurių treneriui reikia šiek tiek derintis.

– Praėjusiame ture teko žaisti prieš Marių Grigonį, žaidžiantį Manresos ekipoje. Teko susidurti akis į akį?

– Žaidėme ir panašiose pozicijose, ir skirtingose, bet kažkokia mikrodvikova mūsų akistatos nepavadinčiau. Taip jau sutapo, kad mes kartu aikštėje praleidom nedaug laiko. Tada, kai aš žaidžiau, – jis sėdėjo ant suolo, kai jis žaidė – sėdėjau aš.

Šiaip labai noriu dėl jo pasidžiaugti. Draugiškose rungtynėse Marius žaidė tikrai labai kokybišką krepšinį, o sezono pradžioje kažko trūko. Rungtynėse su mumis jo žaidimas „pramušė“. Norėtųsi, kad ilgam.

„Sport1“ šį sekmadienį taip pat transliuos ir Jono Mačiulio atstovaujamo Madrido „Realo“ akistatą Tenerifėje su „Iberostas“ ekipa, o nuo lapkričio 1 dienos pasiūlys NBA tiesioginių rungtynių ciklą, kuriame ir Jono Valančiūno bei Donato Motiejūno pasirodymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius