-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 11

Modestas Kumpys: „Pirmą kartą į krepšį „įdėjau“, kai man buvo 14 metų“

Lietuvos studentų krepšinio lygoje praėjusį sezoną vos per plauką nuo medalių likę Šiaulių universiteto krepšininkai kaip ir kiekvienais metais sau kelia tik aukščiausius tikslus.
Modestas Kumpys
Modestas Kumpys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors Šiaulių universiteto krepšininkai šiuo metu Lietuvos studentų krepšinio lygoje užima penktąją vietą (6 pergalės ir 3 pralaimėjimai), komandos žaidimas nuolatos gerėja. Paskutinėse rungtynėse rezultatu 78:71 Šiaulių krepšininkai išvykoje palaužė Vilniaus Gedimino technikos universiteto komandą.

Apie rungtynes ir krepšininko ateities planus kalbamės su naudingiausiu rungtynių žaidėju Modestu Kumpiu (26 tšk., ir 31 naudingumo balas).

– Modestai, paskutinės rungtynės su VGTU jums buvo ypač sėkmingos. kaip vertinate savo pasirodymą?

– Vertinu savo žaidimą tikrai gerai. Neblogai pataikiau iš visų pozicijų. Žinoma, svarbiausia, kad komanda laimėjo, tad savo rodiklių per daug nesureikšminu.

– Šiuo metu Šiaulių universiteto komanda turnyrinėje lentelėje užima 5-ąją vietą. Kokia ji – pirmoji sezono dalis?

– Turnyrinėje lentelėje dalinamės 3-5 vietas, nėra viskas taip blogai, ne daug atsiliekame nuo čempionato lyderių LSU ir MRU krepšininkų. Kelias rungtynes sužaidėme blogai, todėl dabar ir turime tuos 3 pralaimėjimus. Kitą sezono dalį žaidimas, turbūt, bus geresnis ir demonstruosime geresnį krepšinį. Tikrai norime patekti į stipriausiųjų ketvertuką, sau, kaip komanda, keliame tikrai aukštus reikalavimus.

– Kokius tikslus keliate sau šiame sezone?

– Keliu sau trumpalaikius ir realius tikslus, noriu daugiau prisidėti prie komandos pasiekimų. Tikiuosi įsitvirtinti Šiaulių ekipoje (LKL čempionate M.Kumpys atstovauja „Šiaulių“ ekipai), kad treneris daugiau manimi pasitikėtų. Žinoma, kaip ir kiekvienas krepšininkas turiu svajonių, kurios galbūt vieną dieną ir išsipildys, tačiau apie jas dar kalbėti ankstoka.

– Kokios rungtynės jums buvo įsimintiniausios karjeroje?

– Negaliu išskirti vienerių rungtynių, kiekvienos rungtynės kažkuo įsimintinos. Niekuomet nepamiršiu pirmojo LKL mačo, pirmosios pergalės prieš "Žalgirį" ar pirmų rungtynių prieš "Lietuvos rytą". Tikiuosi, kad tokie momentai ateityje bus kasdienybė, o įsimintiniausios rungtynės ir pasirodymas dar tik prieš akis.

– Kada pirmą kartą „įkrovėte“ kamuolį į krepšį?

– Pirmą kartą į krepšį „įdėjau“, kai man buvo turbūt 14 metų. Su sporto mokyklos komanda buvome turnyre Baltarusijoje. Jausmas tikrai buvo geras.

– Prieš kurį varžovą sunkiausia gintis Lietuvos studentų krepšinio lygoje?

– Man asmeniškai sunkiausia turbūt gintis prieš Gediminą Oreliką, jis tikrai aukštos klasės žaidėjas ir labai pagyvina MRU žaidimą. Yra ir daugiau krepšininkų, tačiau prieš Gediminą niekuomet nebūna lengva turbūt ne tik man.

– Esate profesionalus krepšininkas. Ar nėra sunku suderinti mokslą ir sportą?

– Sunku. Kadangi rungtyniauju LKL klube – turime po kelias treniruotes per dieną – vieną ryte ir vieną vakare, todėl negaliu lankyti visų paskaitų. Tenka daug keliauti, nes įtemptas ne tik treniruočių, bet ir varžybų grafikas.

Turbūt negalima vienareikšmiškai pasakyti, ar profesionaliem sportininkam yra lengva ar sunku mokytis, daug kas priklauso ir nuo pačio žmogaus, ir nuo jo sportinio rėžimo. Manau, kad komandinių sporto šakų atstovams suderinti mokslą ir sportą yra turbūt sudėtingiausia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius