Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 12 03

Mirė Kauno „Žalgirį“ treniravęs Aco Petrovičius

Serbijos krepšinio visuomenėje – skaudi netektis. Anapilin iškeliavo Europoje ir Lietuvoje žinomas treneris 55-erių Aco Petrovičius. Gimtadienį – spalio 14 dieną – treneris sutiko jau sunkiai sirgdamas.
Aco Petrovičius
Aco Petrovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Specialistas mirė po ilgos ir sunkios ligos – A.Petrovičių kankino itin sunkios formos sklerozė, kuri vėliau peraugo į rimtesnes smegenų problemas.

Paskutinį kartą A.Petrovičius dirbo 2012–2013 metų sezone, kai vadovavo Kazanės „Uniks“ komandai. Tais metais jis paskutinį kartą viešėjo Lietuvoje – atvyko su klubu kovoti su Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuriai vadovavo 2010-siais ir 2011 metų pradžioje.

Po to treneris buvo atleistas tuomečio „Žalgirio“ ekipos savininko Vladimiro Romanovo.

„Nei pykstu dėl to, nei noriu teisintis. Norėjau treniruoti Kauno klubą, kažkam pasirodė, kad ekipa ne taip galingai atrodo. Bet reikėjo tik palaukti. Yra kaip yra“, – tuomet Vilniaus oro uoste apie atleidimą iš „Žalgirio“ kalbėjo A.Petrovičius.

A.Petrovičiaus asistentu Kazanėje, Mariupolyje ir Kaune dirbo dabartinis Kauno ekipos vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Per savo karjerą, be kauniečių komandos, jis taip pat yra dirbęs Mariupolio „Azovmaš“, Belgrado FMP, Belgrado „Crvena Zvezda“, „Hemofarm“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Kazanės „Uniks“ ekipoje.

Be to, 2005 metais A.Petrovičius buvo išrinktas vadovauti „FIBA Europe“ žvaigždžių dienos Vakarų komandai.

VIDEO: Aco Petrovičius „Žalgiryje“
VIDEO: Aco Petrovičiaus konfliktas su Lietuvos žurnalistu po rungtynių

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius