-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 23

Mindaugas Špokas: „Krepšinio čempionatas Lietuvai buvo sėkmingas ir finansiškai“

Penktadienį Vilniuje įvyko „EuroBasket 2011“ Vyriausybinės darbo grupės posėdis, kuriame buvo aptarti rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis Lietuvoje surengto Europos vyrų krepšinio čempionato organizaciniai klausimai.
Rusijos krepšinio sirgaliai
Rusijos krepšinio sirgaliai Europos čempionato rungtynėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apie organizacinę sėkmę jau daug buvo kalbėta, sulaukėme daug komplimentų iš įvairių sričių atstovų – dalyvių, svečių, sirgalių, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas. – Galime pasidžiaugti, kad pradžiugino ir finansiniai čempionato rodikliai. Galutinės išlaidos ir pajamos dar bus tikslinamos, tačiau jau dabar pagal preliminarius skaičius galime teigti, kad, kaip ir planavome, čempionatas Lietuvai buvo sėkmingas ir finansiškai.“

Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna pažymėjo, kad tiek „FIBA Europe“ vadovai, tiek čempionato dalyviai pažymėjo itin aukštą čempionato organizavimo lygį, kuriuo galėjo įsitikinti ir čempionate dirbę užsienio žurnalistai, varžybas stebėję įvairių Europos valstybių sirgaliai, rašoma pranešime.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Mindaugas Špokas
Mindaugas Špokas

„Manau, kad „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas atliko milžinišką darbą, kurio rezultatus matė ne tik lietuviai, bet ir žmonės iš daugybės pasaulio šalių, – reziumavo R.Alekna. – Vyriausybės vardu norėčiau padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šios sėkmės.“

„Pirmadienį čempionato ataskaitą pateiksime ir Lietuvos visuomenei – kiek buvo išleista, kiek uždirbome, kiek pinigų Lietuvoje paliko užsienio sirgaliai ir t.t.“, – pranešė M.Špokas.

Pasak jo, dalis organizacinio komiteto narių dar lieka dirbti iki šių metų gruodžio 31 d. „Čempionatas baigėsi, bet mūsų darbai – dar ne. Pradedame ruošti išsamias ir detalias ataskaitas apie čempionatą „FIBA Europe“ biurui, Lietuvos Respublikos Vyriausybinei darbo grupei, kitoms valstybinėms institucijoms“, – kalbėdamas apie likusius darbus sakė M.Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius